Ξανά στο δρόμο γονείς και μαθητές του 1ου Γυμνασίου.Καθυστερούν απελπιστικά οι εργασίες στο σχολείο

Τετάρτη, 16 Μαρτίου 2022 16:38 | Ηρακλείου
Ξανά στο δρόμο γονείς και μαθητές του 1ου Γυμνασίου.Καθυστερούν απελπιστικά οι εργασίες στο σχολείο Ξανά στο δρόμο γονείς και μαθητές του 1ου Γυμνασίου.Καθυστερούν απελπιστικά οι εργασίες στο σχολείο
||||

..

..

..

 

Οι σοβαρές καθυστερήσεις που σημειώνονται στις εργασίες επισκευής των ζημιών του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής ξαναβγάζουν στην πλατεία τους γονείς και τους μαθητές  του 1ου Γυμνασίου, την Κυριακή 20 Μαρτίου, στις 11.30 το πρωί

Οι καθυστερήσεις αυτές έχουν επισημανθεί επανειλημμένα τόσο σε επίσκεψη της διαπαραταξιακής επιτροπής, όσο και σε ανακοινώσεις του συλλόγου. 

 

Η ανακοίνωση του συλλόγου:  

 

Ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου, μετά την απόφαση της Γ.Σ. 28/2/2022, σας προσκαλεί σε συζήτηση την Κυριακή 20 Μαρτίου και ώρα 11:30 π.μ. στο θεατράκι της πλατείας με θέμα: «Οι ευθύνες της Δημοτικής αρχής για την καθυστέρηση αποκατάστασης των κτιριακών συγκροτημάτων των σχολείων που χτυπήθηκαν από τον σεισμό του 2019».

 

Σχετικό θέμα:       Γιάννης Φίλανδρος: Η δημοτική αρχή της πόλης μας υποτιμά τη νοημοσύνη των πολιτών

 

Θεωρούμε πως τα θέματα που σχετίζονται με την συντήρηση και λειτουργία των σχολείων του δήμου μας είναι ιδιαίτερα σημαντικά και δεν αντιμετωπίζονται με ουσιαστικό τρόπο από την πλευρά της δημοτικής αρχής. Η καθυστέρηση αποκατάστασης των κτιριακών εγκαταστάσεων από τον σεισμό του 2019, είναι μόνο η κορυφή του προβλήματος.

Παρά τις πολλές συναντήσεις και συζητήσεις με την δημοτική αρχή, η ίδια:

1. Δεν έχει ολοκληρώσει τις εργασίες ούτε στο κτίριο Α, μάλιστα εδώ και έναν μήνα έχουν σταματήσει οι εργασίες αποκατάστασης, με ανοιχτά τα θεμέλια του κτιρίου, δηλώνοντας πως πρέπει να πραγματοποιηθεί νέα μελέτη χωρίς να μας παραδίδει την κύρια μελέτη. Θεωρούμε την τοποθέτησή της απόλυτα προσχηματική.

2. Δεν έχει προχωρήσει στην υλοποίηση Μελέτης Στατικής Επάρκειας για το κτίριο Β στο οποίο στεγάζονται 450 μαθήτριες, μαθητές και 45 καθηγητές. Δηλώνει πως θα την ολοκληρώσει σε τρεις μήνες, θεωρούμε πως αποτελεί εμπαιγμό μαθητών, γονέων, καθηγητών.

3. Δηλώνει πως η περιοχή κατάρρευσης του στεγάστρου ήταν φυλασσόμενη, όταν με στοιχεία πλέον αποδεικνύεται πως υπήρξαν 4 εγκλωβισμένοι στο σχολείο, το βράδυ της κατάρρευσης.

 

Σχετικό θέμα:   Μεγάλη αποκάλυψη: Τέσσερις άνθρωποι εγκλωβίστηκαν στο 1ο Γυμνάσιο μετά την κατάρρευση του στεγάστρου

 

Καλούμε το σύνολο των φορέων της εκπαιδευτικής κοινότητας και των δημοτικών παρατάξεων σε συζήτηση για τα παραπάνω θέματα αλλά και την τοποθέτηση των προβλημάτων των σχολείων σε πρώτη θέση.

 

Καλούμε: • Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων • Τους αντιπροσώπους της ΕΛΜΕ • Συλλόγους 15μελών μαθητών • Δημοτικές παρατάξεις Η ασφαλής και ουσιαστική λειτουργία των σχολείων είναι υπόθεση όλων μας. Το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου

Published in Ηρακλείου

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο