Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | ΛΥΚΟΒΡΥΣΗ:«Πάω να πω στο σύννεφο»
Τελευταία ενημέρωση:Παρασκεύη,25/04/2008Ερμηνεύοντας εξαιρετικά Μάνο Χατζηδάκι, μάγεψε το κοινό η Σαβίνα Γιαννάτου στη συναυλία αφιέρωμα που διοργάνωσε το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Λυκόβρυσης την Πέμπτη 10 Απριλίου το βράδυ. Η συναυλία είχε τίτλο: «Πάω να πω στο σύννεφο» και ήταν αφιέρωμα στον μεγάλο Έλληνα συνθέτη. Η Σαβίνα Γιαννάτου ξεκίνησε την ερμηνεία της με το «Ματωμένο Γάμο» και συνέχισε με έργα του Χατζηδάκι από τον Ελληνικό Κινηματογράφο και όχι μόνο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με καλωσόρισμα του Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου κ.Διαμαντόπουλου, ο οποίος αφού έκανε μια αναφορά στις δράσεις και δραστηριότητες που γίνονται μέσω του Πνευματικού, ανέφερε βιογραφικά στοιχεία της Σαβίνας Γιαννάτου και την κάλεσε στη σκηνή.

Μικρό βιογραφικό

Η Σαβίνα Γιαννάτου γεννήθηκε στην Αθήνα. Μελέτησε τραγούδι με τη Γωγώ Γεωργιλοπούλου και αργότερα με το Σπύρο Σακκά στο Εργαστήρι Φωνητικής Τέχνης. Αποφοίτησε από το τμήμα του Performance and Communication Skills του Guildhall School of Music and Drama του Λονδίνου με υποτροφία του Μουσιγέτη. Η επαγγελματική της σταδιοδρομία ξεκίνησε το 1979 με την εκπομπή του Γ' Προγράμματος της ΕΡΤ "Εδώ Λιλιπούπολη". Από τότε, έχει συνεργαστεί με αρκετούς Έλληνες συνθέτες (Πλάτωνος, Γρηγορίου, Μαραγκόπουλος, Κατσούλης, Μαμαγκάκης, Κυπουργός) και η δισκογραφία της περιλαμβάνει πάνω από είκοσι δίσκους (προσωπικοί και συμμετοχές). Για περισσότερα από δέκα χρόνια υπήρξε μέλος του Εργαστηρίου Παλιάς Μουσικής, με το οποίο έχει ερμηνεύσει έργα μεσαιωνικά, αναγεννησιακά και μπαρόκ σε ηχογραφήσεις για το ραδιόφωνο, την τηλεόραση αλλά και σε φεστιβάλ και εργαστήρια ηλεκτρονικής και αυτοσχεδιαζόμενης μουσικής ως ερμηνεύτρια και συνθέτης.
DSCN1548.JPGNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων