Ζήτησαν να ελέγξουν το περιεχόμενο για να εγκρίνουν την παρουσίαση (;)

Παρασκευή, 14 Οκτωβρίου 2022 23:27 | Νέας Ιωνίας
Ζήτησαν να ελέγξουν το περιεχόμενο για να εγκρίνουν την παρουσίαση (;)
|||

..

..

..

Σοβαρή καταγγελία από τις εκδόσεις "Εκτός των τειχών" για απόπειρα λογοκρισίας από το Δήμο της Νέας Ιωνίας.

Ζήτησαν την αίθουσα του Συννεδριακού για την παρουσίαση ενός βιβλίου (για τους πρόσφυγες) και ζήτησαν πρώτα να εγκρίνουν το περιεχόμενο. Αυτό αναφέρει η καταγγελία, η οποία εφόσον ευσταθεί, είναι πολύ σοβαρή. 

Φυσικά τίποτα πια δεν μπορεί να μας εκπλήξει με το Δήμο Νέας Ιωνίας...

 

Η καταγγελία:

 

  Οι εκδόσεις «Εκτός των τειχών» (Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρία), θέλοντας να παρουσιάσουν μια νέα έκδοσή τους με τίτλο «ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ» που αναφέρεται στη Μικρασιατική καταστροφή και τα προσφυγικά κύματα που αυτή δημιούργησε, στη ζωή των προσφύγων και τις προσφυγικές πόλεις που δημιουργήθηκαν σχεδόν αποκλειστικά από πρόσφυγες (και μάλιστα με ιδιαίτερες αναφορές στη Νέα Ιωνία) επιδιώκει να παρουσιάσει το βιβλίο ξεκινώντας από τέτοιες γειτονιές, στο πλαίσιο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή.

 

  Γι' αυτό το λόγο απευθυνθήκαμε στο Δήμο Νέας Ιωνίας, ζητώντας να μας παραχωρήσουν την αίθουσα του Συνεδριακού Κέντρου του Δήμου, για την οποία είχαμε φροντίσει να μάθουμε ότι είναι ελεύθερη την ημερομηνία που ζητούσαμε (προτείνοντας μάλιστα και εναλλακτική ημερομηνία).

 

  Από το Τμήμα δημοσίων σχέσεων του Δήμου λάβαμε ένα ηλεκτρονικό μήνυμα με το εξής περιεχόμενο: «ΣΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΑΙΤΗΣΗΣ ΣΑΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ» ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΙΛΕΤΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΤΥΠΟ ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΚΕΜΙΠΟ(ΚΕΝΤΡΟΥ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ) ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΛΑΒΕΙ ΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΑΣ,  ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΣΑΣ.» (το πλήρες ηλεκτρονικό μήνυμα στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου).

 

  Θεωρώντας την παραπάνω απάντηση άκρως προβληματική, αντιδημοκρατική και τον ορισμό της λογοκρισίας, στείλαμε εκπρόσωπό μας που κατοικεί στην Νέα Ιωνία για διευκρινίσεις, την επόμενη μέρα.

 

  Το Τμήμα δημοσίων σχέσεων μας παρέπεμψε στη Γενική Γραμματέα του Δήμου, η οποία αρνήθηκε την παραχώρηση της αίθουσας με το επιχείρημα ότι «είμαστε ιδιωτική επιχείρηση και δεν έχουμε έδρα τον Δήμο», προσθέτοντας  μάλιστα ότι «αν δώσει την αίθουσα σε εμάς, θα ζητήσουν και άλλοι»!

 

  Άραγε αυτή είναι η συνήθης πρακτική του Δήμου; Γιατί, καθώς ο επιχείρημα περί «ιδιωτικής επιχείρησης» δεν συμπεριλαμβανόταν στην επίσημη απάντηση του τμήματος δημοσίων σχέσεων, αντιλαμβανόμαστε ότι  λειτούργησε ουσιαστικά ως υπεκφυγή προκειμένου να μη μας δοθεί η αίθουσα.

 

  Σας ενημερώνουμε ότι οι εκδόσεις μας έχουν επανειλημμένα κάνει βιβλιοπαρουσιάσεις, προβολές ταινιών σε θέματα της επικαιρότητας αλλά και πολιτιστικές εκδηλώσεις σε βιβλιοπωλεία, δημοτικές αίθουσες, αίθουσες σωματείων και εργατικών κέντρων στην Αθήνα και την επαρχία χωρίς να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα. Γι' αυτό και διαμαρτυρόμαστε για την «αποβολή» μας από ένα δήμο κατεξοχήν προσφυγικό και για ένα θέμα για το οποίο έχουν γίνει πλείστες όσες εκδηλώσεις και παρουσιάσεις με αφορμή τα 100 χρόνια και στο οποίο θέλαμε να προσθέσουμε και τη δική μας συμβολή στον προβληματισμό και τις συζητήσεις που γίνονται όλη αυτή τη χρονιά.

13 Οκτωβρίου 2022                           

Εκδόσεις "Εκτός Των Τειχών"

Γραβιάς 10-12 Αθήνα

Τηλ. 2103303348 / e-mailett.books@yahoo.com
 
 
 
Σημ: Το παραπάνω έχει σταλεί επίσης στη Δήμαρχο, στον πρόεδρο του Δημ. Συμβουλίου, στους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων και τους ανεξάρτητους δημοτικούς συμβούλου
 

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο