..
..
..
Με ανακοίνωση του ο πρόεδρος του ΔΣ του ΠΑΟΔΑΠ, Σπύρος Παπασπύρος, απαντάει στα όσα καταλογίζει η αντιπολίτευση στον ίδιο και στη δημοτική αρχή σχετικά με τον ΠΑΟΔΑΠ και τα γήπεδα της πόλης.
Ο κ. Παπασπύρος σημειώνει:
Είναι σαφές πλέον, ότι μερίδα της αντιπολιτεύσεως έχει επιλέξει έναν δρόμο στείρας αντιπαραθέσεως, με ψευδείς ή κακόβουλες δήθεν ειδήσεις και καταγγελίες. Και επιχειρεί να πλήξει την Δημοτική Αρχή με κάθε τρόπο, θεμιτό ή αθέμιτο.
Μετά τον κ. Αλέξανδρος Μουστόγιαννη, πήρε σειρά ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος, στο θέμα των αδειών λειτουργίας των Κλειστών Γυμναστηρίων Κοντοπεύκου και Νότου. Ο μεν πρώτος, ισχυρίσθηκε ότι δεν υπάρχουν άδειες λειτουργίας ο δε δεύτερος ότι απάντησα με «μισές αλήθειες και μισά ψέμματα» στην ανακοίνωση που εξέδωσα σαν απάντηση στον κ. Μουστόγιαννη. Επανέρχομαι επί του θέματος, γιατί θα πρέπει να μπουν τα πράγματα στη θέση τους και να ενημερωθούν οι πολίτες (οι προαναφερόμενοι και να ενημερωθούν δεν θα θελήσουν ή δεν θα μπορέσουν, όπως φαίνεται, να καταλάβουν):
α. Κλειστό Γυμναστηρίου Κοντοπεύκου: Στις 21/5/2019, ο κ. Σταθόπουλος, τότε Δήμαρχος, εξέδωσε άδεια λειτουργίας του Γυμναστηρίου, η οποία ίσχυε για τρία (3) χρόνια (έως 21/5/2022). Στις 27 Αυγούστου 2021, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, παρετάθη η ισχύς των αδειών αυτών έως 31 Αυγούστου 2022. Στο μεσοδιάστημα, από τον Μάϊο έως τον Αύγουστο του 2022, η Υπηρεσίες του ΠΑΟΔΑΠ ξεκίνησαν τις διαδικασίες της εκδόσεως νέας τριετούς αδείας. Κατά τον έλεγχο των εγκαταστάσεων, πλην των συντηρήσεων-επισκευών που είχαμε πραγματοποιήσει ήδη από το 2020, πραγματοποιήθηκαν και σημαντικές άλλες. Η άδεια λειτουργίας παρετάθη νόμιμα, εκτελουμένων των εργασιών, και στις 4/10/2022 εξεδόθη η νόμιμη προσωρινή άδεια λειτουργίας της εγκαταστάσεως, έως την 4/1/2023 για να περατωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, πολύ νωρίτερα από την οποία θα εκδοθεί η νέα τριετής.
β. Κλειστό Γυμναστήριο Νότου: Εδώ συνέβη κάτι το διαφορετικό, ο κ. Σταθόπουλος μας επεφύλαξε μια δυσάρεστη έκπληξη. Στις 21/5/2019, εξέδωσε άδεια λειτουργίας η οποία ίσχυε για πέντε (5) χρόνια (έως 21/5/2024). Ίσως επειδή δεν έβλεπε τί έγραφε ή δεν είχε ιδέα τί ισχύει ή επειδή είχε χάσει τις εκλογές και δεν τον ενδιέφερε, η άδεια που εξέδωσε ήταν λάθος, έπρεπε να είναι τριετής. Γεγονός που έγινε αντιληπτό από τις Υπηρεσίες στα τέλη Αυγούστου, μετά από έλεγχο, και τις ανάγκασε σε έναν αγώνα ταχύτητος. Πάρα ταύτα, ίσχυσε ό,τι και με την προαναφερόμενη, όσον αφορά την παράταση ισχύος της και την έκδοση προσωρινής έως την 7/2/2023 για να περατωθούν οι γραφειοκρατικές διαδικασίες, πολύ νωρίτερα από την οποία θα εκδοθεί η νέα τριετής.
Συμπληρωματικά σημειώνω τα εξής:
α. Οι εγκαταστάσεις είναι ασφαλείς, παρ΄ότι χρειάζονται κάποιες επιπλέον εργασίες συντηρήσεως.
β. Την διαδικασία ελέγχου και λειτουργικότητος αναθέσαμε σε εξωτερικό συνεργάτη Μηχανικό, ελλείψει προσωπικού της Τεχνικής Υπηρεσίας. Η γνωματεύσεις του είναι νόμιμες και έχουν την ίδια ακριβώς ισχύ με αυτές τις Τεχνικής Υπηρεσίας.
γ. Οι προσωρινές άδειες λειτουργίας είναι συνήθεις σε όλους τους Δήμους και έχουν ακριβώς την ίδια ισχύ με τις τριετείς. Αν δεν είχαν, δεν θα είχε δοθεί άδεια τελέσεως αγώνων από την Περιφέρεια (έχουν δοθεί για όλους τους χώρους μας και για όλα τα αθλήματα).
δ. Ο τέως Δήμαρχος θα έπρεπε να ήταν πιο προσεκτικός σ΄αυτά που εξέδιδε, για να μην δημιουργεί προβλήματα (πέραν των άλλων που έχει δημιουργήσει) στους διαδόχους του. Ευτυχώς δεν πρόκειται να ξαναεκδώσει κάτι στο μέλλον, ως Δήμαρχος. Και επειδή «ανησυχεί» για την ασφάλεια των πολιτών, ας περάσει από τον ΠΑΟΔΑΠ να του δώσουμε τα δεκάδες κομμάτια τσιμέντου που έπεφταν στα κεφάλια των αθλουμένων από το 2015 έως το 2019 στο Αθλητικό Κέντρο Νότου και τα σπασμένα τζάμια πάνω από τους θεατές, τα τεράστια κομμάτια της οροφής του Δημοτικού Ωδείου που ήταν έτοιμη να πέσει στα κεφάλια των παιδιών, τα καλώδια που κρέμονταν από τους τοίχους και τους ασφαλειοπίνακες, τα σπασμένα κεραμίδια που κρέμονταν πάνω από τους σπουδαστές των Εργαστηρίων Τέχνης, τα ανταλλακτικά από το σύστημα κλιματισμού του Γηπέδου Κοντοπεύκου που επί 5 χρόνια δεν είχε συντηρηθεί και πολλά άλλα πειστήρια. Γιατί θα καταλάβει πόσο έπρεπε ν΄ ανησυχεί τα πέντε χρόνια της δημαρχίας του που, ενώ γνώριζε τι συνέβαινε, ποτέ δεν ασχολήθηκε με τον ΠΑΟΔΑΠ, αφήνοντάς τον στο έλεος του Θεού.
Δείτε ακόμα: «Viral» η επίθεση του Β. Ζορμπά στη Μ. Μουχτούρη (video)
..
..
..
Τις "απειλές" του προέδρου του ΠΑΟΔΑΠ για αποστέρηση της έδρας της ΑΟ Αγίας Παρασκευής σχολίασε με ανακοίνωση της η "Νίκη των Πολιτών" τονίζοντας ότι "αυτή η πρόταση είναι απαράδεκτη για πρόεδρο Οργανισμού έναντι ενός ιστορικού Συλλόγου του Δήμου μας". Από το γραφείο τύπου εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Ο μεγάλος στόχος της ομάδας Ποδοσφαίρου Αγ. Παρασκευής, της ιστορικής ΣΑΝΤΑ, έγινε πραγματικότητα και η ομάδα επέστρεψε στην Γ! ΕΘΝΙΚΗ κατηγορία.
Δυστυχώς, όμως, τις μέρες που η ομάδα έδινε τους, δύσκολους, αγώνες της ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Αθλητικού Οργανισμού του Δήμου μας-ΠΑΟΔΑΠ, κ. Παπασπύρος έστελνε επιστολή όπου, ούτε λίγο ούτε πολύ, απειλούσε με στέρηση έδρας την ομάδα μας.
Για την ακρίβεια επικαλούμενος την ρίψη βαρελότων και άλλες μικροπαραβάσεις κάποιων ολίγων απείλησε επί λέξει ότι:
«θα αναγκαστεί να λάβει μέτρα κατά της ομάδας όπως την ανάκληση της παραχωρήσεως του γηπέδου».
Αυτή η τελευταία πρόταση είναι απαράδεκτη για πρόεδρο Οργανισμού έναντι ενός ιστορικού Συλλόγου του Δήμου μας.
Για αυτούς τους λόγους απαιτούμε την άμεση ανάκληση της επιστολής και ιδιαίτερα της τελευταίας παραγράφου με ταυτόχρονη συνάντηση των Διοικητικών Συμβουλίων ΠΑΟΔΑΠ και Ομάδας Ποδοσφαίρου για διευθέτηση των όποιων θεμάτων υπάρχουν.
Δείτε ακόμα: Ανακοίνωση συμπαράστασης στον αγώνα των Συλλόγων Γονέων της πόλης για την απόκτηση των πρώην εκπαιδευτηρίων ΜΑΚΡΗ
..
..
..
Στις 5 Απριλίου, στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου συζητήθηκε η υποβολή προτάσεως χρηματοδοτήσεως για την αποπεράτωση του κολυμβητηρίου, στο «Εθνικό Σχέδιο Ανακάμψεως». Οι επικεφαλής των παρατάξεων κύριοι Γιάννης Σταθόπουλος και Γιώργος Οικονόμου απείχαν της ψηφοφορίας ο δε κ. Γιάννης Μυλωνάκης ψήφισε «ΝΑΙ». Οι δυο πρώτοι ξεκάθαρα, δεν στηρίζουν ούτε το έργο ούτε την ανεύρεση χρηματοδοτήσεως. Ο τρίτος δολιχοδρομεί, με μια ανακοίνωσή του με την οποία δηλώνει ότι, εκών άκων, ψήφισε «ΝΑΙ» σε κάτι που δεν πιστεύει και εμμέσως εύχεται να μην είναι βιώσιμο και να «μπει λουκέτο». Δεν αλλάζουν όμως έτσι, προς το καλύτερο, τα πράγματα.
Η ιστορία της προσπάθειας κατασκευής κολυμβητηρίου στην πόλη, είναι λίγο πολύ γνωστή. Θα επισημάνω ορισμένα ιστορικά γεγονότα, για υπενθύμιση ή ενημέρωση (όσων δεν τα γνωρίζουν, οι επικεφαλής των παρατάξεων τα γνωρίζουν σίγουρα):
Οι πρώτες ενέργειες έγιναν το 1989, όταν εγκρίθηκαν οι όροι διακηρύξεως δημοπρασίας του έργου: «Μελέτη – Κατασκευή κλειστού Κολυμβητηρίου Δήμου Αγίας Παρασκευής στο ΟΤ 111». Το έργο διεκόπη οριστικά το 1994, όταν (λόγω πολλών θεμάτων) το ΣτΕ ακύρωσε τις αποφάσεις Νομάρχου, βάσει των οποίων είχαν εκδοθεί οι οικοδομικές άδειες, με αποτέλεσμα οι άδειες αυτές να μην ισχύουν. Από το 1994 έως το 2004, ουδεμία ενέργεια πραγματοποιήθηκε.
Δείτε ακόμα: Νίκη των Πολιτών: Φτωχός απολογισμός και συνολικά αποτυχημένη η διοίκηση Ζορμπά το 2021
Το 2002, ο «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΝΟΜΟΣ», λύνει το πρόβλημα του ρυμοτομικού σχεδίου, αλλά καμμία έκδοση αδείας ή νομιμοποίηση της υφιστάμενης κατασκευής δεν πραγματοποιείται. Οι ενέργειες έγιναν προς την κατεύθυνση της ευρέσεως πόρων χρηματοδοτήσεως. Το 2003 αυτό επιτυγχάνεται με το ποσό των 3.500.000,00 € μέσω της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, η δε έγκριση χρηματοδοτήσεως ολοκληρώθηκε μέσα από το πρόγραμμα «Θησέας», το έτος 2005. Το 2007 έγινε δημοπράτηση αλλά, λόγω γραφειοκρατίας, καθυστερήσεων και ολιγωρίας, η διαγωνιστική διαδικασία εξελίχθηκε έως το 2010. Εν τω μεταξύ, η χρηματοδότηση από το πρόγραμμα «ΘΗΣΕΑΣ» χάθηκε, γιατί η κατακύρωση του αποτελέσματος της δημοπρασίας έπρεπε να έχει γίνει έως 31 Δεκεμβρίου 2009. Το 2013, ελλείψει της χρηματοδοτήσεως αλλά και ιδίων πόρων (εποχή κρίσεως και μνημονίων) ο διαγωνισμός έπρεπε να ακυρωθεί, όπως και έγινε.
Σήμερα, έχουμε μια ακόμη (μετά το 2005-2009) ευκαιρία να αποπερατώσουμε το κολυμβητήριο. Η Δημοτική Αρχή, προχώρησε σε μια έξυπνη λύση: Να επιλέξει την διαδικασία της «αποπερατώσεως αυθαιρέτου», με νόμο του 2017, και αυτό έπραξε. Πραγματοποίησε τις μελέτες που έπρεπε να επικαιροποιηθούν, με ελάχιστο κόστος λίγων δεκάδων χιλιάδων ευρώ (η προηγούμενη Δημοτική Αρχή είχε προϋπολογίσει, σε συνεργασία με την τότε Περιφερειάρχη κα Δούρου, 1.200.000 ευρώ για τις μελέτες) και προχωρά σε αναζήτηση χρηματοδοτήσεως μέρους ή του συνόλου του έργου. Με την διαδικασία που προκρίθηκε από την Δημοτική Αρχή, την μοναδική ρεαλιστική, πρακτική και ταχεία, το κολυμβητήριο θα αποπερατωθεί και ένα άγος για την πόλη θα εκλείψει. Σύμφωνα με αυτή την διαδικασία, της αποπερατώσεως αυθαιρέτου, το έργο πρέπει να γίνει ακριβώς όπως είχε σχεδιασθεί αρχικώς, καμμία αλλαγή δεν επιτρέπεται. Οποιαδήποτε αλλαγή, αν απαιτηθεί, θα πρέπει να πραγματοποιηθεί μετά την αποπεράτωσή του.
Θα πρέπει να γίνει κατανοητό, ότι η ευκαιρία αυτή δεν πρέπει να χαθεί όπως αυτή της περιόδου 2006-2009, όταν ο κ. Μυλωνάκης ήταν υπεύθυνος των αθλητικών πραγμάτων στην πόλη. Ούτε να παραμείνουν στάσιμα, όπως την περίοδο 2017-2019, όταν η τότε Δημοτική Αρχή δεν έκανε ή δεν σκέφθηκε να κάνει χρήση του ευεργετήματος του νόμου. Σε αντίθετη περίπτωση, αν δεν υποστηριχθεί η σημερινή προσπάθεια, σε 33 χρόνια από σήμερα πάλι θα μιλάμε για το «φάντασμα του κολυμβητηρίου».
Σπύρος Παπασπύρος
Πρόεδρος ΠΑΟΔΑΠ
-