Κατηγορεί την αντιπολίτευση και τους συλλόγους ο Σ. Σαραούδας!

Τρίτη, 19 Απριλίου 2022 20:33 | Μεταμόρφωσης
Κατηγορεί την αντιπολίτευση και τους συλλόγους ο Σ. Σαραούδας! Κατηγορεί την αντιπολίτευση και τους συλλόγους ο Σ. Σαραούδας! Κατηγορεί την αντιπολίτευση και τους συλλόγους ο Σ. Σαραούδας! Κατηγορεί την αντιπολίτευση και τους συλλόγους ο Σ. Σαραούδας! Κατηγορεί την αντιπολίτευση και τους συλλόγους ο Σ. Σαραούδας!
|||||||

..

..

..

 

 

Οι καταστροφές που κάποιοι παραβατικοί προξένησαν στο μπαλόνι που παραμένει στο προαύλιο του 4ου Γυμνασίου οδήγησαν στην έκδοση μιας απαράδεκτης, από κάθε άποψη, ανακοινώσεις του δημάρχου της πόλης Στράτου Σαραούδα. 

 

Ούτε λίγο - ούτε πολύ η ανακοίνωση αναφέρεται σε “ηθικούς αυτουργούς” σε “διαφορές που δεν λύνονται με αλητείες και βανδαλισμούς”, ενώ καλεί κάποιους που δεν τους κατονομάζει “να κάνουν αυτοκριτική γιατί δίνουν χώρο δικαιολογία και αφορμή για παραβατικές συμπεριφορές” όπως χαρακτηριστικά αναφέρει.

 

Σε παράκρουση μετά την καθολική απομόνωση

 

  Είναι φανερό σε όλους ότι η ανακοίνωση αυτή είναι αποτέλεσμα της σύγχυσης που επικρατεί στο μυαλό του κ. Σαραούδα μετά την καθολική του απομόνωση και στην υπόθεση του μπαλονιού του 4ου Γυμνασίου. Μαθητές, γονείς, καθηγητές, σύλλογοι γονέων, Ένωση γονέων και το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων πλην της αυτής του κ. Σαραούδα ζήτησαν και επέβαλαν την απόφαση για την άμεση απομάκρυνση του μπαλονιού από το 4ο Γυμνάσιο. Από ότι φαίνεται η επικράτηση της λογικής και της θέσης της πλειοψηφίας δεν έχει γίνει αποδεκτή από τον δήμαρχο της πόλης, ο οποίος βρίσκει ευκαιρία μέσα από μια πράξη βανδαλισμού να επιτεθεί σε όλους τους άλλους!

 

 

Είναι, ίσως, η πρώτη φορά πού τέτοια ανακοίνωση, με προβοκατόρικα χαρακτηριστικά, κυκλοφορεί στην πόλη της Μεταμόρφωσης. Φυσικά και σε αυτήν την ανακοίνωση, όπως και σε άλλες τοποθετήσεις του κ. Σαραούδα αναφέρονται ανακρίβειες (κομψά μιλώντας)

 

Υ.Γ. Στην ανακοίνωσή του ο κ. Σαραούδας ίσως για “ξεκάρφωμα” αναφέρεται και στην αφαίρεση της προτομής του Σπύρου Μουστακλή. Αγνοεί ίσως ότι προ 2 ημερών αντίστοιχη προτομή του Τάκη Σινόπουλου εκλάπη στη Νέα Ιωνία. Και οι δυο ήταν μεταλλικές και στις δυο περιπτώσεις πολλοί υποψιάζονται λιώσιμο μετάλλου.

 

 

Δείτε ακόμα:   Απομακρύνεται το “μπαλόνι” – Μεγάλη ήττα για τη δημοτική αρχή Σαραούδα

 

 

Η ανακοίνωση του Σ. Σαραούδα:

 

“Υπάρχουν ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί στο έγκλημα που διεξήχθη απέναντι στην πόλη της Μεταμόρφωσης και τους κατοίκους της, απέναντι στην περιουσία τους.

Θέλω, λοιπόν, να ξεκαθαρίσω τρία πράγματα:

1. Σε μια δημοκρατική κοινωνία, οι διαφορές δεν λύνονται με αλητείες και βανδαλισμούς. Λύνονται με συζήτηση και με σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες.

2. Το μπαλόνι, για το οποίο σύντομα στο Δημοτικό Συμβούλιο θα συζητούσαμε τις προτάσεις της Τεχνικής Υπηρεσίας για το που θα μεταφερθεί αποτελεί επιλογή όλων αφού με την απόφαση του σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να τοποθετηθούν αντίστοιχα μπαλόνια στέγασης αθλητικών χώρων ώστε να μπορούμε όλοι να γυμναζόμαστε ανεξάρτητα καιρικών συνθηκών. Κι είναι δημοτική περιουσία, άρα είναι περιουσία όλων μας. Το έγκλημα τελέστηκε απέναντι σε όλους μας.

3. Ας κάνουν, επιτέλους, κάποιοι αυτοκριτική κι ας συλλογιστούν πόσο κακές υπηρεσίες προσφέρουν όταν ηθελημένα ή άθελα δημιουργούν κλίμα και συνθήκες που δίνουν χώρο, δικαιολογία και αφορμή για παραβατικές συμπεριφορές. Κι αν είναι άθελα τους είναι θέμα ανοησίας τους, αν όμως είναι ηθελημένα, διαπράττουν έγκλημα απέναντι στην κοινωνία και στο όνομά της.

Ως Δήμαρχος, πολίτης και κάτοικος της Μεταμόρφωσης καταδικάζω απερίφραστα αυτή την αλητεία. Όπως αλητεία και προσβολή στην ιστορία μας είναι και ο αποκεφαλισμός της προτομής του Στρατηγού Μουστακλή.

Τέτοιες συμπεριφορές δεν έχουν θέση στην πόλη μας. Κι απέναντι σε αυτές θα είμαι άτεγκτος κι αμείλικτος. Είμαι βέβαιος ότι η Ελληνική Αστυνομία και στη συνέχεια η Δικαιοσύνη θα κάνουν το καθήκον τους, ώστε σύντομα να βρεθούν και να λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι”.

 

 

Πάντως η απάντηση στο ερώτημα “ποιος ωφελείται απο την καταστροφή” ή “ποιος σπεύδει να αποκομίσει όφελος από την καταστροφή” μάλλον φέρνει σε δύσκολη θέση τη δημοτική αρχή

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο