Λ. Μαγιάκης: Δημιουργεί σοβαρά προβλήματα η επέκταση της Κύμης. Να συνεννοηθούμε

Πέμπτη, 03 Μαρτίου 2022 16:36 | Αμαρουσίου
Λ. Μαγιάκης: Δημιουργεί σοβαρά προβλήματα η επέκταση της Κύμης. Να συνεννοηθούμε
|||

..

..

..

..

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΑΡΧΟ ΚΑΙ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΜΑΡΟΥΣΊΟΥ

Για το έργο της διάνοιξης της Λ. Κύμης

 

Κοιν.: Επικεφαλής παρατάξεων ΔΣ Αμαρουσίου

Πρόεδρο ΔΣ συλλόγου Ψαλιδίου

Πρόεδρο ΔΣ Συλλόγου Αγ. Θωμά

 

  Αν και πέρασε σχεδόν ένας μήνας από την κατάθεση ερώτησης μας προς τον κ. Δήμαρχο και τους αρμόδιους αντιδημάρχους σχετικά με το έργο της διάνοιξης της Λ. Κύμης(επισυνάπτεται) δεν λάβαμε καμία ουσιαστική απάντηση.

 

  Το γεγονός από μόνο του αποδεικνύει τουλάχιστον την απροθυμία της δημοτικής αρχής να αντιμετωπίσει τα προβλήματα που θα προκαλέσει στην πόλη η κατασκευή του έργου και ιδιαίτερα στο πολύπαθο Ψαλίδι. Αντίθετα με ότι έχει συμβεί στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Ηρακλείου στο Μαρούσι το θέμα δεν έχει συζητηθεί καν.

 

Γιατί πέρα από τους πανηγυρισμούς απαιτείται να εξεταστούν σε βάθος οι επιπτώσεις του έργου στο κυκλοφοριακό δίκτυο της πόλης.

 

  Ύστερα από την απροθυμία της δημοτικής αρχής να απαντήσει στην ερώτηση μας και ιδιαίτερα στα ερωτήματα 1,2,3, επισκεφθήκαμε τη ΔΙΠΑ προκειμένου να ενημερωθούμε για την ισχύουσα ΜΠΕ του έργου.

 

  Εκεί πληροφορηθήκαμε ότι καταργείται η σύνδεση της Λ. Κύμης με την οδό Πλαπούτα η οποία υποβαθμίζεται και διέρχεται κάτω από την επέκταση της λεωφόρου.

 

  Το γεγονός αυτό θα προκαλέσει μεγάλη επίδραση στα κυκλοφοριακά του Δήμου δεδομένων των χιλιάδων αυτοκινήτων που εξέρχονται/εισέρχονται από τη Λ. Κύμης από και προς το Μαρούσι σε ημερήσια βάση.

 

  Επί πλέον όλος αυτός ο κυκλοφοριακός φόρτος θα διοχετευθεί προς/από την Κύμης μέσω των τοπικών οδών του Ψαλιδίου και πιθανότατα και του Αγ. Θωμά που ήδη είναι επιβαρυμένες από τις υπόλοιπες υπερτοπικές δραστηριότητες.

 

  Καλούμε τη δημοτική Αρχή να συγκαλέσει άμεσα σύσκεψη τα ΔΣ των συλλόγων Ψαλιδίου και Αγ. Θωμά καθώς και με τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου προκειμένου να εξεταστεί το θέμα.

 

 

Σχετικό θέμα:  Με πορεία ολοκληρώθηκε η διαμαρτυρία των κατοίκων για τη διάνοιξη της Κύμης (φωτορεπορτάζ)

 

 

  Να διαμορφωθεί κατά το δυνατόν κοινή πρόταση προς το Δημοτικό Συμβούλιο και στη συνέχεια να κοινοποιηθούν προς το ΥΠΟΜΕΔΙ οι προτάσεις του Δήμου.

 

  Δεδομένου ότι αντίστοιχες προτάσεις έχουν ήδη προταθεί από το ΔΣ του δήμου Ηρακλείου προς το ΥΠΟΜΕΔΙ είναι ανάγκη να υπάρξει συντονισμός των δύο Δήμων ώστε τελικά οι προτάσεις να είναι κοινές

 

 Διαμαρτυρόμαστε για την καθυστέρηση της δημοτικής αρχής να ασχοληθεί με το θέμα και να ενημερώσει σχετικά το δημοτικό συμβούλιο και τους κατοίκους και την καλούμε να πάρει άμεσα τις αναγκαίες πρωτοβουλίες, λαμβάνοντας υπόψη ότι έχει ήδη ανακηρυχθεί ο προσωρινός μειοδότης του έργου.

 

  Στο σχέδιο γενικής διάταξης που συνοδεύει τη ΜΠΕ, όπως αυτή αναθεωρήθηκε το 2014, φαίνεται με σαφήνεια ότι υποβαθμίζεται η οδός Πλαπούτα και καταργείται ο σημερινός κόμβος με την Λ. Κύμης.

 

Λευτέρης Μαγιάκης

Δημοτικός Σύμβουλος Αμαρουσίου

Επικεφαλής παράταξης ΕΝΟΤΗΤΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΚΑΙ ΕΡΓΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΑΡΟΥΣΙ

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο