Άδωνις Γεωργιάδης: Ο κόσμος δεν κρυώνει – Ο κόσμος δεν καταναλώνει γιατί φοβάται (video)

Δευτέρα, 21 Μαρτίου 2022 12:08 | Πολιτική

Media

Άδωνις Γεωργιάδης: Ο κόσμος δεν κρυώνει – Ο κόσμος δεν καταναλώνει γιατί φοβάται (video)
|||

..
..
..

Τη δική του “ψυχολογική ανάλυση” έκανε ο Υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον Ant1 και την εκπομπή "Καλημέρα Ελλάδα", για την κατάρρευση της κατανάλωσης, την ακρίβεια και την ενεργειακή κρίση. Όπως εξήγησε, η κατανάλωση έχει πέσει γιατί ο κόσμος φοβάται λόγω πολέμου! Δεν ευθύνεται η ακρίβεια και οι τιμές στην ενέργεια που έχουν φτάσει στα ύψη αλλά η κακή ψυχολογία και ο φόβος. Μάλιστα πρόσθεσε πως “δεν ισχύει ότι η μείωση των φόρων αυξάνει την κατανάλωση”.

Πέρα, όμως, από το ζήτημα της ακρίβειας ο κ. Γεωργίαδης υποστήριξε πως ο κόσμος δεν κρυώνει λόγω της μεγάλης επιδότησης που έχει δώσει η κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον Υπουργό, η επιδότηση είναι τριπλάσια από ότι την εποχή του ΣΥΡΙΖΑ, το οποίο μάλλον είναι αρκετό για να ζεσταθούν τα νοικοκυριά.

1 δις σε κάθε Έλληνα να δίναμε η αντιπολίτευση θα γκρίνιαζε”

Παρά την βεβαιότητα του, όμως, ότι η κυβέρνηση στηρίζει και με το παραπάνω την ελληνική οικονομία και τα νοικοκυριά, εξήγησε πως δεν υπάρχουν άπειρες δυνατότητες ούτε και πολλά δημοσιονομικά περιθώρια. “1 δις σε κάθε Έλληνα να δίναμε η αντιπολίτευση θα γκρίνιαζε” σχολίασε ακόμα για την κριτική πως πρόκειται για μέτρα “ψίχουλα”.


Την ίδια στιγμή εξέφρασε την ικανοποίηση του για την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τους οίκους αξιολόγησης, οι οποίοι χαρακτήρισαν τα μέτρα στήριξης “συνετά”. “Δεν είναι η ώρα για το Τσοβόλα δωσ’τα όλα” πρόσθεσε εξηγώντας πως “όταν οι οίκοι αξιολόγησης σε βάλουν στο στόχαστρο δεν είναι ώρα ούτε για ζουρνάδες ούτε για νταούλια”.

Παράλληλα στις επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων απάντησε ότι δεν πρόκειται να μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα. “Όσο και να μας πιέζετε δεν θα μειώσουμε τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης. Δεν θα τινάξουμε τη χώρα στον αέρα” ανέφερε χαρακτηριστικά. “ Η κατανάλωση έχει πέσει, αν μειώναμε τον ΕΦΚ στα καύσιμα και τον ΦΠΑ το όφελος θα ήταν το ίδιο. Κάθε 10 λεπτά μείωσης του ΕΦΚ στα καύσιμα, είναι πάνω από 70 εκατομμύρια τον μήνα, δεν το αντέχει ο προϋπολογισμός” πρόσθεσε ακόμα.


“Θέλετε να πάω να φέρω άλευρα μόνος μου;”


Κατά τη διάρκεια επικοινωνίας με επαγγελματία αρτοποιό, που σχολίαζε τις απίστευτες αυξήσεις στις πρώτες ύλες, ο κ. Γεωργιάδης “τα άλευρα και το ηλιέλαιο είναι τα βασικά προϊόντα που έχουν επηρεαστεί από τον πόλεμο”. Έχω ζητήσει να γίνουν πλατφόρμες για τα προϊόντα αυτά, για να ξέρουμε τα αποθέματα που υπάρχουν. Σε ευρωπαϊκές χώρες έχει τεθεί και όριο στην πώληση τους από σούπερ μάρκετ», σημείωσε.

Επίσης δήλωσε πως δεν μπορεί να αποκλείσει ενδεχόμενη μείωση του ΦΠΑ σε προϊόντα όπως τα παραπάνω. “Η Κυβέρνηση είναι πάνω από το πρόβλημα, ενώ πιέζει την ΕΕ για να δοθεί μια πανευρωπαϊκή λύση. Τι να κάνω; Να πάω να φέρω άλευρα μόνος μου;” σχολίασε ακόμα ενώ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση κάνει ό,τι κάνουν και οι άλλες Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Δείτε ακόμα: Το δίκτυο των offshore του Ζελένσκι στα Panama Papers: Αποκάλυψη Guardian

Published in Πολιτική

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο