Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ | Ηράκλειο: «Το μεγάλο κονσέρτο της Φύσης» από τον Ροταριανό Όμιλο
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,19/02/2008

.

Της Δέσποινας Σταύρου


Ένα βήμα ακόμη για την υλοποίηση του στόχο του έκανε το Σωματείο Αλκυόνη, με τη βοήθεια του Ροταριανού Συλλόγου Ηρακλείου. Με πρωτοβουλία του δεύτερου διοργανώθηκε μια συναυλία, «Το μεγάλο κοντσέρτο της Φύσης», με μελοποιημένους στίχους του Μανώλη Πρατικάκη από το συνθέτηΚώστα Στεφάνου και παρουσιάστηκε στο Πολιτιστικό Πολύκεντρο σε παγκόσμια πρώτηΤα έσοδα της συναυλίας προορίζονταν για το Σύλλογο Αλκυόνη και για την προσπάθεια του στην εύρεση μόνιμης εγκατάστασης και εκπαίδευσης για τα ΑμεΑ, όπως είπε και η Πρόεδρός του Κ. Ζαχαροπούλου. «Μέσα από την εκπαίδευση και τις δεξιότητες κοινωνικοποίησης θέλουμε τα παιδιά να οδηγηθούν στην αυτόνομη διαβίωση, όταν οι γονείς τους δε θα είναι πια κοντά τους», είπε η κ. Ζαχαροπούλου και ευχαρίστησε τους συντελεστές που αφιλοκερδώς συμμετείχαν στη διοργάνωση.

Τη διοργάνωση ανέλαβε ο Ροταριανός Σύλλογος Ηρακλείου και η Πρόεδρος του Νόρα Κατέχη, ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τη φιλοσοφία του Ρόταρι διεθνώς. Πρόκειται για μια Μη Κυβερνητική Οργάνωση, που απαρτίζεται από εθελοντές και παρέχει τις υπηρεσίες του σε ανθρώπους που το έχουν ανάγκη. Δεν απευθύνεται πουθενά για κονδύλια, αυτά προέρχονται μόνο από τους εθελοντές-μέλη. Το Ρόταρι συνεργάζεται με τον ΟΗΕ, τη UNICEFκαι την UNESCO. «Δεν έχει σχέση με κόμματα και πολιτική ιδεολογία, δεν είναι φιλανθρωπικό ίδρυμα, αλλά στηρίζεται στην προσωπική προσφορά και σε αυτό το πλαίσιο γίνονται φιλανθρωπικά έργα», είπε η κ. Κατέχη.

Έπειτα από τις ομιλίες ακολούθησετο συμφωνικό έργο, που αποτελούνταν από ενότητες ποιημάτων με φιλοσοφική προσέγγιση της φύσης. Η ποίηση του Μ. Πρατικάκη έδωσε τη φωνή της στα φυσικά όντα και το αποτέλεσμα ήταν υποβλητικό.


Newsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων