Μεταμόρφωση προς Ηράκλειο: Πάρτε το αμαξοστάσιο από τη Μεταμόρφωση.

Παρασκευή, 06 Μαϊος 2022 12:54 | Μεταμόρφωσης
Μεταμόρφωση προς Ηράκλειο: Πάρτε το αμαξοστάσιο από τη Μεταμόρφωση. Μεταμόρφωση προς Ηράκλειο: Πάρτε το αμαξοστάσιο από τη Μεταμόρφωση.
||||

..

..

..

 

"Άμεση απομάκρυνση της εγκατάστασης". Αυτή είναι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μεταμόρφωσης για το αμαξοστάσιο και το σταθμό μεταφόρτωσης απορριμμάτων του Δήμου Ηρακλείου πού βρίσκεται στα όρια του Δήμου Μεταμόρφωσης.

 

 

 Το θέμα συζητήθηκε μετά από συλλογή υπογραφών της αντιπολίτευσης σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού συμβουλίου.  Αφορά την εγκατάσταση του αμαξοστασίου του Δήμου Ηρακλείου στην οδό Δασκαλογιάννη και τη μετέπειτα εγκατάσταση σταθμού μεταφόρτωσης απορριμμάτων του ίδιου δήμου.

 

  Η απόφαση, παρά τις διαφοροποιήσεις που υπήρχαν, ήταν ομόφωνη και ψηφίστηκε ακόμα και από την παράταξη του Δημάρχου ο οποίος δεν φαίνεται και τόσο “ζεστός” να πιέσει σε αυτή την κατεύθυνση.

 

  “Θα στηρίξουμε τη διοίκηση στην προσπάθεια για να απομακρυνθεί το αμαξοστάσιο του δήμου Ηρακλείου” είπε ο επικεφαλής της Νέας Πορείας Γιώργος Χρονόπουλος. Είχαμε κάνει κάποιες ενέργειες και εμείς πώς διοίκηση αλλά χωρίς αποτέλεσμα. 

ΕΔΩ η τοποθέτηση 

 

 

2,5 χρόνια και δεν έχετε κάνει τίποτα για το θέμα

 

 

 Βασίλης Καραβάκος:  "Το χειρότερο όλων που προκύπτει από τη στάση της δημοτικής αρχής είναι ότι παγιώνεται στον κόσμο η αντίληψη πώς ο καθένας μπορεί ατιμώρητα να λέει άλλα ως αντιπολίτευση και να κάνει αλλά ως διοίκηση....Με τον κ. Σαραούδα είχαμε θέσει ταυτόχρονα το ζήτημα του αμαξοστασίου όταν δήμαρχος ήταν ο κ. Καρπέτας.

Όμως εδώ και δυόμισι χρόνια ως δήμαρχος  δεν έχει κάνει το παραμικρό για αυτά τα οποία έλεγε ως αντιπολίτευση. Aν δεν φέρναμε το θέμα με τις υπογραφές της αντιπολίτευσης δεν θα το συζητούσαμε ποτέ. Αμφιβάλλω και αν θα κινηθεί για την εφαρμογή της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου. Άλλωστε τα ίδια έκανε ο κ. Σαραούδας και στην απόφαση για το mall…. Πρέπει να στείλουμε το μήνυμα στο Ηράκλειο πώς ή πάρετε το αμαξοστάσιο σε σύντομο χρονικό διάστημα ή θα έχουμε αντιπαράθεση μεταξύ των δύο δήμων. Είναι σαφώς αντισυναδελφική στάση η αυθαίρετη εγκατάσταση ενός αμαξοστασίου σε άλλο Δήμο χωρίς την επίσημη ενημέρωση του οικείου δήμου.

 

Φυσικά ο Δήμος Ηρακλείου πολύ καλά κάνει και ξεφορτώνεται τις οχλούσες δραστηριότητες από το έδαφος του. Η Μεταμόρφωση δεν κάνει καλά που, εδώ και χρόνια, φαίνεται ανεκτική σε οποιονδήποτε ορέγεται το έδαφος της για οχλούσες δραστηριότητες

ΕΔΩ η τοποθέτηση 

 

 

Άμεση απομάκρυνση ζήτησε και ο Σάββας Νάνος.  “Συζητάμε με τον όμορο Δήμο, το θέμα είναι απομάκρυνση μέσα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, διότι δεν είναι δυνατόν την  ενόχληση, το όλο κόστος και το οικολογικό αποτύπωμα να το παίρνει η Μεταμόρφωση…. Μπορούμε να δούμε και τη διαδημοτική συνεργασία στη συνέχεια, αλλά σε ισότιμη βάση” σημείωσε.

ΕΔΩ η τοποθέτηση 

 

 

Μετά από τη γενικότερη ανάλυση των αιτιών για τα προβλήματα που δημιουργούνται στα απορρίμματα, διατύπωσε την άποψη ότι το αμαξοστάσιο του Ηρακλείου πρέπει να φύγει ο επικεφαλής της ΛΑΣ Παναγιώτης Μακρίδης. Ταυτόχρονα έθεσε και το ζήτημα του ΣΜΑ του Δήμου Μεταμόρφωσης για τον οποίον επεσήμανε ότι και αυτός πρέπει να φύγει γιατί αποτελεί οχλουσα δραστηριότητα.

ΕΔΩ η τοποθέτηση 

 

Ίσως είναι νόμιμη η εγκατάσταση του δήμου Ηρακλείου αλλά αυτό δεν είναι ηθικό είπε ο επικεφαλής του “Μαζί για τη Μεταμόρφωση” Δημήτρης Πεπαρίδης. "Να κάνουμε ότι είναι δυνατόν, είτε με συνεννόηση σε πρώτη φάση, είτε να πιέσουμε με οποιαδήποτε μέσα, νόμιμα πάντα, να αναγκάσουμε τον Δήμο Ηρακλείου να φύγει από εδώ - και το σημείο μεταφόρτωσης και το αμαξοστάσιο" είναι η πρόταση που διατύπωσε για το θέμα.

ΕΔΩ η τοποθέτηση 

 

Αν δεν σέβεται το Δήμαρχο να σέβεται το δημοτικό συμβούλιο ο κ. Μπάμπαλος

 

 

Θα έπρεπε ήδη να έχει απαντήσει στην επιστολή του Δήμου Μεταμόρφωσης ο κ. Μπάμπαλος επεσήμανε ο ανεξάρτητος δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Τσίκνας. “ Οφείλει να σέβεται το γειτονικό δήμο κι αν δεν σέβεται το Δήμαρχο οφείλει να σέβεται το δημοτικό συμβούλιο. Σε μία τέτοια σχέση δεν έχουμε περιθώρια ανοχής πρέπει να απαντήσουμε δυναμικά λαμβάνοντας απόφαση για άμεση απομάκρυνση της εγκατάστασης του Δήμου Ηρακλείου”.

ΕΔΩ η τοποθέτηση 

 

 

"Όταν έπιασε το δεύτερο χώρο κάναμε αυτοψία" είπε ο πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας Κώστας Κολοβός "και δεν διαπιστώσαμε μεταφόρτωση. Μας είπαν ότι δεν υπήρχε πρόθεση να γίνει κάτι. Στην πορεία όμως αυτό άλλαξε και δυστυχώς μπορώ να πω τη λέξη μας την "έφερε".

ΕΔΩ η τοποθέτηση 

 

Να μη δημιουργήσουμε το δεδικασμένο ότι η Μεταμόρφωση είναι τόπος σκουπιδιών. Πρέπει να είναι οξείες οι αντιδράσεις μας, άμεσα, από αύριο σημείωσε ο Νίκος Ζυγούνας. 

ΕΔΩ η τοποθέτηση 

 

Επειδή είναι μηχανικός...

 

Ο Δήμαρχος επειδή είναι μηχανικός μας είπε ότι δεν έχει άδεια το Ηράκλειο εξηγήσαμε στην υπάλληλο στην πολεοδομία ότι δεν διαβάζει το νόμο σωστά και έτσι βρήκαμε την άκρη” δήλωσε ο αντιδήμαρχος καθαριότητας Στέλιος Σαριδάκης.

ΕΔΩ η τοποθέτηση 

 

Επειδή είμαι μηχανικός βρήκα την άκρη στο πρόβλημα ανέφερε ο Σ. Σαραούδας, χωρίς ωστόσο να εξηγήσει γιατί στα δυόμισι προηγούμενα χρόνια ο μηχανικός δεν είχε κάνει τίποτα.

 

Μεγάλο τμήμα της τοποθέτησης του το αφιέρωσε στο να κάνει επίθεση στην προηγούμενη δημοτική αρχή επισημαίνοντας τις ευθύνες της και στην υπόθεση του αμαξοστασίου και του συνεδριακού και της καφετέριας κ.α. Το “2019 μου στείλατε ερώτημα γιατί δεν αγοράσαμε με 3.650.000 τον  Κουτσουμπέλη, τον οποίο αγοράσαμε με 2.750.000”.

Να δούμε τη δυνατότητα να βρεθούμε οι αρχηγοί παρατάξεων με το Ηράκλειο για να συζητήσουμε να συνεργαστούμε και ο καθένας να πάρει από μία χρήση” πρότεινε

ΕΔΩ η τοποθέτηση 

 

Στη δευτερολογία του επικεφαλής της Συμμαχίας Πολιτών Βασίλης Καραβάκος ανέφερε μεταξύ άλλων: "Εμείς δεν είμαστε της λογικής να ελέγξουμε τις άδειες. Αυτό θα το κάνουν οι υπηρεσίες. Εμείς λαμβάνουμε την πολιτική απόφαση για να απομακρυνθούν τα απορρίμματα του Ηράκλειου από τη Μεταμόρφωση και οι υπηρεσίες θα βρουν τα τεχνικά. Έχουμε εργαλεία για να υποχρεώσουμε το Δήμο Ηρακλείου να το κάνει... Αυτά που λέει ο Δήμαρχος ότι επειδή είναι μηχανικός βρήκε τη λύση δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Δεν χρειάζεται να είναι γιατρός ο δήμαρχος για να λειτουργούν τα δημοτικά ιατρεία ούτε γυμναστής για να έχουμε μαζικό Λαϊκό αθλητισμό. Δεν προσλήφθηκε ως προϊστάμενος στην τεχνική υπηρεσία. Είναι πολιτικός υπεύθυνος και έτσι πρέπει να φέρεται.  

ΕΔΩ η τοποθέτηση 

 

Η ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου αναφέρει τα εξής:

 

Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Μεταμόρφωσης ζητά ομόφωνα την απομάκρυνση της εγκατάστασης του δήμου Ηρακλείου (αμαξοστάσιο, ΣΜΑ κλπ) από τα όρια της Μεταμόρφωσης. Αποφασίζει να πάρει όλα τα πολιτικά, νομικά και διοικητικά μέτρα προς αυτήν την κατεύθυνση. η Μεταμόρφωση δεν προσφέρεται για μονομερείς ενέργειες και τοποθέτηση οχλουσών εγκαταστάσεων από οποιονδήποτε άλλο φορέα, εν αγνοία του δήμου και των κατοίκων της.

 

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο