Το μήνυμα στάλθηκε: “Θέλουμε ασφαλή σχολεία” (video)

Κυριακή, 23 Ιανουαρίου 2022 17:36 | Ηρακλείου

Media

Το μήνυμα στάλθηκε: “Θέλουμε ασφαλή σχολεία” (video) Το μήνυμα στάλθηκε: “Θέλουμε ασφαλή σχολεία” (video) Το μήνυμα στάλθηκε: “Θέλουμε ασφαλή σχολεία” (video)
|||||

..
..

..

Όπως αποφασίστηκε στην τελευταία γενική συνέλευση του Συλλόγου Γονέων του 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής πραγματοποιήθηκε μαζική συγκέντρωση και πορεία διαμαρτυρίας μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλης. Παράλληλα ο Σύλλογος είχε καλέσει σε συνάντηση τη διοίκηση και τις υπόλοιπες δημοτικές παρατάξεις. Κανένας, όμως, εκπρόσωπος της δημοτικής αρχής δεν εμφανίστηκε για να συνομιλήσει με τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

Δείτε σχετικά:"Ανεβάζουν στροφές" οι γονείς του 1ου Γυμνασίου - Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το σχολείο



Η συζήτηση που διεξήχθη ήταν πλούσια και υπήρξαν αρκετές προτάσεις για την επίλυση των ζητημάτων του σχολείου. Τα βασικά αιτήματα μαθητών και γονέων αφορούν την μελέτη στατικής επάρκειας του κτηρίου αλλά και την άμεση εύρεση εναλλακτικής γιατί έχει γίνει ξεκάθαρο πως οι γονείς φοβούνται να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο. “Μπορεί κάποιος να μας εγγυηθεί ότι το κτήριο είναι ασφαλές; Ότι σε νέο σεισμό δεν θα καταρρεύσει;” σχολίασαν χαρακτηριστικά κάποιοι γονείς.

Στην συγκέντρωση συμμετείχαν αρκετοί γονείς, μαθητές του σχολείου και μέλη του 15μελούς καθώς και καθηγητές του σχολείου μαζί με τη διευθύντρια. Παρόντες ήταν και ο πρόεδρος και η γραμματέας της Δ’ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής ενώ συμμετείχαν και εκπρόσωποι συλλόγων γονέων από άλλα σχολεία της περιοχής.

Από το Δημοτικό Συμβούλιο παρενέβησαν ο Γιώργος Παπαδημητρίου, επικεφαλής της αντιπολίτευσης με την παράταξη “Ηράκλειο Μαζί”, ο πρώην Δήμαρχος Παντελής Βλασσόπουλος, επικεφαλής της “ΑΚΕΠ”, ο Κυριάκος Κουτρούλης, επικεφαλής της “ΠΝΟΗ”, ο Γιώργος Ζαχάρος, επικεφαλής με την Λαϊκή Συσπείρωση και ο Νίκος Μπαρμπούνης, ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος. Οι εκπρόσωποι των παρατάξεων τόνισαν την ανάγκη να βρεθεί άμεσα λύση στο πρόβλημα ενώ συντάχθηκαν με το αίτημα των γονέων για έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και έκτακτη χρηματοδότηση της μελέτης στατικής επάρκειας.

Θα ακολουθήσει αναλυτικό ρεπορτάζ με όλες τις δηλώσεις στην κάμερα της Έκφρασης αλλά και με τις δράσεις που αναμένονται για τις επόμενες μέρες.


Published in Ηρακλείου

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο