..
..
..
Επίσκεψη στο 4ο Γυμνάσιο Νέας Ιωνίας πραγματοποίησε την Παρασκευή 14.10.2022 ο Πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης. Σκοπός της επίσκεψης ήταν να συνομιλήσει με νεοδιορισθέντες εκπαιδευτικούς και μάλλον στα στείλει το κρυφό μήνυμα ότι "διορίζουμε και εκπαιδευτικούς, όχι μόνο ειδικούς φρουρούς"
Στην επίσκεψη, για την οποία δεν είχε γίνει γνωστό τίποτα πριν την πραγματοποίησή της, παρούσα ήταν και η Δήμαρχος της πόλης Δέσποινα Θωμαϊδου, η οποία πολύ το χάρηκε, όπως δείχνουν και οι σχετικές φωτογραφίες.
Από την ενδυμασία των καθηγητών, η οποία δεν είναι η τυπική για μια μέρα στο σχολείο, προκύπτει ότι η επίσκεψη ήταν προετοιμασμένη.
Δεν μαθεύτηκε τίποτα αν τέθηκαν εκ μέρους της Δημάρχου τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει η Νέα Ιωνία σε σχολική στέγη κυρίως.
Σε αντίστοιχη πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού στο Κερατσίνι ο Δήμαρχος Χρήστος Βρεττάκος έθεσε τα ζητήματα από μικροφώνου, μη αρκούμενος στο ρόλο του "επί της υποδοχής"
Από το γραφείο τύπου της Λαϊκής Ενότητας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προκάλεσε για άλλη μια φορά τον Ελληνικό Λαό, αυτοθαυμαζόμενος και παρουσιαζόμενος ως ο καταλληλότερος εσαεί πρωθυπουργός, ενώ τα μέτρα που παρουσίασε είναι σαφής ενίσχυση των επιχειρήσεων και ψίχουλα με αοριστίες στον λαό.
Συγκεκριμένα:
Συνολικά τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι καθρεφτάκια για ιθαγενείς, με μεγάλη δόση αλαζονείας αυταρχισμού και προκλητικής ψευτομεγαλοπρέπειας. Οι εργαζόμενοι έξω από το κτίριο της ΔΕΘ έδωσαν την πρώτη απάντηση. Ο αγώνας συνεχίζεται.
Τα συνδικάτα, οι κοινωνικοί φορείς, οι πολιτικές συλλογικότητες της ριζοσπαστικής αριστεράς, οφείλουν να πάρουν πρωτοβουλίες για να οργανώσουν την πάλη για την υπεράσπιση των λαϊκών εισοδημάτων. Η προκλητική δήλωση ότι ο χειμώνας θα είναι σκληρός δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη.
..
..
..
Άρθρο των New York Times κατακεραυνώνει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων – “Μια πιο σκοτεινή πραγματικότητα φουντώνει”
“«Είμαι δεσμευμένος», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ένα ακροατήριο βιομηχάνων και επιχειρηματιών τον Απρίλιο του 2018, σε «μια κυβέρνηση των αρίστων». Υπό την ηγεσία του, τα ελαττώματα του παρελθόντος - νεποτισμός, διαφθορά - δεν θα ήταν πλέον ανεκτά. Η Ελλάδα, όπως ανακοίνωσε την ημέρα που έγινε πρωθυπουργός τον Ιούλιο του 2019, θα μπορούσε να «σηκώσει ξανά το κεφάλι της με υπερηφάνεια»” αναφέρει εισαγωγικά ο Alexander Clapp.
Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του πρωθυπουργού για έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία τονίζει πως στην Ελλάδα, “μια πιο σκοτεινή πραγματικότητα φουντώνει”.
Συνεχίζει τονίζοντας πως “η διαφθορά και οι συγκρούσεις συμφερόντων που δεσμεύτηκε να ξεριζώσει ο κ. Μητσοτάκης όχι μόνο εξακολουθούν να υπάρχουν αλλά και, από πολλές απόψεις , φαίνεται ότι έχουν συγκεντρωθεί και εμβαθύνει”.
“Τις τελευταίες εβδομάδες, ένα σκάνδαλο υποκλοπών αποκάλυψε με εντυπωσιακό τρόπο την υποκείμενη σήψη” προσθέτει.
Υποστηρίζει πως “για δεκαετίες τώρα, οι υποκλοπές τηλεφώνων είναι ένα απαίσιο χαρακτηριστικό του ελληνικού κράτους. Όμως, επί κ. Μητσοτάκη, η εθνική επιτήρηση έχει επεκταθεί σε μια εν πολλοίς ακαταλόγιστη γραφειοκρατία. Μία από τις πρώτες του πράξεις ως πρωθυπουργός ήταν να θέσει τις ελληνικές μυστικές υπηρεσίες υπό τον άμεσο έλεγχο του γραφείου του και στη συνέχεια να τοποθετήσει —μέσω νομικής τροποποίησης— ένα πρώην στέλεχος μιας παγκόσμιας εταιρείας ασφαλείας ως διευθυντή της. Έκτοτε, ο αριθμός των “παγιδευμένων” ελληνικών τηλεφώνων αυξάνεται σταθερά. Κατά μέσο όρο πέρυσι, 42 συσκευές εξουσιοδοτήθηκαν για υποκλοπές κάθε μέρα, συνολικά περισσότερα από 15.000 ελληνικά τηλέφωνα υπό κρατική επιτήρηση ανά πάσα στιγμή”.
Διαβάστε και αυτό: Ηλεκτροσόκ στα νοικοκυριά από την ανακοίνωση των νέων τιμών ρεύματος
“Θα μπορούσε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να βρίσκεται πίσω από τις υποκλοπές;”
Προσθέτει πως “αυτή η μορφή παρακολούθησης ήταν ωστόσο —τουλάχιστον θεωρητικά— νόμιμη. Η χρήση του Predator, η οποία έχει καταδικαστεί ρητά από την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι κάτι εντελώς άλλο. Θα μπορούσαν οι ελληνικές υπηρεσίες πληροφοριών, που ήδη διεξάγουν μια τεράστια εκστρατεία παρακολούθησης, να έχουν αναθέσει ακόμη πιο παρεμβατικές υποκλοπές σε μια σκιώδη ιδιωτική εταιρεία; Θα μπορούσε η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να βρίσκεται πίσω από το χακάρισμα;”.
Αναφερόμενος στο ρόλο του τέως γενικού γραμματέα του Πρωθυπουργού, Γρηγόρη Δημητριάδη τονίζει πως “τους τελευταίους μήνες, Έλληνες δημοσιογράφοι προχώρησαν σε μια δελεαστική σειρά αποκαλύψεων σχετικά με τον κ. Δημητριάδη, με κυριότερο ότι κατά τη διάρκεια της θητείας του, έκανε οικονομικές συναλλαγές με κύκλο επιχειρηματιών που είχε συναλλαγές και με τον ιδιοκτήτη της Intellexa’”
Αναφέρει ακόμα ότι “το πρόβλημα εδώ δεν είναι ότι η διαφθορά υπό τον κ. Μητσοτάκη είναι αναγκαστικά πιο ενδημική από ό,τι σε προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις — ή σε πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. (Οι ηγέτες της αντιπολίτευσης και οι δημοσιογράφοι έχουν γίνει στόχος λογισμικών παρακολούθησης στη Γαλλία, την Ισπανία, την Ουγγαρία και την Πολωνία.) Είναι μάλλον η μη βιώσιμη αντίφαση μεταξύ της χώρας που ο κ. Μητσοτάκης επιμένει να παρουσιάζει στο εξωτερικό — ένα αδιαμφισβήτητο δημοκρατικό κράτος του οποίου το σεβασμό για το κράτος δικαίου και οι φιλελεύθεροι καλόπιστοι θα πρέπει να ανταμείβονται με εταιρικές επενδύσεις και τουριστικά δολάρια — και εκείνου του οποίου πραγματικά προεδρεύει”.
Καταλήγει σχολιάζοντας τα παρακάτω:
“Τον Μάιο, καθώς τα “καρφιά” του κατασκοπευτικού σκανδάλου είχαν αρχίσει να γυρίζουν, ο κ. Μητσοτάκης πέταξε στην Ουάσιγκτον για να εκφωνήσει μια ομιλία στο Κογκρέσο σχετικά με τη σημασία της διατήρησης των δημοκρατικών αξιών και της καταπολέμησης της αυταρχικής υπερβολής. Για 40 λεπτά εξέθεσε την αναγκαιότητα της κοινωνικής εμπιστοσύνης και των ισχυρών θεσμών. «Οι αρχαίοι Έλληνες», είπε ανάμεσα σε χειροκροτήματα, «θεωρούσαν την αλαζονεία, τον εξτρεμισμό και την υπερβολή τις χειρότερες απειλές για τη δημοκρατία».
Το ερώτημα για τον κ. Μητσοτάκη είναι: Γιατί δεν νιώθει το ίδιο;”