Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | Νέα Φιλαδέλφεια: Το βιβλίο του Πέτρου Δούκα : «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ, ΑΡΧΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ»
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,02/06/2008
Ένα άκρως επίκαιρο θέμα, όπως η οικονομία, είναι το θέμα που διαπραγματεύεται το βιβλίο του υφυπουργού Εξωτερικών Πέτρου Δούκα με τίτλο: «ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΘΕΩΡΙΕΣ, ΑΡΧΕΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΚΑΙ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΚΕΨΗ», το οποίο παρουσιάστηκε, παρουσία αρκετού κόσμου, την Τετάρτη 14 Μαΐου στην αίθουσα εκδηλώσεων του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ελληνισμού της Διασποράς «Ανδρέας Παπανδρέου» (ΠΠΙΕΔ), στη Νέα Φιλαδέλφεια. Για το βιβλίο του υφυπουργού και διδάκτορα Οικονομίας του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης χαρακτηρίζοντάς το ως : «Κιβωτό γνώσεων», «βάλσαμο για το σύγχρονο άνθρωπο», «προκλητικά πρωτότυπο», μίλησαν οι βουλευτές Πάνος Παναγιωτόπουλος (ΝΔ) και Θεόδωρος Πάγκαλος (ΠΑΣΟΚ), ο διακεκριμένος συγγραφέας και διανοούμενος Βασίλης Βασιλικός, καθώς και ο αντιδήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας και Πρόεδρος του ΠΠΙΕΔ Δημήτρης Αλαφάκης. Χαιρετισμό απηύθυνε ο πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Ανδρέας Μόσχος ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Δούκας εκτός ότι είναι πολιτικός αποδεκτός μεγάλου τμήματος της ελληνικής κοινωνίας έχει κάνει σπουδές, και διαπρέπει και ως συγγραφέας.
Στο βιβλίο αυτό επέτυχε τη σύνδεση των οικονομικών και επιστημονικών θεωριών με τις οικονομικές θεωρίες των αρχαίων Ελλήνων, όπως είναι ο Όμηρος, ο Δημόκριτος, ο Αριστοτέλης, ο Πλάτωνας και πολλοί άλλοι.
Αγαπητοί φίλοι να μου επιτρέψετε να χαρακτηρίσω βάλσαμο για το σύγχρονο άνθρωπο το βιβλίο του Πέτρου Δούκα γιατί έρχεται σε μια εποχή συνεχών αλλαγών του διεθνούς περιβάλλοντος και σε μια ραγδαία τεχνολογική πρόοδο. Γιατί αναλύει την πραγματοποίηση των χρηματοπιστωτικών αγορών με τα επιτεύγματα της κοινωνίας της πληροφορίας και παράλληλα βοηθάει τον αναγνώστη που πρόκειται να εμπλακεί σε ένα σύνθετο και άκρως ανταγωνιστικό περιβάλλον».
Τη βραδιά τίμησαν με την παρουσία ο Δήμαρχος Σταύρος Κόντος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μάνος Βατίδης, ο Αντιδήμαρχος Παναγιώτης Καρακαξίδης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και Δημοτικός Σύμβουλος Μανώλης Φουλεδάκης, ο Πρόεδρος της Φιλαρμονικής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Κώστας Ευαγγελινός, ο Δημοτικός Σύμβουλος Χαράλαμπος Μπόβος και εκπρόσωποι των τοπικών φορέων.
Από την Τοπική Οργάνωση της Ν.Δ. παρευρέθησαν ο Πρόεδρος Γιώργος Ψαρούλης και η υπεύθυνη Γυναικών Ρούλα Μαγγλάρα ενώ το «παρών» έδωσαν ακόμη, ο Διευθυντής του ΟΣΚ κ. Καλογήρου, ο Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου κ. Τσιλίκας, ο Διευθυντής της Alpha Bank Νέας Φιλαδέλφειας κ. Μαγκαφάς, η Πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Αχαρνών Αθανασία Περάκη και η Πρόεδρος της Περιφερειακής Επιτροπής Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Νέας Φιλαδέλφειας Τασούλα Βασιλειάδου. Τη συζήτηση συντόνισε ο Δημοτικός Σύμβουλος Στέφανος Γατσούλης.P5140033vvv.JPGNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων