"Ντροπή γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές" - Σοβαρά ζητήματα ασφαλείας προκύπτουν στο 1ο Γυμνάσιο

Τετάρτη, 30 Μαρτίου 2022 20:06 | Ηρακλείου
"Ντροπή γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές" - Σοβαρά ζητήματα ασφαλείας προκύπτουν στο 1ο Γυμνάσιο "Ντροπή γραμματείς και φαρισαίοι υποκριτές" - Σοβαρά ζητήματα ασφαλείας προκύπτουν στο 1ο Γυμνάσιο
||||

..
..
..

Σοβαρά ζητήματα προκύπτουν στο 1ο Γυμνάσιο με βάση τα όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση του προέδρου του Συλλόγου Γονέων του σχολείου. Όπως αναφέρει κατόπιν επίσκεψης και συνομιλίας με τον εργολάβο τους ενημέρωσε ότι "διαπιστώθηκε πως στην θεμελίωση του κτηρίου Α δεν υπήρχαν συνδετήρια δοκάρια, για τον λόγο αυτό απαιτηθηκε να γίνει νέα μελέτη προσθήκης συνδετηριων δοκαριών". Σύμφωνα με τον κ. Μανώλα, λοιπόν, αυτό προκαλεί ακόμη μεγαλύτερη καθυστέρηση ενώ αμφισβητέται πλέον ευθέως η ασφάλεια και του κτηρίου Β καθώς ούτε εκεί αναμένεται να υπάρχουν συνδετήρια δοκάρια. 

"Ο Δήμαρχος της πολης κ. Μπαμπαλος και ο εκλεκτός αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών φέρουν ακέραια την ΕΥΘΥΝΗ καθυστέρησης στην υλοποίηση της μελετης στατικής επάρκειας του Κτιριου Β, θέτουν σε κίνδυνο 450 μαθητές και 50 εκπαιδευτικούς" το σχόλιο του και για τις ευθύνες της διοίκησης του Δήμου. 


Αναλυτικά η ανακοίνωση

Επισκεφθηκαμε σήμερα το Γυμνάσιο και μιλήσαμε με τον εργολαβο που ξεκίνησε εκ νεου τις εργασίες ανακατασκευης του κτιριου Α.

1. Ο εργολαβος μας ενημερωσε πως κατά την εξέλιξη των εργασιών, με την αποκάλυψη της θεμελίωσης (όπως φαίνεται και στις φωτογραφιες) διαπιστώθηκε πως στην θεμελίωση δεν υπήρχαν συνδετήρια δοκάρια, για τον λόγο αυτό απαιτηθηκε να γίνει νέα μελέτη προσθήκης συνδετηριων δοκαριών.
 
2. Κάθε μελετητής που ασχολείται με κτίρια και υλοποιεί στατικές μελετες, πολύ περισσότερο μελετες στατικης επάρκειας παλιών κτιρίων γνωρίζει πως κτίρια κατασκεύασμενα πριν το 1984 δεν εχουν συνδετήρια δοκάρια. Γιατί λοιπόν ο κ.Λιοντος στην πρώτη μελέτη δεν τα είχε προβλέψει? Γιατί χρειάσθηκε 2η μελέτη? Ποιος την πλήρωσε? Γιατί καθυστερεί η αποκατασταση? Γιατί ο Δήμαρχος και η Τεχνικη Υπηρεσια δεν μας δίνουν την πρώτη μελέτη (επίσης δεν την δίνουν στις δημοτικές παρατάξεις);

3. Τι κτίριο Β, για το οποίο ο κ.Λιοντος μας βεβαιώνει πως ειναι ασφαλές, έχει συνδετηρια δοκάρια? Και βέβαια δεν έχει, και βέβαια η Μελέτη Στατικής Επάρκειας θα δείξει ανεπάρκεια.

4. Ο Δήμαρχος της πολης κ. Μπαμπαλος και ο εκλεκτός αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών φέρουν ακέραια την ΕΥΘΥΝΗ καθυστέρησης στην αποκατασταση του σχολειου, στην πληρωμή μελετών που δεν είδαν το δτεγαστρο που έπεσε, που δεν είδαν τα συνδετήρια δοκάρια που έλειπαν.

5. . Ο Δήμαρχος της πολης κ. Μπαμπαλος και ο εκλεκτός αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών φέρουν ακέραια την ΕΥΘΥΝΗ καθυστέρησης στην υλοποίηση της μελετης στατικής επάρκειας του Κτιριου Β, θέτουν σε κίνδυνο 450 μαθητές και 50 εκπαιδευτικούς.

ΝΤΡΟΠΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΙ ΥΠΟΚΡΙΤΕΣ.

Ο συλλογος θα καλέσει αμεσα όλους τους φορείς προς ενημερωση και κοινή δράση, Ενωση Γονεων, Συλλόγους Γονεων, ΕΛΜΕ και κάθε ενεργό πολίτη της πολης.
Published in Ηρακλείου

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο