Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | ΝΕΑ ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΗΚΕ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΚΥΡΚΟΥ
Τελευταία ενημέρωση:Παρασκεύη,25/04/2008

Μέσα σε μια κατάμεστη αίθουσα του Παγκόσμιου Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ελληνισμού της Διασποράς ΠΠΙΕΔ Ν.Φιλ/φειας έγινε την Τετάρτη 9 Απριλίου η παρουσίαση του βιβλίου του Λεωνίδα Κύρκου με τίτλο: «Στιγμές από την προσωπική μου διαδρομή». 

 
Στιγμές χαράς, γέλιου, συγκίνησης αλλά και έντασης, ενοποιημένες με τα λόγια των ομιλητών,ανέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο το βιβλίο του Λεωνίδα Κύρκου, αλλά και στοιχεία της προσωπικότητας του Έλληνα πολιτικού.
 
Την εκδήλωση «άνοιξε» ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Νέας Φιλαδέλφειας κ.Ανδρέας Μόσχος, που αφού καλωσόρισε δήλωσε: «Σήμερα τιμούμε τον άνθρωπο και αγωνιστή της Δημοκρατίας που αφιέρωσε περισσότερο από 70 χρόνια στο να ομορφύνει τον κόσμο μας. Αφορμή για τη σημερινή εκδήλωση στάθηκε ένα δημοσίευμα στην Ελευθεροτυπία με σχόλια και αφιέρωση (9/6/07) στο βιβλίο του Λ.Κύρκου.
 
Επικοινωνήσαμε αμέσως με τον ίδιο για να κάνουμε αυτή την παρουσίαση, αλλά ο Λ.Κύρκος προσπάθησε να την αποφύγει λέγοντάς μας ότι θα έπρεπε πρώτα να διαβάσουμε το βιβλίο και κατόπιν να γίνει! Έτσι και έγινε και φτάσαμε σήμερα εδώ να τιμήσουμε για αυτή την προσφορά του τον Λεωνίδα Κύρκο ως ελάχιστο φόρο τιμής στους αγώνες του. Λεωνίδα σε ευχαριστούμε για ότι έκανες για εμάς. Σε αγαπάμε»!
 
Ένας- Ένας οι ομιλητές, Π.Δούκας, υφυπουργός οικονομικών,Μίμης Ανδρουλάκης, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Φώτης Κουβέλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ξετύλιξαν, με αποσπάσματα του βιβλίου, στιγμές από την προσωπική ζωή του Λ.Κύρκου, ενώ με την παρουσία τους τίμησαν την εκδήλωση ο πρώην βουλευτής της ΕΔΑ και του ΠΑΣΟΚ Μανόλης Γλέζος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Κώστας Γείτονας, καθώς και παλαιοί συναγωνιστές του Λεωνίδα Κύρκου. Επίσης, χαιρετισμό απέστειλε ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Ιωάννης Βαρβιτσιώτης.
 
Το ρόλο του συντονιστή της παρουσίασης είχε ο Άρης Κυριακόπουλος, μέλος του ΔΣ του Πνευματικού Κέντρου Νέας Φιλαδέλφειας.
 
Ο Έλληνας πολιτικός, παίρνοντας το λόγο ευχαρίστησε όλους για τα καλά τους λόγια τονίζοντας τη βαθιά του συγκίνηση, επισημαίνοντας όμως ότι: «Δεν είμαι βέβαιος αν τα αξίζω αυτά τα λόγια». Μίλησε για τις σχέσεις του με άλλους αγωνιστές, για τον πατέρα του και για τη δημιουργία αυτού του βιβλίου που όπως είπε: «Είναι ένα βιβλίο που προκάλεσε συζήτηση, ενδιαφέρον και αγαπήθηκε διότι είναι ένα ειλικρινές κείμενο χωρίς να φορτίζει τον αναγνώστη. Είναι μια ανθρώπινη προσέγγιση στα προβλήματα χωρίς μεγαλοποιήσεις και μεγάλες εξάρσεις».
 
Την εκδήλωση έκλεισε ο Δήμαρχος Ν.Φιλ/φειας Σταύρος Κόντος που αφού ευχαρίστησε τον Έλληνα πολιτικό του απένειμε αναμνηστικό λέγοντας: «Είναι μεγάλη η συγκίνηση και η τιμή για την πόλη μας να φιλοξενεί τον Λεωνίδα Κύρκο». Ακολούθησε δεξίωση. Παρόντες στην εκδήλωση, ήταν ακόμη, φορείς της αυτοδιοίκησης μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Λυκόβρυσης Δημήτρης Φωκιανός, ο Δήμαρχος Νέας Χαλκηδόνας Γιώργος Αποστολάκης και ο Δήμαρχος Ιλίου Νίκος Ζενέτος. Αξιοσημείωτη ήταν η προσέλευση του κόσμου που κυριολεκτικά κατέκλυσε την αίθουσα, στον οποίο ο Λεωνίδας Κύρκος φύλαγε μια έκπληξη για το τέλος της παρουσίασης όπου έπαιξε φυσαρμόνικα, ενώ δεν παρέλειψε να υπογράψει δεκάδες αντίτυπα από το βιβλίο του.

 DSCN1533.JPGNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων