Πολλά τα σκοτεινά σημεία στο ΓΠΣ της Λυκόβρυσης σύμφωνα με το Γ. Θεοδωρακόπουλο

Κυριακή, 10 Απριλίου 2022 23:23 | Λυκόβρυσης - Πεύκης
Πολλά τα σκοτεινά σημεία στο ΓΠΣ της Λυκόβρυσης σύμφωνα με το Γ. Θεοδωρακόπουλο
|||

..

..

..

Με μια σειρά παρατηρήσεων τοποθετείται με ανακοίνωσή της η παράταξη του πρ. Δημάρχου Πεύκης.

 

Η ανακοίνωση: 

 

 

Την περασμένη εβδομάδα συζητήθηκε στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του δήμου το μεγάλο θέμα του νέου Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου (ΓΣΠ). Όπως σας είχαμε ενημερώσει ο δήμαρχος κ. Μαυρίδης ήθελε να περάσει την έγκριση του ΓΣΠ μέσα σε λίγη ώρα ώστε να το φέρει έτοιμο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Από την πλευρά της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ υπήρξε μια άψογη προετοιμασία αφού και ο επικεφαλής Γιάννης Θεοδωρακόπουλος και το μέλος του ΔΣ από τη Λυκόβρυση Κώστας Ξανθόπουλος, που είχαν δικαίωμα συμμετοχής στη συνεδρίαση είχαν μελετήσει καλά το ΓΣΠ και είχαν αφιερώσει πολύ χρόνο με ειδικούς. Στη συνεδρίαση, στην οποία μετείχαν και εκπρόσωποι του τεχνικού γραφείου που έχει αναλάβει εδώ και έξι χρόνια τη σύνταξη του Σχεδίου, εντοπίστηκαν πάντως πολλά σκοτεινά σημεία, ενώ στα περισσότερα θέματα δεν πήραμε καθαρές απαντήσεις. Όπως

  1. Στην ερώτηση πότε εγκρίθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο το σχέδιο του νέου ΓΣΠ δεν δόθηκε καμιά απάντηση. Γιατί, μεταξύ μας, δεν το έχουν φέρει εδώ και 11 χρόνια όχι μόνο για έγκριση αλλά ούτε και για συζήτηση.

  2. Στην ερώτηση που κάναμε προς τους τεχνικούς ποιος τους κατηύθυνε να παρουσιάσουν αυτό το σχέδιο έως τώρα και με ποιους έχουν συναντηθεί να το συζητήσουν δεν πήραμε πειστικές απαντήσεις. Γεγονός που δημιουργεί σε όλους εύλογες απορίες. Είναι πολύ πιθανό ότι η πορεία του ΓΣΠ να έχει ακολουθήσει αδιαφανείς δρόμους, τους οποίους πρέπει να πληροφορηθούμε όλοι.

  3. Στην ερώτηση γιατί έτσι ξαφνικά με το σχέδιο του ΓΠΣ τσιμεντοποιείται η πόλη μας, ενώ με το ισχύον από το 1992 ΓΣΠ η εικόνα της Λυκόβρυσης είναι διαφορετική και πολύ ανθρώπινη, ακούσαμε απαντήσεις που δεν πείθουν ούτε μαθητές δημοτικού.

  4. Στην ερώτηση γιατί αυξάνουν τις χαρακτηριζόμενες εκτάσεις ως …κέντρα πόλης μας είπαν ότι γίνεται για να υπάρχει… ισορροπία στις δυο πλευρές των κεντρικών οδικών αξόνων. Κι εκεί γελάσαμε… Βέβαια κάποιοι με αυτή την απόφαση του δήμου θα γίνουν πλουσιότεροι (ΑΓΕΤ κλπ)

  5. Στην ερώτηση γιατί χαρακτηρίζουν και την πίσω πλευρά των οικοδομικών τετραγώνων κέντρο πόλης ή γενικής κατοικίας ακούσαμε κάποιες αόριστες απαντήσεις.

  6. Στην ερώτηση γιατί ενώ το τσιμέντο θα πέσει με τους τόνους στη Λυκόβρυση δεν υπάρχει μέριμνα για αύξηση του πρασίνου και των ελεύθερων χώρων …αναζητούμε ακόμη την απάντηση.

  7. Στην ερώτηση για τις βιομηχανίες, τις οποίες δήθεν θα απομάκρυνε προ ετών ο γνωστός κ. Φωκιανός στη δωδεκαετία του, αλλά αυτές όχι μόνο λειτουργούν στην καρδιά τις Λυκόβρυσης αλλά και επεκτείνονται, ακούσαμε ότι μπορεί μετά από 12-15 έτη να αρχίσει η διαδικασία απομάκρυνσης αν τις αποζημιώσουμε γενναία.

  8. Στην ερώτηση γιατί καταργείται σε όλη την πόλη ο χαρακτηρισμός «αμιγούς κατοικίας» και αντικαθίσταται από τους χαρακτηρισμούς ως Γενικής Κατοικίας 1 και Γενικής Κατοικίας 2 απάντησαν ότι οι διαφορές είναι ελάχιστες. Μα τότε ας μην πειράξουν τον προηγούμενο χαρακτηρισμό.

 

Δείτε ακόμα:        Πώς μηδένισαν την παραγωγή ζάχαρης στην Ελλάδα

 

Να μην συνεχίσουμε για τις ερωτήσεις και τις ΜΗ απαντήσεις από τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής. Γιατί μας προσβάλει εμάς που ανήκουμε στην αντιπολίτευση η τακτική που ακολούθησαν 11 χρόνια οι διοικήσεις του δήμου για το ΓΠΣ. Κοντά στην ανικανότητά τους να προχωρήσουν το ΓΣΠ μας προέκυψε και η αδιαφάνεια με την οποία σκέπασαν όλα τους τα βήματα. Σκεφτείτε μόνο τούτο, ότι 11 χρόνια και δεν έφεραν για συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Αλήθεια ποιοι αποφάσισαν να …σκοτώσουν το αύριο της πόλης.

Για το άμεσο μέλλον πάντως η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΠΟΛΙΤΩΝ, η οποία δεν δεσμεύεται ούτε από κόμματα ούτε από κάθε λογής εμπόδια και συμφέροντα, προτείνει να γίνουν σε σύντομο χρονικό ορίζοντα συγκεντρώσεις και στο πνευματικό κέντρο και στις γειτονιές της Λυκόβρυσης και ταυτοχρόνως κάποιες διαδικτυακές ώστε να ενημερωθούν όλοι οι πολίτες για την πόλη τους, για την επόμενη ημέρα του δήμου.

Ο επικεφαλής της ΣΥΜΜΑΧΙΑΣ Γιάννης Θεοδωρακόπουλος μετά την συνάντησή του με τη δημοτική ομάδα και μέλη της παράταξης, ανέφερε σχετικά:

 

Δείτε ακόμα:  Νέα αύξηση - σοκ - του πληθωρισμού στο 8.9%

 

«Δεν μπορεί να αποφασίζουν κάποιοι σε κλειστά γραφεία. Μόνο με μια πραγματική διαβούλευση με τους πολίτες ο δήμαρχος και η ομάδα του θα διορθώσουν τα μεγάλα λάθη που έχουν διαπράξει έως σήμερα απέναντι στη πόλη. Η τυπική διαβούλευση στην οποία αναφέρουν πραγματοποιήθηκε πρόπερσι το καλοκαίρι με κορονοϊό και σχεδόν στα κρυφά αφού ο δήμος δεν ενημέρωσε τους κατοίκους. Δείγμα ό,τι έστειλαν προτάσεις ελάχιστοι κάτοικοι.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο