Πολίτες σε Δράση - Λυκόβρυση Πεύκη Μαζί: Ανάλγητη συμπεριφορά του Δήμου σε αποικία αδέσποτων γατών

Σάββατο, 26 Φεβρουαρίου 2022 11:38 | Λυκόβρυσης - Πεύκης
Πολίτες σε Δράση - Λυκόβρυση Πεύκη Μαζί: Ανάλγητη συμπεριφορά του Δήμου σε αποικία αδέσποτων γατών
|||

       Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης "Πολίτες σε Δράση - Λυκόβρυση Πεύκη Μαζί" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Το χειρότερο δυνατό πρόσωπο έδειξε ο Δήμος Λυκόβρυσης Πεύκης στους ανθρώπους που φροντίζουν τα αδέσποτα ζώα που βρίσκονται στην περιοχή μας.

 

     Συγκεκριμένα, εθελόντρια που φροντίζει για την καθημερινή σίτιση πλήθους αδέσποτων ζώων, βρήκε κλαδεμένα τα φυτά πίσω από τα οποία είχε φροντίσει ώστε να περιθάλπονται αδέσποτες γάτες. Πέραν αυτού, τα αυτοσχέδια σπίτια που είχε κατασκευάσει ώστε να εξασφαλίζονται οι κατάλληλες συνθήκες διαβίωσης και προστασίας από τις καιρικές συνθήκες, είχαν καταστραφεί και πεταχτεί. 

 

     Αξίζει να σημειωθεί πως η εθελόντρια δρα στο συγκεκριμένο σημείο τα τελευταία τέσσερα χρόνια, μεριμνώντας για τη σίτιση, την ιατρική περίθαλψη και την φροντίδα των ζώων,και εξασφαλίζοντας παράλληλα φιλοξενία και εύρεση υιοθεσίας, συμβάλλοντας έτσι στην δραστική μείωση του αδέσποτου πληθυσμού.

 

     Σε επικοινωνία της με τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, έλαβε την απάντηση πως ήταν δική του πρωτοβουλία η καταστροφή του εν λόγω σημείου γιατί όπως ισχυρίστηκε "κάποιοι διαμαρτυρήθηκαν και όφειλε να ενεργήσει".Την παντελή έλλειψη ευαισθησίας μάλιστα την εξέφρασε λέγοντας πως "οι γάτες ζουν στη φύση και αν κρυώνουν θα βρουν μέρος να κρυφτούν"!

 

    Υπενθυμίζουμε στον αντιδήμαρχο πως οι Δήμοι έχουν την υποχρέωση να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ευζωϊα των αδέσποτων ζώων. Γι'αυτό άλλωστε είναι και ο ίδιος επιφορτισμένος με το εν λόγω χαρτοφυλάκιο.Το λιγότερο που έχουν να κάνουν λοιπόν είναι να ενισχύουν τις προσπάθειες των εθελοντών και να συμβάλλουν στην εμπέδωση του αισθήματος της φιλοζωίας, και όχι να υπονομεύουν τις προσπάθειές τους με ενέργειες σαν αυτές που έχουν συνέπειες για τα ίδια τα ζώα.

 

    Τονίζουμε επίσης πως το δικαίωμα των πολιτών να παρέχουν τροφή, νερό και πάσης φύσεως φροντίδα στα αδέσποτα ζώα είναι κατοχυρωμένο από την Εθνική και την Ευρωπαϊκή νομοθεσία και απαγορεύεται αυστηρά η παρακώλησή τους.

 

    Τον καλούμε λοιπόν να μεριμνήσει άμεσα ώστε να επανέλθει το σημείο στην προτέρα κατάσταση, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα φέρει ακέραια την ευθύνη για την ταλαιπωρία και την επιδείνωση της υγείας που πιθανόν να υποστούν τα ζώα, όντας εκτεθειμένα στις καιρικές συνθήκες.

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο