Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ | Ο «Δούρειος Ίππος» στη Νέα Φιλαδέλφεια
Τελευταία ενημέρωση:Τετάρτη,26/03/2008 

Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου το απόγευμα έγιναν τα εγκαίνια της έκθεσης γελοιογραφίας με τίτλο «Δούρειος Ίππος» στο Παγκόσμιο Ίδρυμα του Ελληνισμού της Διασποράς ¨Ανδρέας Παπανδρέου¨από το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας.

Στην έκθεση, που θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 2 Μαρτίου, συμμετέχουν 53 εκθέτες (επαγγελματίες και ερασιτέχνες σκιτσογράφοι) από την Ελλάδα και 67 εκθέτες από 28 ακόμη χώρες (Γαλλία, Τουρκία, Σερβία, Κίνα, Βραζιλία κ.ά).

Ενώ, αποτελεί επανέκθεση της πρωτότυπης προσπάθειας που είχε πραγματοποιηθεί το περασμένο καλοκαίρι στον Άγιο Βλάσιο Λεβαδείας (Δήμος Χαιρώνειας - Βοιωτία), γενέτειρας του Επειού, αρχιτέκτονα του Δούρειου Ίππου.

Τα εγκαίνια της έκθεσης ξεκίνησαν με τον σύντομο χαιρετισμό του Προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Ανδρέα Μόσχου.

Κατά την τελετή των εγκαινίων, το λόγο πήραν επίσης, ο Φιλαδελφειώτης σκιτσογράφος Νικόλας (Νίκος Τριανταφύλλου) που συμμετέχει στην έκθεση με τρία του έργα, καθώς και ο συγγραφέας και ερευνητής Γιάννης Γκανάσος.

Ο τελευταίος, αναφέρθηκε σε ιστορικά και μυθολογικά στοιχεία γύρω από τον ομηρικό ήρωα Επειό, που ανέλαβε την εκτέλεση της ιδέας του πολυμήχανου Οδυσσέα, η οποία οδήγησε τελικά στην κατάληψη της Τροίας, και τη διαχρονική και παγκόσμια σημασία που η έννοια του Δούρειου Ίππου έχει λάβει.

Το ¨παρών¨ στα εγκαίνια της έκθεσης έδωσε ο Δήμαρχος Νέας Φιλαδέλφειας Σταύρος Κόντος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Νέας Φιλαδέλφειας Μάνος Βατίδης, η αντιδήμαρχος Ρούλα Κοσμά καθώς και Δημοτικοί Σύμβουλοι της πόλης, ενώ παρόντες ήταν και αρκετοί από τους εκθέτες - γελοιογράφους μεταξύ των οποίων και ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Λαφυστίου και μέλος της FECOLevadia (Λιβαδειά), παραρτήματος της διεθνούς ομοσπονδίας σκιτσογράφων, Γιάννης Γερούλιας .


Newsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων