“Ο λαός πεινάει κι εσείς φέρνετε την πανεπιστημιακή αστυνομία” – “Μπλόκο” των φοιτητών στην ΟΠΠΙ

Τρίτη, 06 Σεπτεμβρίου 2022 13:05 | Πολιτική
“Ο λαός πεινάει κι εσείς φέρνετε την πανεπιστημιακή αστυνομία” – “Μπλόκο” των φοιτητών στην ΟΠΠΙ “Ο λαός πεινάει κι εσείς φέρνετε την πανεπιστημιακή αστυνομία” – “Μπλόκο” των φοιτητών στην ΟΠΠΙ “Ο λαός πεινάει κι εσείς φέρνετε την πανεπιστημιακή αστυνομία” – “Μπλόκο” των φοιτητών στην ΟΠΠΙ
|||||

..
..
..

 

Μπλόκο” των φοιτητών στην πανεπιστημιακή αστυνομία – Χημικά και τραυματισμοί από την επίθεση της αστυνομίας

Σχηματίζοντας μια “ανθρώπινη ασπίδα” στην πύλη της Ούλωφ Πάλμε στο ΕΚΠΑ οι φοιτητές μπλόκαραν χτες την είσοδο των ΟΠΠΙ. Το νέο αυτό σώμα ασφαλείας έφτασε στο πανεπιστήμιο συνοδευόμενο από διμοιρίες ΜΑΤ και ΟΠΚΕ νωρίς το απόγευμα.

Οι φοιτητικοί σύλλογοι άμεσα συγκεντρώθηκαν στην είσοδο της σχολής ενώ όσο περνούσε η ώρα όλο και περισσότεροι φοιτητές και φοιτήτριες κατέφθαναν στη συγκέντρωση, παραμένοντας εκεί μέχρι αργά το βράδυ. Λίγο πριν τις 9 σημειώθηκε ένταση μεταξύ των δύο πλευρών με την αστυνομία να επιτίθεται στους φοιτητές με χημικά, κρότου λάμψης, γκλοπ και κλωτσιές. Μάλιστα, μια φοιτήτρια τραυματίστηκε στο μπράτσο από ευθείας βολή ρίψη κρότου λάμψης.

Παρά την επίθεση της αστυνομίας ο κόσμος παρέμεινε αποφασιστικά στο σημείο μην επιτρέποντας την είσοδο της αστυνομίας. Κεντρικό τους σύνθημα το “ο λαός πεινάει κι εσείς φέρνετε την πανεπιστημιακή αστυνομία”, συμπυκνώνοντας το τεράστιο πρόβλημα της ακρίβειας, που έχει γονατίσει την ελληνική κοινωνία, αλλά και τις πολιτικές προτεραιότητες της κυβέρνησης.

Τη συγκέντρωση στήριξαν ακόμα δημοτικές κινήσεις της περιοχής καθώς και το Πανελλήνιο Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στην πύλη του ΕΚΠΑ έφτασαν ακόμα εκπρόσωποι συνδικάτων και ομοσπονδιών για να δείξουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στους φοιτητές. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν και ο πρώην υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Καραθανασόπουλος και ο βουλευτής του ΜέΡΑ25 Κλέων Γρηγοριάδης.

Δεύτερη μέρα “περιφρούρησης” του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ

Συνεχίζοντας και σήμερα οι φοιτητές από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν στις πύλες του ΕΚΠΑ και του ΕΜΠ ενώ σε λίγη ώρα αναμένεται να μεταβούν με πορεία στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Την ίδια ώρα διαμαρτυρίες πραγματοποιούνται στις πρυτανείες των ιδρυμάτων της επαρχίας ώστε να τοποθετηθούν δημόσια για τα χθεσινά γεγονότα. Τις επόμενες μέρες, μάλιστα, οι φοιτητικοί σύλλογοι θα προχωρήσουν σε γύρο γενικών συνελεύσεων.


Δείτε ακόμα: Πρώτη στην ανεργία των νέων η Ελλάδα – “Βζιιν” φωνάζουν οι χρήστες του Twitter

Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο