Οι αγώνες τους είναι και οι δικοί μας αγώνες - Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλόγου
Από το Δ.Σ. του Σ.Ε.Π.Ε. "Γ.Σεφέρης" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:
Το Δ.Σ. του ΣΕΠΕ "Γ.ΣΕΦΕΡΗΣ" καταγγέλλει το όργιο τρομοκρατίας και καταστολής που έχει εξαπολύσει η εργοδοσία και η κυβέρνηση από το πρωί της Δευτέρας απέναντι στους απεργούς λιμενεργάτες της COSCO .
ΜΑΤ, ΟΥΚ, Λιμενικό Σώμα και ότι άλλος μηχανισμός μπορεί να φανταστεί κανείς ότι έχει επιστρατεύσει η εργοδοσία για να κάμψει την απεργιακή τους κινητοποίηση.
Η απόφαση της κυβέρνησης να στείλει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις στο Λιμάνι για να στηρίξουν το μονοπώλιο της COSCO αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι το λεγόμενο επιτελικό κράτος, είναι ικανό και ταχύτατο για να υπερασπίσει τα συμφέροντα της εργοδοσίας.
Ενώνουμε τη φωνή μας με τους απεργούς της COSCO. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου να στηρίξουν την δίκαιη απεργία των εργατών στο λιμάνι.
Η αλληλεγγύη είναι πιο ισχυρό όπλο από τις δυνάμεις καταστολής.
Απαιτούμε να φύγουν άμεσα οι δυνάμεις καταστολής από το λιμάνι.
Να σταματήσουν από το κράτος όλες οι προσπάθειες καταστολής της απεργίας.
N α ικανοποιούνται τώρα τα δίκαια αιτήματα τους για την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά, μόνιμη και σταθερή δουλειά, επαναπρόσληψη των απολυμένων συμβασιούχων.
Ο αγώνας των εργατών της COSCO είναι αγώνας όλων μας!
Καλούμε τους εργαζόμενους να στηρίξουν τον αγώνα και να βρεθούμε όλοι στο λιμάνι στην Cosco (Κοτζάμπαση)
