Τέσσερα νέα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων και 1.177 καφέ κάδοι ειδικής ανακύκλωσης παραδόθηκαν στον Δήμο Ηλιούπολης

Πέμπτη, 28 Απριλίου 2022 13:11 | Περιφέρεια Αττικής
Τέσσερα νέα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων και 1.177 καφέ κάδοι ειδικής ανακύκλωσης παραδόθηκαν στον Δήμο Ηλιούπολης Τέσσερα νέα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων και 1.177 καφέ κάδοι ειδικής ανακύκλωσης παραδόθηκαν στον Δήμο Ηλιούπολης Τέσσερα νέα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων και 1.177 καφέ κάδοι ειδικής ανακύκλωσης παραδόθηκαν στον Δήμο Ηλιούπολης Τέσσερα νέα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων και 1.177 καφέ κάδοι ειδικής ανακύκλωσης παραδόθηκαν στον Δήμο Ηλιούπολης Τέσσερα νέα απορριμματοφόρα συλλογής βιοαποβλήτων και 1.177 καφέ κάδοι ειδικής ανακύκλωσης παραδόθηκαν στον Δήμο Ηλιούπολης
|||||||

       Από την Περιφέρεια Αττικής - Ανακοίνωση του γραφείου επικοινωνίας

 

      Από το γραφείο επικοινωνίας της Περιφέρειας Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

      Με την παράδοση σήμερα στον Δήμο Ηλιούπολης, 4 σύγχρονων απορριμματοφόρων συλλογής βιοαποβλήτων, 1177 καφέ κάδων ειδικών ανακύκλωσης και 50 κάδων εσωτερικών ανακύκλωσης και διαλογής, συνεχίζεται η διαδικασία διανομής ειδικών εξοπλισμών συλλογής βιοαποβλήτων και ανακυκλώσιμων υλικών από τον δήμο της Περιφέρειας.

 

      Την παράδοση του εξοπλισμού στη Δήμαρχο Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκη έκανε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης συνοδευόμενος από τον Αντιπεριφερειάρχη Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Πρόεδρος του Ειδικού Διαβαθμικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ)  Β. Κόκκαλη και τον Αντιπεριφερειάρχη Κεντρικού Τομέα Γ. Δημόπουλο . Στην παράδοση – παραβρέθηκαν επίσης οι Αντιδήμαρχοι Καθαριότητας Γ. Τζινάς και Ανάπτυξης Σ. Γεωργάκης .

 

      Ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της παράδοσης του εξοπλισμού, ευχαρίστησε τον Δήμαρχο κ. Χατζηδάκη για τη συνεργασία και εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόοδο στο πρόγραμμα διανομής στους δήμους της Αττικής. Στη συνέχεια δήλωσε:

 

      «Σήμερα εδώ στο Δήμο Ηλιούπολης με τον δήμαρχο τον Γιώργο Χατζηδάκη δώσαμε μια υπόθεση: Δεσμευθήκαμε να συνεχίσουμε την αρμονική συνεργασία για την προώθηση της ανακύκλωσης και τη διαχείριση των αποβλήτων στο δήμο. Ως Περιφέρεια Αττικής, συμβάλλουμε με αποφασιστικότητα στη μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Δήμαρχος, με την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού. Σήμερα παραδίδουμε 4 σύγχρονα απορριμματοφόρα βιοαποβλήτων από το σύνολο των πέντε που έχει η Ηλιούπολη, 1.177 καφές και 50 εσωτερικές ανακύκλωσης, με στόχο και με την ενεργό συμμετοχή των πολιτών να ανεβάσει το ποσοστό διαλογής στην πηγή, την ανακύκλωση και τα επίπεδα. ορθής διαχείρισης των αποβλήτων στο δήμο. Είμαι σίγουρος ότι η δημοτική αρχή, με τη δική της προσέγγιση και φιλοσοφία για το περιβάλλον, θα πετύχει άριστα αποτελέσματα.Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας να γίνει η Περιφέρεια Αττικής, η Πράσινη Περιφέρεια της ανακύκλωσης».

 

      Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Ηλιούπολης Γ. Χατζηδάκης επισήμανε τα εξής:  

 

     «Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργο Πατούλη για την παράδοση του εξοπλισμού. Σήμερα ξεκινά στην Ηλιούπολη το πρόγραμμα ανακύκλωσης βιοαποβλήτων, ένας σημαντικός στόχος που βάλαμε από την αρχή της θητείας μας. Σήμερα μας παραδόθηκαν 4 ολοκαίνουργια απορριμματοφόρα, 1.177 καφέ κάποιοι και 50 κάδοι εσωτερικές ανακύκλωσης. Πλέον η ανακύκλωση των αποβλήτων, ένας τομέας στον οποίο είναι πολύ ευαισθητοποιημένη η κοινωνία της Ηλιούπολης ξεκινάει δυναμικά στην πόλη μας. Ευχαριστούμε και πάλι και είμαστε βέβαιοι ότι σύντομα θα έχουμε έναν πολύ καλό απολογισμό και αυτού του έργου. Να είσαι καλά».

Στο τέλος της τελετής παράδοσης-παραλαβής του εξοπλισμού ο Δήμαρχος Ηλιούπολης δώρισε στην Περιφερειάρχη μία συλλεκτική έκδοση με την ιστορία της πόλης.

Επισημαίνεται ότι, τα απορριμματοφόρα και οι καφέδες, οι οποίοι θα τοποθετηθούν κυρίως σε χώρους υψηλής συγκέντρωσης βιοαποβλήτων, όπως είναι τα υγειονομικά καταστήματα και οι Λαϊκές Αγορές, θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της συλλογής των δικτύων μέσω των οποίων επιτυγχάνεται, τόσο η μείωση του όγκου των απορριμμάτων. που καταλήγουν στο ΧΥΤΑ, όσο και στην αύξηση των ποσοστών παραγωγής κομπόστ το οποίο αξιοποιείται από δήμους και πολίτες. 

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο