Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΒΙΒΛΙΟ | ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΨΗΣ: ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΠΕΘΑΙΝΑΝ ΣΤΗ ΣΜΥΡΝΗ
Τελευταία ενημέρωση:Παρασκεύη,25/04/2008

.....Μουσουλμάνος είμαι, μπρε, μα την Παναγιά…

Κυκλοφόρησε το βιβλίο του Γιάννη Π. Καψή από τις εκδόσεις Λιβάνη. Το βιβλίο μιλάει για δύο αδερφοποιτούς τον Αλέξη και τον Χασάν που βλέπουν τους δρόμους τους να τους φέρνουν σε αντίπαλα μετερίζια. Και δίνουν υπόσχεση όποιος σκοτώσει τον άλλον να του κλείσει τα μάτια. Όλη η τραγωδία της Μικρασιατικής Καταστροφής μέσα από τις ζωές απλών ανθρώπων, Ελλήνων και Τούρκων, τα μίση, τα πάθη και τις συμφορές τους.Ο Γιάννης Π. Καψής γεννήθηκε στην Αθήνα το 1929, αλλά οι ρίζες του, που φτάνουν στην Αγία Παρασκευή του Τσεσμέ, τον έκαναν να νιώθει από μικρός σαν γέννημα θρέμμα της Μικρασίας. Η αγάπη του αυτή εκδηλώθηκε με το πρώτο του βιβλίο, Χαμένες Πατρίδες, που εκδόθηκε το 1960 και έκτοτε επανεκδίδεται, μέχρι και σήμερα, σε αλλεπάλληλες εκδόσεις, έχοντας πλησιάσει τις 100.000 αντίτυπα. Ακολούθησε αργότερα η Μαύρη Βίβλος, μια συγκλονιστική συλλογή των καταθέσεων των θυμάτων της Καταστροφής, και με το καινούριο βιβλίο του συμπληρώνει τη μικρασιατική τριλογία του, δίνοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα της πιο τραγικής σελίδας της σύγχρονης ελληνικής ιστορίας.
 
Ακολουθώντας το επάγγελμα του πατέρα του, μπήκε από την εφηβική ηλικία στη δημοσιογραφία και, ξεκινώντας από βοηθός αστυνομικού ρεπόρτερ, ασχολήθηκε με όλα σχεδόν τα είδη του ρεπορτάζ. Μετά την αποφοίτησή του από το πανεπιστήμιο, δοκίμασε για λίγο τη δικηγορία ως ασκούμενος, αλλά δεν τον τράβηξε. Αφιερώθηκε αποκλειστικά στη δημοσιογραφία.
 
 
Βιβλία που έχει εκδώσει:
 
Χαμένες Πατρίδες (1960), Αδούλωτες Θάλασσες (1968), Γενηθήτω Δημοκρατία(1972), Κουβεντιάζοντας στο Κρεμλίνο(1981), Κουβεντιάζοντας στην Πολωνία(1981), Οι 3 Μέρες του Μάρτη (1990), Στρατηγέ, Ιδού η Φρεγάτα σας (1991), Η Μαύρη Βίβλος (1992), Το Τελευταίο Σταυροδρόμι (1996), Και ο Παράδεισος Αμάρτησε (2000), 50 Χρόνια στο Κουρμπέτι (2003), Για ν’ Ανατείλει ο Ήλιος Πρέπει να Δύσει(2005), Μέδουσα (με το ψευδώνυμο John Χ,2007).OtanoiAggeloiPethainan.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων