Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Νέα Ιωνία: Εγκαινιάστηκε η έκθεση του ΠΑΣΙΡΟ
Τελευταία ενημέρωση:Τετάρτη,26/03/2008Παρουσία αρκετών και εξεχουσών προσωπικοτήτων έγιναν στον Ιωνικό Σύνδεσμο τα εγκαίνια της έκθεσης «Ζωγραφική και Σχέδιο» του Ιωνιώτη ζωγράφου Πασιρό.

Πρώτος πήρε το λόγο ο αντιπρόεδρος του Συνδέσμου, ο κ. Κωστιδάκης, ο οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Ο Πασιρό είναι ένας άνθρωπος σεμνός, ήρεμος, χαμογελαστός, ευγενικός με καλούς τρόπους και πάντα πρόθυμος να βοηθήσει τους νέους καλλιτέχνες όχι μόνο ενθαρρύνοντάς τους με τις πολύτιμες συμβουλές του αλλά και πρακτικά, δείχνοντας έτσι ότι είναι ένας πραγματικός καλλιτέχνης. Ο Πασιρό ως ζωγράφος δημιούργησε ένα ύφος εντελώς προσωπικό. Πλησιάζοντας τα έργα του νοιώθεις οικειότητα που σε κάνει να τα συμπαθήσεις και να συγκινηθείς.»

Η Πρόεδρος του Ιωνικού Συνδέσμου Πόπη Στεριάδου καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκομένους για την παρουσία τους και πρόσθεσε: «Για τον ζωγράφο Πασιρό δεν μπορώ να μιλήσω ως ειδικός, γιατί δεν είμαι. Όμως το ειλικρινές, το πηγαίο, το συναισθηματικά πλούσιο, το κατασταλαγμένο, το αληθινό έργο τέχνης δεν νομίζω ότι χρειάζεται συστάσεις για να μιλήσει στη ψυχή. Ευχαριστούμε το ζωγράφο Πασιρό για όσα μας έχει δώσει έως τώρα. Τον συγχαίρουμε και του ευχόμαστε να μας χαρίζει πάντα το χαμόγελό του, τη γενναιοδωρία των αισθημάτων του και αυτά τα λαμπρά αποτελέσματα της τέχνης του».

Στην επιτυχημένη αυτή εκδήλωση παραβρέθηκαν, ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας Γιάννης Χαραλάμπους,δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων που δραστηριοποιούνται στη Ν. Ιωνία

 

Μικρό Βιογραφικό του Πασιρό από τον Αντιπρόεδρο του Ιωνικού Συνδέσμου

 

«Ο Πασιρό (Παρασκευάς Πασίρογλου) γεννήθηκε στην Αθήνα από γονείς Μικρασιάτες. Ζει και εργάζεται στην Καλογρέζα, σπούδασε κοντά στον Παναγή Γαβριελάτο. Είναι μέλος του Ε.Ε.Τ.Ε. και μέλος της Διεθνούς Ακαδημίας της LUTECE στο Παρίσι. Έχει κάνει δέκα ατομικές εκθέσεις, συμμετείχε σε τρεις πανελλήνιες και έχει πάρει μέρος σε 34 ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Έχει διακριθεί με το ορειχάλκινο μετάλλιο και δίπλωμα στο 18ο ΔΙΕΘΝΗ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ στο Παρίσι και αργυρό μετάλλιο από το ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΝΑΥΤΙΚΟ το 1996. Έχει τύχει ευνοϊκής κριτικής από διαφόρους κριτικούς τέχνης, δημοσιογράφους και ανθρώπους των γραμμάτων σε διάφορα βιβλία, περιοδικά και ημερήσιο τύπο. Το περιοδικό «Λυχνάρι» του Ιωνικού Συνδέσμου του έκανε ειδικό αφιέρωμα».

 


Newsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων