Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ: ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΒΡΑΒΕΥΕΙ ΤΗΝ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΤΟΥ
Τελευταία ενημέρωση:Παρασκεύη,25/04/2008

25 χρόνια δημιουργικής δουλειάςΒιογραφικό που θα ζήλευαν αρκετές ορχήστρες, πόσο μάλλον δημοτικές, έχει χτίσει τα 25 χρόνια λειτουργίας της η Ορχήστρα του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ν. Ιωνίας. Ιδρύθηκε επί δημαρχίας του Γ. Δομνάκη, με πρωτεργάτη το μαέστρο του Στέφανο Ψαραδάκο, ο οποίος εξακολουθεί να αποτελεί στυλοβάτη της ορχήστρας όλα αυτά τα χρόνια.
 
Με αφορμή την επέτειο των 25 χρόνων το Πνευματικό Κέντρο και ο Δήμος Ν. Ιωνίας βράβευσε πρώτα π’ όλα το Στέφανο Ψαραδάκο, τα παλιότερα μέλη της ορχήστρας και φυσικά αυτά που τώρα την απαρτίζουν. Πριν τη βράβευση ο Πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου Λουκάς Χριστοδούλου, ανέπτυξε εν συντομία ένα αρκετά πλούσιο βιογραφικό.
 
Όλα αυτά τα χρόνια τα μέλη της ορχήστρας έχουν ταξιδέψει τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, για εμφανιστούν τόσο σε εκδηλώσεις δήμων όσο και σε διεθνή φεστιβάλ. Επίσης η ορχήστρα έχει μελετήσει πολλά είδη της παγκόσμιας λαϊκής μουσική και έχει παρουσιάσει αφιερώματα σε μεγάλους συνθέτες, όπως τον Β. Τσιτσάνηκαι το Μ. Λοϊζο. Το ρεπερτόριο που έχει κατά καιρούς παρουσιάσει περιλαμβάνει τη μελοποίηση σημαντικών ποιητών, ροκ μουσική, ρεμπέτικο και εργατικό τραγούδι, θεατρική μουσική και πολλά ακόμη, όπως ανέλυσε ο κ. Χριστοδούλου.
 
Η προσφορά της ορχήστρας του Πνευματικού Κέντρου έχει αποτυπωθεί όχι μόνο σε συναυλιακό επίπεδο αλλά και στο πεδίο σύνθεσης, αφού έχει παράγει δύο νέα έργα. Το πρώτο είναι η «Αγαπημένη Πολιτεία» και το δεύτερο λέγεται «Έλληνες». Παράλληλα μετρά συνεργασίες με διακεκριμένους τραγουδιστές όπως Μ. Μητσιά, Δ. Μητροπάνο, Λ. Χαλκιά, Δ. Λέκκακ.ά., και ηθοποιούς, όπως τον Κ. Καζάκο, Μπ. Βαλάση, Δ. Μπεμπεδέλη κ.ά.
 
Ο δήμαρχος Γ. Χαραλάμπους, είπε ότι αισθάνεται περήφανος για το έργο της ορχήστρας και ανέφερε ότι στο νέο κτίριο του Πνευματικού Κέντρου που κατασκευάζεται, θα υπάρχει μια αίθουσα για μουσικές εκδηλώσεις με εξειδικευμένο μηχανολογικό εξοπλισμό. «Έτσι ο Ιωνιώτης θα έχει κάθε βράδυ μια διέξοδο», τόνισε στη συνέχεια.
 
Στη συνέχεια το πρόγραμμα περιλάμβανε ένα υπέροχο αφιέρωμα στον «ποιητή της θάλασσας», όπως πολλοί ονομάζουν τον Καββαδία, ή διαφορετικά στον «ποιητή του ονείρου», όπως τον ανέφερε ο Στ. Ψαραδάκος. Ο δραστήριος μαέστρος της ορχήστρας ιδιαίτερα συγκινημένος, ευχαρίστησε τα παιδιά της ορχήστρας για όλα όσα έχουν περάσει μαζί και ευχήθηκε στο κοινό «καλό-στην ποίηση του Καββαδία- ταξίδι μα όχι ήρεμο».
 


Newsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων