Έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε 3 σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής

Τετάρτη, 09 Φεβρουαρίου 2022 13:46 | Ηρακλείου
Έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε 3 σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής Έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε 3 σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής
||||

       Από το γραφείο επικοινωνίας του Δήμου Ηρακλείου Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Στις αρχές του επόμενου μήνα ξεκινούν έργα ενεργειακής αναβάθμισης σε ακόμα τρία σχολεία του Δήμου Ηρακλείου Αττικής. Πρόκειται για το 13ο και το 6ο Δημοτικό καθώς και το 9ο Νηπιαγωγείο της πόλης, τα οποία θα υποστούν γενική ανακαίνιση και βελτίωση (μονώσεις, αλλαγή κουφωμάτων, ηλεκτρολογικής υποδομής, βάψιμο κ.α.) ώστε να γίνουν περισσότερο φιλικά στο περιβάλλον, κυρίως όμως πιο ασφαλή και λειτουργικά για τους μικρούς Ηρακλειώτες μαθητές. Μάλιστα το νέο αυτό πακέτο έργων στα σχολεία θα γίνει με χρηματοδότηση που διεκδίκησε και πέτυχε η δημοτική αρχή από το Πράσινο Ταμείο ώστε να μην επιβαρυνθούν οι δημότες.

 

      Ο δήμαρχος της πόλης, Νίκος Μπάμπαλος, υπέγραψε την σχετική σύμβαση με την εργολήπτρια εταιρία που αναλαμβάνει, μετά από την απαραίτητη διαγωνιστική διαδικασία, τα έργα ενεργειακής αναβάθμισης με σαφή εντολή προς τους υπεύθυνους να γίνει προσεκτική και ουσιαστική δουλειά ώστε να διαμορφωθούν οι καλύτερες δυνατές συνθήκες την επόμενη ημέρα για τα παιδιά του Ηρακλείου.

 

      Με την έναρξη των εργασιών στα τρία νέα σχολεία ο Δήμος δίνει συνέχεια στην συνεχή εκστρατεία για την ανακαίνιση όλων των παλιών σχολικών κτιρίων. Θυμίζουμε τα πιο πρόσφατα, εκείνα του 2021 στο 3ο Δημοτικό και το 6ο Γυμνάσιο, ενώ αυτή την περίοδο παρόμοιες παρεμβάσεις γίνονται και στα τρία σεισμόπληκτα σχολεία: το 4ο, το 5ο Δημοτικό και το 1ο Γυμνάσιο Ηρακλείου.

Published in Ηρακλείου

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο