Αναβαθμίζονται οι εγκαταστάσεις του Ξενώνα, του ΚΑΠΗ και της ΤΟ.Μ.Υ. Καρέα,λέει ο Δήμος Βύρωνα

Τετάρτη, 19 Οκτωβρίου 2022 12:33 | Βύρωνος
Αναβαθμίζονται οι εγκαταστάσεις του Ξενώνα, του ΚΑΠΗ και της ΤΟ.Μ.Υ. Καρέα,λέει ο Δήμος Βύρωνα Αναβαθμίζονται οι εγκαταστάσεις του Ξενώνα, του ΚΑΠΗ και της ΤΟ.Μ.Υ. Καρέα,λέει ο Δήμος Βύρωνα
||||

               Από το γραφείο τύπου του Δήμου Βύρωνα εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 

            Συνάντηση με την Προέδρο του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Δρ. Α. Αναγνώστου – Δεδούλη, είχε την Παρασκευή 14/10/2022 ο Δήμαρχος Βύρωνα, Γρηγόρης Κατωπόδης, στον Ξενώνα Καρέα, του Ε.Κ.Κ.Α..

 

           Αντικείμενο της συνάντησης ήταν η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών του Ε.Κ.Κ.Α. και ειδικότερα του κτηρίου του Ξενώνα Καρέα, ώστε να ενισχυθεί η λειτουργικότητά του και να βελτιωθούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες του στα άτομα που αντιμετωπίζουν κοινωνικοοικονομικά προβλήματα και φιλοξενούνται εκεί.

 

         Ύστερα από μία εποικοδομητική συζήτηση αποφασίστηκε η σύναψη προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ Ε.Κ.Κ.Α. και Δήμου Βύρωνα, προκειμένου οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου να υποστηρίξουν την ανακαίνιση του Ξενώνα, του ΚΑΠΗ και της Τοπικής Μονάδας Υγείας (ΤΟ.Μ.Υ) Καρέα, που συστεγάζονται στο κτίριο του Ε.Κ.Κ.Α..

 

          Μετά τη συνάντηση ο Γρηγόρης Κατωπόδης δήλωσε: «Η συνάντηση αυτή είναι το επιστέγασμα μιας αγαστής και μακροχρόνιας συνεργασίας που έχουμε με το ΕΚΚΑ. Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου μας θα αναλάβει τη μελέτη, την προκήρυξη του διαγωνισμού και την επίβλεψη των εργασιών της ανακαίνισης, την οποία θα χρηματοδοτήσει το ΕΚΚΑ. Συμφωνήσαμε επίσης να αξιοποιήσει ο Δήμος Βύρωνα τη σύγχρονη κουζίνα του Ξενώνα για την καθημερινή παρασκευή των γευμάτων του Κοινωνικού Συσσιτίου».

 

           Ο Δήμαρχος Βύρωνα κατέληξε: «Θα ήθελα και πάλι να ευχαριστήσω την πρόεδρο κα Αναγνώστου - Δεδούλη και όλους τους ανθρώπους του ΕΚΚΑ για την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε όλα αυτά τα χρόνια, στην προσπάθεια που κάνουμε να σταθούμε δίπλα σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Προς την κατεύθυνση αυτή θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε, αξιοποιώντας κάθε δυνατότητα που έχουμε, ειδικά σε μια συγκυρία που τα κοινωνικά προβλήματα οξύνονται, ως απόρροια της περαιτέρω φτωχοποίησης του πληθυσμού».

Published in Βύρωνος

Θέλετε να λαμβάνετε τις σημαντικότερες ενημερώσεις;

Please enable the javascript to submit this form

Συνεντεύξεις

Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Ν. Μπαρμπουνης: Φτωχά τα συμπεράσματα του συνεδρίου - Περιμέναμε περισσότερες παροχές
Δείτε όλες τις συνεντεύξεις

Εκδηλώσεις

Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Άνοιξαν οι πύλες του ΙΡΙΔΑ VISIONS - Μέρες πολιτισμού Πανεπιστημιακής Λέσχης Ε.Κ.Π.Α
Δείτε όλες τις εκδηλώσεις

Παρασκήνιο

"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
"Είμαι και εγώ εδώ, δεν είσαι μόνος σου"
Δείτε το παρασκήνιο