Σαρώνει η "Ελπίδα" - Ακίνητα τα πάντα στα βόρεια και ανατολικά - Πυκνό χιόνι κάλυψε την Αττική

Δευτέρα, 24 Ιανουαρίου 2022 13:53 | Περιφέρεια Αττικής
Σαρώνει η "Ελπίδα" - Ακίνητα τα πάντα στα βόρεια και ανατολικά - Πυκνό χιόνι κάλυψε την Αττική
|||

      Μετ’ εμποδίων διεξάγονται και τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ- Γραμμή 1 Μετρό), η κίνηση διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς -Ειρήνη, ενώ σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ σε εξέλιξη είναι οι εργασίες εκχιονισμού στο τμήμα Ειρήνη - Κηφισιά.Αναστολή δρομολογίων του Προαστιακού μέχρι την Κάντζα - Διακοπή δρομολογίων του ΚΤΕΛ Αττικής

 

      Το απόλυτο χάος επικρατεί στους δρόμους της Αττικής και ιδιαίτερα στα βόρεια και ανατολικά, λόγω της κακοκαιρίας «Ελπίς» που από το πρωί έχει βυθίσει στο χιόνι μεγάλες περιοχές του λεκανοπεδίου.

Οι δρόμοι καλύφθηκαν πολύ γρήγορα με χιόνι με αποτέλεσμα αρκετά αυτοκίνητα να μην μπορούν να συνεχίσουν με ασφάλεια τη διαδρομή τους και να βρίσκονται ακινητοποιημένα σε διάφορα σημεία του οδικού δικτύου. Αρκετά είναι και τα τροχαία που έχουν γίνει σε διάφορους δρόμους.

 

      Οι οδηγοί πρέπει να οπλιστούν με υπομονή για να φτάσουν στον προορισμό τους και το βασικότερο να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να μην οδηγούν όταν δεν το επιτρέπουν οι συνθήκες.

 

     "Μείνετε στα σπίτια σας" είναι η έκκληση της Αστυνομίας προς τους πολίτες ιδιαίτερα των βορείων προαστίων. Νωρίτερα οι κάτοικοι έλαβαν στα κινητά τους μήνυμα από το 112.

 

     Από τις 7 το πρωί έως τις 11.30 η Πυροσβεστική έχει λάβει 36 κλήσεις για παροχές βοήθειας στην Αττική. Τα τηλεφωνήματα αφορούσαν βοήθεια σε πολίτες που είχαν εγκλωβιστεί στα οχήματα ή τις κατοικίες τους αλλά και τη μεταφορά νεφροπαθών.

 

     Μετ’ εμποδίων διεξάγονται και τα δρομολόγια στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Στον ηλεκτρικό σιδηρόδρομο (ΗΣΑΠ- Γραμμή 1 Μετρό), η κίνηση διεξάγεται στο τμήμα Πειραιάς -Ειρήνη, ενώ σύμφωνα με την ΣΤΑΣΥ σε εξέλιξη είναι οι εργασίες εκχιονισμού στο τμήμα Ειρήνη - Κηφισιά,ενώ η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ανέστειλε τα απογευματινά δρομολόγια στο τμήμα Αεροδρόμιο - Κάντζα.

 

     Η κατάσταση στο εθνικό οδικό δίκτυο

 

     Απαγορεύεται  η κυκλοφορία των βαρέων οχημάτων στην Εθνική Οδό Αθηνών -Λαμίας από τα όρια της Κηφισίας μέχρι την Τραγάνα και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας. Τα υπόλοιπα οχήματα κινούνται με την χρήση των αλυσίδων. 

 

     Έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Αναστάσεως στου Παπάγου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας από τα κοιμητήρια Παπάγου προς τον Υμηττό, στη λεωφόρο Διόνυσου και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας από την περιοχή της Ανατολής στη Νέα Μάκρη προς Πεντέλη και στην Ιπποκράτειο Πολιτεία.

 

     Αναστέλλουν τα δρομολόγιά τους τα ΚΤΕΛ Αττικής

 

 

     Αναστέλλουν όλα τα δρομολόγιά τους, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης που έχει προκαλέσει η κακοκαιρία «Ελπίς», τα ΚΤΕΛ Αττικής.

Συγκεκριμένα, «παγώνουν» μέχρι νεωτέρας τα δρομολόγια προς Βίλια, Ερυθρές, Ραφήνα, Λαύριο, Ωρωπό, Μέγαρα κλπ. 

 

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο