STOP στο δάνειο για το Φιξ

Κυριακή, 20 Μαρτίου 2022 17:23 | Ηρακλείου
STOP στο δάνειο για το Φιξ
|||

..

..

..

Ως μη νόμιμη έκρινε την απόφαση για λήψη δανείου από την Optima Bank το Ελεγκτικό Συνέδριο, με σκοπό την απαλλοτρίωση του κτήματος Φιξ. Παρά το ηχηρό stop,η διοίκηση του Δήμου Ηρακλείου θέλει, μέσω της Οικονομικής Επιτροπής, να αναθέσει την υπόθεση στο δικηγορικό γραφείο «ΙΩΑΝΝΗΣ ΠΑΡΑΡΑΣ & ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ», με στόχο να ανακληθεί η ακυρωτική απόφαση

Για την ώρα δεν έχουν γίνει γνωστοί οι ακριβείς λόγοι ακύρωσης της απόφασης, αφού η διοίκηση του Δήμου δεν έχει ενημερώσει ούτε τον προσφεύγοντα, ούτε το δημοτικό συμβούλιο για την εξέλιξη, προσπαθώντας να αποκρύψει την απόρριψη. Στη γνωμοδότηση της δικηγόρου του Δήμου προς την Οικονομική επιτροπή, αναφέρεται πως το Ελεγκτικό Συνέδριο “εντοπίζει φερόμενες ως πλημμέλειες στην τηρηθείσα διαδικασία και ιδίως στους όρους της υπό σύναψη δανειακής σύμβασης με την τράπεζα OPTIMA BANK”.


Θυμίζουμε ότι το βασικότερο επιχείρημα εναντίον της λήψης δανείου είναι πως υπάρχει η δυνατότητα απαλλοτρίωσης του κτήματος Φιξ με κρατική χρηματοδότηση. Αυτή η δυνατότητα, όμως, δεν ικανοποιεί τη δημοτική αρχή καθώς ο Δήμος θα έχει μόνο τη χρήση του κτήματος και όχι την κυριότητα αυτού. Το δεύτερο είναι η υπέρογκη επιβάρυνση του ταμείου του Δήμου, με ένα δάνειο ύψους 7 εκατομμυρίων με τα τοκοχρεολύσια. Για την λήψη, μάλιστα, του δανείου από την Optima ο Δήμος αποφάσισε να δεσμεύσει μεγάλο μέρος των εσόδων του.


Η συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα, 21/03, ενώ την Τετάρτη, 23/03, συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο, οπού σίγουρα αναμένεται να ανέβουν πολύ οι τόνοι. 
Η δημοτική αρχή ασφαλώς και θα καλεστεί να δώσει εξηγήσεις όχι μόνο επί της απόφασης του ελεγκτικού συνεδρίου αλλά και για την επιμονή της σε αυτή την επιλογή, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχει ακυρωτική απόφαση.


Δείτε ακόμα: Ξανά στο δρόμο γονείς και μαθητές του 1ου Γυμνασίου. Καθυστερούν απελπιστικά οι εργασίες στο σχολείο

Published in Ηρακλείου

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο