Νοσηρή η κατάσταση για τους εργαζόμενους καταγγέλλει η ΔΑΣ

Πέμπτη, 03 Φεβρουαρίου 2022 10:56 | Νέας Ιωνίας
Νοσηρή η κατάσταση για τους εργαζόμενους καταγγέλλει η ΔΑΣ
|||

..

..

..

Μια άσχημη κατάσταση και πολύ δύσκολες συνθήκες για τους εργαζόμενους του Δήμου Νέας Ιωνίας περιγράφει σε ανακοίνωσή της ΔΑΣ 

 

 

Συνάδελφοι – Συναδέλφισσες:

Η ΟΡΓΗ ΜΑΣ ΑΣ ΜΕΤΑΤΡΑΠΕΙ ΣΕ ΔΡΑΣΗ!!

Χαιρετίζουμε και συγχαίρουμε τους συναδέλφους μας, που έδωσαν τη μάχη για να απαλύνουν τις δυσκολίες και τα προβλήματα που έφερε η κακοκαιρία στους κατοίκους της πόλης μας.

Η λογική του κεφαλαίου θεωρεί τις δαπάνες για την προστασία των λαών από τα φυσικά

φαινόμενα, ως δαπάνες που δεν στηρίζουν την κερδοφορία του και για αυτό το λόγο, δεν λαμβάνονται μέτρα προστασίας, πράγμα που εφαρμόζεται πιστά από τις κυβερνήσεις, τις περιφερειακές και τοπικές αρχές. Για αυτό και στη χώρα μας, το καλοκαίρι καιγόμαστε, τις περιόδους των βροχών πνιγόμαστε και το χειμώνα παγώνουμε, είτε στα σπίτια μας χωρίς θέρμανση, είτε αποκλεισμένοι στους πολυδιαφημισμένους ως οδικά θαύματα οδικούς άξονες, που είναι παραχωρημένοι πλέον στους ιδιωτικούς ομίλους. Για αυτό μένει ο δήμος μας υποστελεχωμένος και χωρίς κατάλληλο εξοπλισμό, ενώ οι εργολάβοι, που υπογράφουν σωρηδόν συμβάσεις με τους δήμους και την περιφέρεια για να μας σώσουν από τις καταστροφές, ήταν και είναι άφαντοι.

 

 

Σχετικό θέμα:            Στην καρότσα του DATSUN και με το φτυάρι, τραυματιοφορείς που ανοίγουν δρόμο κλπ

 

Οι συνάδελφοι μας στα εξωτερικά συνεργεία, στη δημοτική αστυνομία, στην κοινωνική υπηρεσία και στις υπόλοιπες υπηρεσίες του Δήμου, δούλεψαν σε εξαιρετικά δύσκολές και επικίνδυνες σε πολλές περιπτώσεις συνθήκες.

Στην Κοινωνική Υπηρεσία οι συνάδελφοι μας δούλεψαν τις παγωμένες αυτές μέρες, χωρίς

θέρμανση και χωρίς ασανσέρ. Δεν είχε προβλεφθεί θερμαινόμενος χώρος για όλο το εικοσιτετράωρο στο Δήμο. Σε λίαν επικίνδυνες συνθήκες και με αυτοθυσία οι εργαζόμενοι της κοινωνικής μετέφεραν άστεγο σε δομή του Δήμου Αθήνας, για να μην ξεπαγιάσει στο παγκάκι.

Οι εργαζόμενοι στα εξωτερικά συνεργεία που εργάσθηκαν νυχθημερόν για το καθάρισμα των

δρόμων από χιόνι και το μάζεμα των δένδρων που έπεσαν λόγω του χιονιού, δούλευαν χωρίς κατάλληλα ΜΑΠ, εργαλεία και οχήματα, ενώ τους πήγαν φαγητό και νερό μόνο αφού το ζήτησαν οι ίδιοι.

Ζητήθηκαν από τη Δημοτική Αστυνομία πράγματα παράνομα και δεν εκτελέσθηκαν εργασίες τις

οποίες είναι υποχρεωμένη από το νόμο να κάνει…και όλα αυτά με όχημα ακατάλληλο και μέσα ανύπαρκτα. Το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας εκτελούσε υπηρεσία με το περιπολικό, εφοδιασμένο με προσωπικές αλυσίδες συναδέλφου, και αυτό, γιατί η Διοίκηση δεν φρόντισε στο γκαράζ του Δήμου να υπάρχουν διαθέσιμες αλυσίδες για το υπηρεσιακό όχημα και οι αλυσίδες που υπήρχαν σε αυτό ήταν σπασμένες. Δεν υπήρχε ενημέρωση για συνοδεία οχημάτων καθαρισμού του οδοστρώματος. Το υπηρεσιακό όχημα, κατά παράβαση του νόμου, και κατόπιν εντολής της Δημάρχου, μετέφερε την Τρίτη εργαζόμενη για να συνεδριάσει η οικονομική επιτροπή, παραλίγο δε να είχε ατύχημα στους παγωμένους δρόμους κατά την επιστροφή της εργαζόμενης στο σπίτι της..

Και αυτή η απαράδεκτη κατάσταση συνοδεύτηκε με τον εκφοβισμό των συναδέλφων για να εκτελούν χωρίς αντιρρήσεις κάθε βούληση της Δημοτικής Αρχής και χωρίς να εξετάζονται οι κίνδυνοι για τη ζωή των εργαζομένων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα ήταν:

● Η ερώτηση της Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής προς την Α. Αντιπρόεδρο του σωματείου, αν βοηθά στα κέντρα κοινότητας λόγω έλλειψης προσωπικού. Η εκλεγμένη με την ΔΑΣ ήταν η συνοδός του άστεγου στη δομή του Δήμου Αθηναίων.

 

 

● Απειλές της διοίκησης μέσω τρίτων, προκειμένου να γίνονται τα χατίρια τους και να καλύπτονται τα κενά που πραγματικά υπάρχουν.

 

 

Απαιτούμε:

 

 

• Να σταματήσει κάθε προσπάθεια εκφοβισμού και τα απαξιωτικά σχόλια σε βάρος των εργαζόμενων από στελέχη της Διοίκησης.

• Να σταματήσουν τα δωράκια υπερωρίες της δημάρχου! Οι εργαζόμενοι δεν τα έχουν ανάγκη!

• Να προμηθευτεί το κράτος μηχανήματα και να δημιουργηθούν οι αναγκαίες υποδομές, με ευθύνη της κυβέρνησης, για την προστασία του λαού.

• Να γίνουν μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε αντίστοιχες δομές, για να μπορεί να δίνεται με επάρκεια η μάχη για την προστασία της ζωής των πολιτών. Ζητούμε μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Σε αυτή την κατεύθυνση να δοθεί άμεσα έκτακτη χρηματοδότηση και στους δήμους.

• Να γίνει μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των χαρατσιών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά. Καμία διακοπή ρεύματος σε λαϊκές κατοικίες και σε μικρές επιχειρήσεις.

• Να καταργηθούν τα διόδια και να εξασφαλιστούν σύγχρονα μέσα και υποδομές, με ευθύνη της κυβέρνησης σε όλους τους οδικούς άξονες.

• Να δοθούν δωρεάν Self Test για όλους τους εργαζόμενους και για τις σχολικές καθαρίστριες που δεν προβλέπεται.

• Να μπουν στην μελέτη για Μ. Α. Π. και οι συνάδελφοι που προσλήφθηκαν λόγω Covid-19

• Να χορηγηθεί επιτέλους το γάλα καθημερινά και όχι με δόσεις !

 

 

Ας έχουμε μπροστά μας το παράδειγμα των εργατικών σωματείων και του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, που μαζί με τη Δημοτική τους Αρχή, το Σάββατο διεκδίκησαν με μεγάλο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε Δήμους, Κέντρα Υγείας, Σχολεία, κλπ, χρηματοδότηση στους δήμους, αυξήσεις σε μισθούς και κάλυψη των ανέργων, μέτρα αντιπυρικής, αντιπλημμυρικής και αντισεισμικής θωράκισης, κατάργηση του ΦΠΑ στην ενέργεια και στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

 

 

Τέτοιες μεγάλες συγκεντρώσεις μας δίνουν δύναμη να συνεχίσουμε!! Γιατί τίποτε δεν μας χαρίζεται… Όλα κατακτιούνται!

 

 

 

 

ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΣ 2022

 

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο