Πραγματοποιήθηκε στη Βαρέα Μεγάρων το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην 35 χλμ.

Τρίτη, 25 Ιανουαρίου 2022 13:18 | Νέας Ιωνίας
Πραγματοποιήθηκε στη Βαρέα Μεγάρων το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην  35 χλμ. Πραγματοποιήθηκε στη Βαρέα Μεγάρων το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην  35 χλμ. Πραγματοποιήθηκε στη Βαρέα Μεγάρων το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην  35 χλμ. Πραγματοποιήθηκε στη Βαρέα Μεγάρων το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην  35 χλμ. Πραγματοποιήθηκε στη Βαρέα Μεγάρων το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Βάδην  35 χλμ.
|||||||

      Κάτω από αντίξοες συνθήκες και με αθλητές και αθλήτριες «παντός καιρού» - Ανακοίνωση του Δ.Σ. του ΑΓΣ «ΑΝΑΤΟΛΗ» Νέας Ιωνίας

 

     Από το Δ.Σ. του ΑΓΣ "ΑΝΑΤΟΛΗ" Νέας Ιωνίας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

     Την Κυριακή το πρωί 23 Ιανουαρίου 2022, διεξήχθη στη Θέση Βαρέα, Παραλίας Μεγάρων, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα ΒΑΔΗΝ, 35 χλμ. Το ίδιο πρωινό διεξήχθη και ημερίδα Βάδην διαφόρων αποστάσεων για διάφορες ηλικίες: για τις γυναίκες: 5 χιλ. Κ18, 10 χιλ. Κ20 και 20 χιλ. Γυναικών. Για τους άνδρες: 10 χιλ. Κ18 και Κ20 και 20 χιλ. Ανδρών.

  

     Το μετεωρολογικό δελτίο έδινε προβλέψεις για πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και ψυχρούς ανέμους. Οι αθλητές και οι αθλήτριες πήγαν αποφασισμένοι και αποφασισμένες να δώσουν τον αγώνα τους, αποδεικνύοντας ότι είναι «παντός καιρού». Υπήρχαν σημεία της διαδρομής και χρονικές περίοδοι που ο αέρας πάγωνε και δυσκόλευε τους αθλητές.

  

     Οι χαμηλές θερμοκρασίες, για αγωνίσματα μεγάλων αποστάσεων, θα μπορούσαν να θεωρηθούν ότι ευνοούν τον αθλητή. Αρκεί να μην υπάρχει αντίθετος άνεμος και μάλιστα πολύ ψυχρός.

     Με αυτές τις συνθήκες οι κοπέλες μας  έκαναν ατομικές επιδόσεις και «έπιασαν» όρια για το παγκόσμιο και το πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα.

  

     Στα 35 χιλιόμ. ΑΝΔΡΩΝ ο πρωταθλητής μας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΜΙΧΑΗΛ (Α.Ο. Μυκόνου), τερμάτισε άνετα πρώτος επιτυγχάνοντας χρόνο 2:39.43. Δεύτερος ήταν ο ΝΤΕΝΤΌΠΟΥΛΟΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ (Α.Ε. Ολυμπιάς Πατρών) με χρόνο 2:57.31 και τρίτος ο ΒΑΪΤΣΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (ΓΑΣ Ιλισσός) με χρόνο 3:08.15.

  

     Στην ίδια απόσταση, στις γυναίκες τερμάτισε ΠΡΩΤΗ κι εφέτος η ΝΤΡΙΣΜΠΙΩΤΗ ΑΝΤΙΓΟΝΗ (Α.Σ.Σ. Αλέξανδρος Μακεδονίας) επιτυγχάνοντας χρόνο 2:47.48, που αποτελεί νέα ατομικό ρεκόρ της αθλήτριας και επίτευξη ορίου για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον και το Πανευρωπαϊκό του Μονάχου.

  

     Τη ΔΕΥΤΕΡΗ θέση κατέλαβε η πρωταθλήτρια του Συλλόγου μας ΦΙΛΤΙΣΑΚΟΥ ΚΥΡΙΑΚΗ, σε χρόνο 2:51.51, που αποτελεί νέο ατομικό ρεκόρ και επίτευξη του ορίου (νωρίς, νωρίς) για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα  στο Όρεγκον και το Πανευρωπαϊκό του Μονάχου.

  

     Στην ΤΡΙΤΗ θέση τερμάτισε η αθλήτρια ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΙΣΤΙΝΑ (Πανελλήνιος Γ.Σ.) σε χρόνο 2:57.39.

  

     Όριο για το Παγκόσμιο Βάδην Κ18 που θα γίνει στην Ιερουσαλήμ πέτυχε και η αθλήτρια ΕΥΗ ΑΔΑΜΗ (Γ.Ε. Αγρινίου), η οποία τερμάτισε πρώτη στα 5.000 μ. με χρόνο 25.41.

  

     Μετά τον τερματισμό της η Κυριακή Φιλτισάκου δήλωσε ότι: «Μπήκα λίγο συντηρητικά, καθώς στην αρχή ανησύχησα με τις συνθήκες. Παρόλα αυτά στα τελευταία πέντε χιλιόμετρα είδα πως είμαι σε θέση να κυνηγήσω τον χρόνο που θέλω κι έτσι άλλαξα το ρυθμό μου. Έχω μπροστά μου πλέον το χρόνο να δουλέψω και να επικεντρωθώ στις κορυφαίες διοργανώσεις. Θα κυνηγήσω το όριο και στα 20 χιλμ. βάδην και θα αποφασίσω με τον προπονητή μου την απόσταση που θα συμμετάσχω σε Όρεγκον και Μόναχο».

    Η Κυριακή τερμάτισε πολύ ευχαριστημένη και με μεγάλες ακόμη δυνάμεις. Αυτό την ενθαρρύνει  να συνεχίσει με πολύ καλύτερη διάθεση τις προπονήσεις της για τους επόμενους αγώνες.

   Θυμίζουμε ότι η Αντιγόνη Ντρισμπιώτη κατέλαβε την ΟΓΔΟΗ θέση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο στα 20 χιλ. βάδην. Στο ίδιο αγώνισμα τερμάτισε στην 29η θέση η Πρωταθλήτριά μας Κυριακή Φιλτισάκου, μεταξύ 54 αθλητριών.

   Προπονητής των δύο πρωταθλητριών είναι ο κ. Ναπολέων Κεφαλλόπουλος.

  

    Ο ΣΕΓΑΣ και αυτή τη φορά διοργάνωσε με επιτυχία αυτό το πρωτάθλημα τηρώντας αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα.

   Στους αγώνες παραβρέθηκε η Πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ κ. Σοφία Σακοράφα, η οποία παρακολούθησε από την αρχή μέχρι το τέλος την εκδήλωση, βράβευσε τους νικητές και τους ευχήθηκε να έχουν συνέχεια στις επιτυχίες τους.

  

    Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος κ. Βασιλείου Ευάγγελος μαζί με τα μέλη: την κ. Κατράνη Σάντρα (Έφορο)  και τον κ. Φιλτισάκο Ιωάννη (Αντιπρόεδρο).

  

    Το Διοικητικό Συμβούλιο συγχαίρει το διοργανωτή ΣΕΓΑΣ, τον προπονητή κ. Κεφαλλόπουλο, όλες τις αθλήτριες και τους αθλητές, ιδιαίτερα βέβαια την πρωταθλήτριά μας ΚΥΡΙΑΚΗ ΦΙΛΤΙΣΑΚΟΥ, με τις καλύτερες ευχές του για ΥΓΕΙΑ και επιτυχία των στόχων όλων.

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο