Displaying items by tag: μηνυμα

           Από το γραφείο τύπου του Δήμου Μεγαρέων εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

          Το μήνυμα του Δημάρχου Μεγαρέων Γρηγόρη Σταμούλη για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου:

             

          Με αισθήματα συγκίνησης και υπερηφάνειας τιμούμε την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου. Κάθε 17 του Νοέμβρη η σκέψη και η καρδιά μας ταξιδεύουν στο Πολυτεχνείο του 1973, και στον ξεσηκωμό των φοιτητών και ολόκληρου του ελληνικού λαού κατά της δικτατορίας. Στο χώρο όπου συγκρούστηκαν ο φασισμός με τη δημοκρατία, η τυραννία με την ελευθερία, το σκοτάδι με το φως, η μνήμη με τη λήθη.

             

          Στην ιστορία έχει γραφτεί ανεξίτηλα το κάλεσμα των φοιτητών "Εδώ πολυτεχνείο, σας καλεί ο ραδιοφωνικός σταθμός των ελεύθερων αγωνιζόμενων φοιτητών, των ελεύθερων αγωνιζόμενων Ελλήνων”, ενώ το σύνθημα “Ψωμί – Παιδεία – Ελευθερία” κατάφερε μέσα σε τρεις λέξεις να συνοψίσει τα αγαθά για τα οποία αξίζει να αγωνίζεται κανείς.

             

         Ο λαός άκουσε τις εκκλήσεις, ενθουσιάστηκε που, επιτέλους, κάποιος όρθωσε ανάστημα στους δικτάτορες, ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα,  συμπαραστάθηκε στους φοιτητές, κατέβηκε στους δρόμους…

              Και φώναξε – και “φωνή λαού, οργή Θεού", όπως λέμε.

             

         Η εξέγερση των φοιτητών ήταν ο καταλύτης για την αποκατάσταση της Δημοκρατίας στη χώρα, ενώ, πέρα και πάνω από τις γιορτές που στήνονται για την επέτειο, το Πολυτεχνείο ήταν και θα είναι ένα αέναο κάλεσμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία.

             

         Θα κλείσω αυτό το σύντομο μήνυμα με μια φράση του Καζαντζάκη που θεωρώ ότι εκφράζει τον αγώνα εκείνων των παιδιών: “Νιώθω σαν να χτυπάμε τα κεφάλια μας στα σίδερα. Πολλά κεφάλια θα σπάσουν. Μα κάποια στιγμή, θα σπάσουν και τα σίδερα.”

Published in Μεγαρέων

        Από το γραφείο του υποψηφίου Δημάρχου Ηρακλείου, Νίκου Μπαρμπούνη, εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Ήταν Νοέμβρης του 1973, όταν το φοιτητικό κίνημα αποφάσισε να εξεγερθεί ενάντια στη δικτατορία, ενάντια στο στρατιωτικό καθεστώς που είχε επιβάλει η Χούντα των Συνταγματαρχών.

 

      Τίποτα δεν έγινε από τη μια ημέρα στην άλλη. Η Ελλάδα ασφυκτιούσε από το 1967. Οι στερήσεις, οι περιορισμοί στη δημοκρατική έκφραση, οι φυλακίσεις, τα βασανιστήρια, οι διακρίσεις λόγω πολιτικών φρονημάτων δεν μπορούσαν πλέον να γίνονται ανεκτές από το ελεύθερο πνεύμα της νεολαίας.

 

     Το γενικότερο κλίμα αντίστασης είχε ήδη καλλιεργηθεί σε άλλα μέρη του πλανήτη. Η ανατροπή των απολυταρχικών καθεστώτων και τα κινήματα για τα ανθρώπινα δικαιώματα και την ελευθερία σκέψης και έκφρασης είχαν προλειάνει το έδαφος για την εξέγερση του Πολυτεχνείου που προετοιμαζόταν από καιρό.

 

      Η Επέτειος της 17ης Νοεμβρίου, η Επέτειος του Πολυτεχνείου είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει ότι η δημοκρατία είναι υπέρτατο αγαθό.

Η Επέτειος του Πολυτεχνείου είναι εδώ για να μας υπενθυμίζει ότι δεν υπάρχουν δεδομένα και αυτονόητα.

Η περιφρούρηση του δικαιώματος της ελεύθερης βούλησης, της ελεύθερης πολιτικής έκφρασης, της ελεύθερης ιδεολογίας, της ελευθερίας του λόγου θα πρέπει να είναι καθημερινή και αέναη.

 

      Το σύνθημα των φοιτητών και των σπουδαστών για ΨΩΜΙ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ είναι διαχρονικό αίτημα όλων των γενιών. Ακόμα κι αν σήμερα πιστεύουμε ότι τα έχουμε κατακτήσει, οφείλουμε να συνεχίζουμε την προσπάθεια για τη βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης για όλους, οφείλουμε να διασφαλίζουμε πρόσβαση σε όλους στην εκπαίδευση και φυσικά οφείλουμε να εργαζόμαστε, ώστε να μπορούμε όλοι να συμβιώνουμε αρμονικά και ελεύθερα.

 

 

Νίκος Μπαρμπούνης
Υποψήφιος Δήμαρχος
Ηρακλείου Αττικής

Published in Ηρακλείου

         Ενόψει της Πανευρωπαϊκής Ημέρας κατά της Εμπορίας Ανθρώπων που τιμάται κάθε χρόνο στις 18 Οκτωβρίου, η ανεξάρτητη Δημοτική Σύμβουλος Ν.Ιωνίας εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

 

        18/10: Πανευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων

 

        Μια μέρα που φέρνει στη σκέψη μας το αίσχος της διακίνησης και εκμετάλλευσης ανθρώπων, ιδιαίτερα γυναικών, αλλά και παιδιών.

 

       Πριν 25 χρόνια η σύμβαση του ΟΗΕ που υπογράφτηκε για τα δικαιώματα του παιδιού, ότι κάθε παιδί έχει δικαίωμα στην ζωή, στην επιβίωση, στην υγεία, στην μάθηση, δυστυχώς για τον αιώνα που διανύουμε δεν ισχύει, αντίθετα έχει αυξηθεί το δουλεμπόριο και μέρα με την μέρα γίνεται ακόμα ποιο χειρότερο.

 

      Με βάση τα στοιχεία που μας δίνει η Unicef, εκτιμάται ότι 1,2 εκατομμύρια παιδιά πέφτουν θύματα trafficking κάθε χρόνο. Πάνω από 200 εκατομμύρια παιδιά από την ηλικία των 5 ετών και κάτω δεν υπάρχουν γιατί δεν είναι καταγεγραμμένα πουθενά, με ότι αυτό συνεπάγεται. Για τους διακινητές αυτές οι ψυχούλες δεν είναι παιδιά δεν είναι ζωή , είναι εμπόρευμα, που χρησιμοποιείται για παιδεραστία και μεταμοσχεύσεις οργάνων, με κύριους υπεύθυνους τους καθωσπρέπει κύριους του «ανεπτυγμένου κόσμου». Από επίσημα δημοσιεύματα από τη χώρα μας, κοντά στα 3000 παιδιά διακινούνται σε τρίτες χώρες λόγω της γεωγραφικής μας θέσης. Μιλάμε μόνο για τα επίσημα στοιχεία, τα ανεπίσημα.

 

      Σας παραθέτω μια αληθινή ιστορία που διάβασα:

 

      Αληθινή ιστορία: «Με πούλησαν οι γονείς μου»

 

     Ο 23χρονος σήμερα Αλμπάν διηγήθηκε την ιστορία του στην εφημερίδα Καθημερινή. «Έχω περάσει όχι καλά», λέει σε σπαστά ελληνικά. «Όχι όπως περνάει αυτός που έχει οικογένεια». Ήταν έξι ετών και ολοκλήρωνε την Α΄ Δημοτικού στην Αλβανία όταν κάποιος χτύπησε την πόρτα του σπιτιού του στην Κορυτσά. Ζήτησε να πάρει τον μικρό, να τον φέρει στην Ελλάδα για να επαιτεί στα φανάρια και να στέλνει μέρος των κερδών στους γονείς του. Ο πατέρας του έδωσε τη συγκατάθεσή του. Ζητιάνευε σε πλατείες, δρόμους και αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης και αργότερα της Αθήνας. Θυμάται τον διακινητή που τον κοιτούσε να χτυπάει με ένα τηλέφωνο στο κεφάλι κάποιο άλλο αγόρι επειδή είχε επιστρέψει με πενιχρές εισπράξεις. Πότε μόνος, πότε μαζί με άλλα παιδιά, ο Αλμπάν τραγουδούσε στους δρόμους ή πουλούσε χαρτομάντιλα.

 

      «Μια φορά που δεν είχα φέρει τα λεφτά στο σπίτι, γέμισαν έναν κουβά με νερό και με έπνιγαν μέσα», λέει ο Τόνι, ένα ακόμα “παιδί των φαναριών”. «Άμα αντιδρούσαμε, μπορεί και να μας σκότωναν κιόλας. Δεν έχουν ψυχή. Τους ενδιέφερε μόνο το χρήμα». Περνούσε όλη την ημέρα στον δρόμο. Δεν ήξερε ελληνικά. Συνεννοούνταν με λίγες λέξεις και κινήσεις. Θυμάται μια μέρα να τον κυνηγούν κάποιοι άγνωστοι για τους οποίους τα άλλα παιδιά των φαναριών έλεγαν ότι έκαναν εμπόριο οργάνων.

 

      Φίλοι μου, φίλες μου, δεν είναι λίγες φορές που έχουμε δει παιδιά στα φανάρια το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε είναι να καλέσετε το 100, καλέστε το «χαμόγελο του παιδιού», εγώ αυτό κάνω και περιμένω κρυμμένη μέχρι να έρθει κάποιος από αυτούς που κάλεσα να περιθάλψει το παιδί ή τα παιδιά ανάλογα. Δεν πρέπει κανένα παιδί να είναι εμπόρευμα για κάποιους. Ότι χρώμα και να έχει, ότι γλώσσα και αν μιλάει, ότι θρησκεία και να πιστεύει. Διαβάζοντας για τα παιδιά που χάνονται και ψάχνοντας στο google διάβασα ιστορίες που με έκαναν και ανατρίχιασα και έσφιξε η καρδιά μου.

 

     Κρατάτε τα παιδιά σας αγκαλιά σφιχτά και προστατέψτε τα και μαζί με τα δικά μας τα παιδιά και όλα τα παιδιά του κόσμου, τα παιδιά είναι το μέλλον μας, τα παιδιά δεν πρέπει να βιώνουν την ασχήμια της ζωής εμάς των μεγάλων.

 

STOP TRAFFICKING

Δημοτική Σύμβουλος Νέας Ιωνίας Αττικής Χριστίνα παπαηλιοπουλου

Τηλέφωνο επικοινωνίας 6959997423

Published in Νέας Ιωνίας

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο