Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΕΙΔΗΣΕΙΣ | Ξενάγηση στου Φιλοπάππου,την Πνύκα και τον Άρειο Πάγο από την Εναλλακτική Δράση
Τελευταία ενημέρωση:Παρασκεύη,11/06/2021

 .......

Την Κυριακή 13 Ιουνίου 2021.Συγκέντρωση στις 10 το πρωί μπροστά από την εκκλησία του Λουμπαδιάρη .......

     Από την Εναλλακτική Δράση για Ποιότητα Ζωής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


    Από το καταπράσινο φυσικό τοπίο του Φιλοπάππου και της Πνύκας που τόσο όμορφα, με το δικό του ξεχωριστό τρόπο, διαμόρφωσε ο Δημήτρης Πικιώνης θα ξεκινήσουμε την περιήγηση και την ξενάγηση στις πλούσιες αρχαιότητες  την Κυριακή 13 Ιουνίου, Η αρχή θα γίνει  από τους λόφους, της Πνύκας, του Φιλοπάππου και θα καταλήξει στον Άρειο Πάγο, πραγματοποιώντας ταυτόχρονα έναν ευχάριστο περίπατο. μέσα σε δασωμένες διαδρομές.

 

    Η πρώτη ξενάγηση θα γίνει στο Λόφο της Πνύκας, στο χώρο που συνεδρίαζε η εκκλησία του δήμου και λειτούργησε η άμεση δημοκρατία. Εδώ με φόντο το μνημείο του Παρθενώνα θα μιλήσουμε για το περιεχόμενο της μοναδικής περιόδου της  ιστορίας της ανθρωπότητας  που χαρακτηρίσθηκε Χρυσός Αιώνας.


    Στη συνέχεια θα γίνει ξενάγηση στον  Αγ. Δημήτριο Λουμπαρδιάρη, βυζαντινό μνημείο, που είναι θολωτή, μονόκλιτη βασιλική  και η εξαίρετη διαμόρφωση  του χώρου έχει τη σφραγίδα του Έλληνα αρχιτέκτονα  Δημήτρη Πικιώνη.  


     Κατόπιν, συνεχίζοντας θα ανεβούμε στο λόφο των Μουσών, (Φιλοπάππου) όπου θα συναντήσουμε τη σπηλιά, που  αναφέρεται σαν  φυλακή του Σωκράτη. Στη συνέχεια θα φθάσουμε στην κορυφή του λόφου, στο μνημείο του Φιλοπάππου, ο οποίος  είχε ανακηρυχθεί Ύπατος της Αθήνας (90 - 100μ.Χ).


    Ο περίπατος θα ολοκληρωθεί με ξενάγηση τον Άρειο Πάγο, το λόφο που  βρίσκεται στους πρόποδες της Ακρόπολης  και όπου λειτουργούσε το αρχαίο δικαστήριο.


Συνάντηση 10πμ, μπροστά στην εκκλησία του Λουμπαρδιάρη.

Δηλώσεις συμμετοχής:    Άννα Καλουμένου 6944207403 

 

Και ας μην ξεχνάμε ότι, παρά την ύφεση που παρουσιάζει η πανδημία τα μέτρα προστασίας είναι απαραίτηταScreenshot 2021-06-11 114649.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων