Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΜΕΓΑΡΑ - ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ | Θερίζει ο κορονοϊός στο Κέντρο Νεοσυλλέκτων Ειδικών Δυνάμεων στη Ν.Πέραμο
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,07/06/2021

 ........

Να ληφθούν άμεσα μέτρα προστασίας ζητά με επίκαιρη ερώτηση της προς τον υπουργό Άμυνας το ΚΚΕ .......

     Από το γραφείο τύπου του ΚΚΕ εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


    Επίκαιρη Ερώτηση σχετικά με την πλήρη απουσία μέτρων πρόληψης και προστασίας των νεοσυλλέκτων από τον κορονοϊό στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο κατέθεσε ο βουλευτής του ΚΚΕ Νίκος Παπαναστάσης, προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ζητώντας να παρθούν άμεσα μέτρα.


    Συγκεκριμένα:


    Σύμφωνα με δημοσιεύματα, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο επαναλαμβάνεται σε κάθε νέα ΕΣΣΟ η απαράδεκτη κατάσταση διάδοσης και διασποράς του κορονοϊού, χωρίς να παίρνεται κανένα μέτρο.


    Πιο συγκεκριμένα οι νεοσύλλεκτοι βρίσκονταν σε θαλάμους των πενήντα ατόμων, χωρίς να παίρνονται μέτρα για την αποφυγή του συνωστισμού.


    Αυτό είχε ως αποτέλεσμα μετά τη διενέργεια rapid test να βγουν θετικοί στον κορονοϊό δώδεκα νεοσύλλεκτοι. Τα διαπιστωμένα κρούσματα τοποθετήθηκαν σε θάλαμο με δύο τουαλέτες και στα λουτρά υπήρχε μόνο κρύο νερό για μπάνιο. Δεν πραγματοποιήθηκε κανένα μοριακό τεστ. Ακόμη δεν πάρθηκαν οι ανάλογες οδηγίες και τα αναγκαία μέτρα που εφαρμόζονται σε όσους νοσούν από κορονοϊό, ενώ παρακολουθούνταν από οδοντίατρο οπλίτη και σιτίζονταν με αρακά και ρύζι.


    Στις 4 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε η ορκωμοσία των νεοσυλλέκτων, οι οποίοι έφυγαν με άδεια για τα σπίτια τους, χωρίς να πραγματοποιηθούν διαγνωστικά τεστ, με κίνδυνο να μεταφέρουν τον ιό στις οικογένειές τους.


    Ακόμη για όσους είχε διαπιστωθεί ότι νοσούν, η διοίκηση πρότεινε όσοι επιθυμούν να έρθουν οι δικοί τους και να τους μεταφέρουν στα σπίτια τους για να κάνουν καραντίνα, με κίνδυνο να μολυνθούν τα μέλη των οικογενειών τους.


 

    ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. υπουργός,


    τι μέτρα θα λάβει η κυβέρνηση σχετικά με τη λήψη μέτρων πρόληψης και προστασίας των στρατευμένων, σχετικά με την αντιμετώπιση του κορονοϊού, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ειδικών Δυνάμεων στο Μεγάλο Πεύκο.fantaroi-01.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων