Σε λίγο θα ζητάμε και την άδεια του εργοδότη για να απεργήσουμε

Τετάρτη, 23 Μαρτίου 2022 22:16 | Νέας Ιωνίας
Σε λίγο θα ζητάμε και την άδεια του εργοδότη για να απεργήσουμε
|||

..

..

..

  Στο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου εργαζομένων στις 21/3/2022, η εκπρόσωπος εργαζομένων των παιδικών σταθμών και εκλεγμένη με τη ΔΑΣ έθεσε προς συζήτηση τα προβλήματα των παιδικών σταθμών γενικότερα, δίνοντας κυρίως έμφαση στις ελλείψεις  προσωπικού, βάσει του εγγράφου που καταθέσαμε οι εργαζόμενοι με υπογραφές στις 11/2/2022 προς την πρόεδρο του ΚΕΒΡΕΦΟ, με κοινοποίηση προς το σύλλογο εργαζομένων. Αφού ενάμιση μήνα μετά δεν είχαμε καμία ανταπόκριση από την πρόεδρο του ΚΕΒΡΕΦΟ και τίποτα δεν έχει επιλυθεί, βεβαίως ως παράταξη φέραμε προς συζήτηση το θέμα στο Δ.Σ. του σωματείου, προκειμένου να αναδείξουμε, να κινητοποιηθούμε και να διεκδικήσουμε λύσεις στα προβλήματα των παιδικών, γιατί ως γνωστό, και αναμενόμενο από την εμπειρία μας, το έγγραφο μπήκε στο συρτάρι και απαξιώθηκε.


  Η πρόταση της ΔΑΣ προς το σωματείο εργαζομένων ήταν συγκεκριμένη. Στάση εργασίας την Πέμπτη 1/4/2022, συγκέντρωση έξω από τα γραφεία του ΚΕΒΡΕΦΟ, πορεία προς το δημαρχείο, ενημέρωση του τοπικού τύπου, ενημέρωση και άλλων φορέων της περιοχής προς  υποστήριξη των αιτημάτων μας και συμμετοχή στην κινητοποίηση, και φυσικά κοινή κινητοποίηση με τους γονείς των παιδιών μέσω του συλλόγου τους (οι οποίοι ήδη έχουν δράση στην κατεύθυνση αυτή).

 

Ιδού οι τοποθετήσεις των άλλων παρατάξεων του Δ.Σ. του σωματείου!

 

 Εξ ονόματος της παράταξης ΑΝΤΑΡΣΥΑ, δηλώθηκαν τα εξής: «τα προβλήματα που αφορούν στις ελλείψεις προσωπικού δεν είναι μόνο στο ΚΕΒΡΕΦΟ, συμβαίνουν σε όλους τους δήμους και τις υπηρεσίες και είναι πανελλαδικό φαινόμενο. Να δώσουμε βάση να πετύχει η απεργία στις 6/4/2022 και να συμμετάσχουμε στην απεργία.» .

 

 Εξ’ ονόματος της παράταξης του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποδεχτούν τα αιτήματα των εργαζομένων ζητήθηκε έγγραφο των εργαζομένων των παιδικών σταθμών προς το σωματείο, που να ζητάει προκήρυξη κινητοποίησης και έγγραφο από το σύλλογο γονέων προς τον σύλλογο ότι στηρίζει τα αιτήματα των εργαζομένων!!!!! Αυτή συνάδελφοι είναι η νέα εποχή στο σωματείο εργαζομένων: Η  εφαρμογή του νόμου Χατζηδάκη σε όλο της το μεγαλείο. Η απεργία περνάει από λογοκρισία, οι συνδικαλιστές που μεταφέρουν το κλίμα από τους χώρους δουλειάς και διεκδικούν κρίνονται αφερέγγυοι και ζητάνε την έγκριση της πλειοψηφίας για προκήρυξη απεργίας!!!

 

 Επίσης, η σύμφωνη γνώμη των γονέων είναι «απαραίτητη» για να μην δημιουργούνται αντιπαραθέσεις!!! Η νοοτροπία της πλειοψηφίας του σωματείου μας ξεπερνάει…. Έτσι όπως το πάει σε λίγο θα ζητάμε και την έγκριση του εργοδότη για να απεργήσουμε!!!

 

 Συνάδελφοι, είναι ξεκάθαρο ότι η πλειοψηφία του σωματείου δεν θέλει να ανοίξει ρουθούνι. Στην καλύτερη των περιπτώσεων θέλουν να κρυφτούν πίσω από μία γενική απεργία (την οποία και δε δουλεύουν για να είναι επιτυχημένη), χωρίς να αναδείξουμε τα τοπικά  προβλήματα. Βεβαίως η απεργία είναι η μορφή αγώνα που ασκεί την μεγαλύτερη πίεση στις εκάστοτε κυβερνήσεις και σίγουρα η συμμετοχή των εργαζομένων σε αυτή είναι πολύ σημαντική υπόθεση. Το ίδιο όμως και σε τοπικό επίπεδο, μία απεργιακή κινητοποίηση ασκεί πίεση στις δημοτικές αρχές. Προφανώς αυτό θέλουν να αποφύγουν οι παρατάξεις της πλειοψηφίας του σωματείου: τη σύγκρουση με τη δημοτική αρχή !

 

 Συνάδελφοι σήμερα όσο ποτέ πρέπει να βάλουμε στην άκρη τους συνδικαλιστές που προτιμάνε να είναι αρεστοί στην εργοδοσία αντί να οργανώνουν την πάλη των εργαζομένων. Οι εργαζόμενοι μπορούμε να οργανωθούμε και να διεκδικήσουμε αγωνιστικά, χωρίς να περιοριζόμαστε από τις καθυστερήσεις και τις ολιγωρίες των εργοδοτικών και κυβερνητικών συνδικαλιστών, ή τον κατάπτυστο νόμο Χατζηδάκη. Το επόμενο διάστημα να πιέσουμε αγωνιστικά για άμεσες λύσεις στους βρεφονηπιακούς σταθμούς.

 

Συνάδελφοι σας καλούμε να συμμετέχετε στην πανελλαδική-πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη 2022, κόντρα στην ακρίβεια και τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, με συγκέντρωση των συνδικάτων στις 11.00 π.μ. στο Σύνταγμα …επειδή οι αγώνες πρέπει να συνεχίζονται και να κλιμακώνονται αν θέλουμε να αποσπάμε κατακτήσεις.

 

Διεκδικούμε:

⦁ Μόνιμες προσλήψεις ενάντια στην υποστελέχωση των υπηρεσιών.
⦁ Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις - καμία απόλυση συμβασιούχου, μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
⦁ Επαναφορά 13ου-14ου μισθού.
⦁ Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις.
⦁ Κατάργηση ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
⦁ Να απεμπλακεί η χώρα μας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία.

ΔΑΣ Νέας Ιωνίας
23 Μαρτίου 2022

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο