Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Απούσα η διοίκηση του Συλλόγου Εργαζομένων από την απαράδεκτη μετακίνηση της σχολικής καθαρίστριας
Τελευταία ενημέρωση:Κυριακή,06/06/2021

 .......

Ανακοίνωση - καταγγελία της ΔΑΣ - ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Ν.Ιωνίας .......

    Από την ΔΑΣ - ΟΤΑ Εργαζομένων Δήμου Ν.Ιωνίας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


    Την Τρίτη  1/6/2021,διαμαρτυρηθήκαμε  στη γενική γραμματέα του Δήμου, και καταγγείλαμε  την μετακίνηση συναδέλφου σχολικής καθαρίστριας, η οποία ενημερώθηκε τηλεφωνικά ότι μετακινείται σε άλλο σχολικό συγκρότημα, χωρίς να της έχει κοινοποιηθεί κανένα σχετικό έγγραφο που να την ενημερώνει για καταγγελία σε βάρος της, καθώς επίσης για την μετακίνηση της. 

      

    Η συνάδελφός μας έγινε τελικά το εύκολο θύμα, έγινε η εργαζόμενη πάνω στην οποία ασκήθηκε εξουσία όχι μόνο από την διευθύντρια του σχολείου αλλά και από την δημοτική αρχή. Η εργαζόμενη αντιμετωπίστηκε ως κατώτερο ον από την  διευθύντρια του σχολείου στο οποίο εργάζεται επί 14 χρόνια, δεχόμενη επίθεση με απαράδεκτες εκφράσεις . Και δεν είναι η μόνη που αντιμετωπίζει τέτοιες συμπεριφορές από τη συγκεκριμένη διευθύντρια. Προκειμένου όμως να είναι  «ήρεμη» η εργαζόμενη ( αυτό επικαλείται η δημοτική αρχή), λες και αυτή προκάλεσε το συμβάν, μετακινείται ένα μήνα πριν λήξει η σύμβασή της και αντιμετωπίζεται ως ο πιο αδύναμος κρίκος.


   Σε όλο αυτό το περιστατικό το μόνο που δηλώνει ο πρόεδρος των εργαζομένων του σωματείου του Δήμου (ΑΣΚ), είναι ότι η μετακίνηση επιτρέπεται από τη σύμβασή της.  Μήπως από τη σύμβασή της επιτρέπεται να της φέρονται σα σκουπίδι; Να απαιτούν παράλογα πράγματα και να τη μετακινούν γιατί τόλμησε να ορθώσει ανάστημα στη διευθύντρια του σχολείου;  Ας μας απαντήσει η πλειοψηφία του σωματείου εργαζομένων Ν. Ιωνίας (ΑΣΚ-Συσπειρώσεις), που τόσο πολύ κόπτονται για τα δικαιώματα των εργαζομένων…. Ας απαντήσουν   γιατί  λάμπουν διά της απουσίας τους επανειλημμένως σε προβλήματα  εργαζομένων, ας  απαντήσουν γιατί κάνουν πλάτες σε συμπεριφορές και αποφάσεις της διοίκησης που αδικούν εργαζόμενους.


    Οι συναδέλφισσες σχολικές καθαρίστριες, οι περισσότερες συμβασιούχες, αρκετές από αυτές μερικής τρίωρης ημερήσιας απασχόλησης, δεν καλύπτουν τις πάγιες ανάγκες των σχολείων, πόσο μάλλον τις αυξημένες υγειονομικές ανάγκες της τρέχουσας περιόδου. Προσπαθούν όμως, με όλες τις δυνάμεις τους, να συμβάλουν τα μέγιστα για τη διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών υπέρ της υγείας μαθητών και δασκάλων. Είναι σκληρά εργαζόμενες και  όπως όλοι οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα, αξίζουν το σεβασμό όλων μας.

 

    Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι :


    Δεν ευθύνεστε για τις ελλείψεις προσωπικού, δεν ευθύνεστε για την εντατικοποίηση της δουλειάς σας, για τις κουτσουρεμένες συμβάσεις με τα κουτσουρεμένα εργασιακά δικαιώματα.                                                                                                                                                             

    Η  ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά τη σημερινή κυβέρνηση, καθώς και όλες τις προηγούμενες, που καταβαράθρωσαν τις εργασιακές σχέσεις ,τη μόνιμη δουλειά ανακυκλώνοντας την ανεργία, επένδυσαν στις ελαστικές σχέσεις εργασίας, ψήφισαν το άρθρο 103 του Συντάγματος (2001), που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, απέρριψαν την πρόταση σωματείων για αναθεώρηση του συγκεκριμένου άρθρου και άλλα πολλά εις βάρος των εργαζομένων.


   Τον βρόμικο ρόλο τους σε όλα τα παραπάνω έπαιξαν και τα εργοδοτικά σωματεία, του εργοδοτικού και κυβερνητικού συνδικαλισμού, που όχι μόνο δε μάχονται υπέρ των εργαζομένων, αλλά μεταξύ άλλων, τους προωθούν ακόμα και σε δικηγορικά γραφεία, καλλιεργώντας τους αυταπάτες  για μόνιμη δουλειά.


    Σε όλα τα παραπάνω έρχεται να προστεθεί και το νέο εργασιακό νομοσχέδιο που μας οδηγεί  σε εργασιακό Μεσαίωνα , χτυπώντας το κατακτημένο από έναν αιώνα οχτάωρο, τη συνδικαλιστική δράση και ελευθερία των εργαζομένων, προωθώντας τις ατομικές συμβάσεις, καταργώντας το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας και άλλα πολλά…


    Συναδέλφισσες και συνάδελφοι:


     Μας θέλουν με σκυφτό το κεφάλι. Για αυτούς καλός εργαζόμενος είναι αυτός που δε μιλάει, που δεν συμμετέχει, που δεν διεκδικεί. Για εμάς καλός εργαζόμενος είναι ο οργανωμένος εργαζόμενος.


    Τώρα να χτυπήσει γενικός συναγερμός στους χώρους δουλειάς. Να πάρουμε όλα τα μέτρα για την επιτυχία της μεγάλης πανεργατικής απεργίας που έχουμε μπροστά μας.


    Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε μαζική  και μαχητική συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ  και την ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ της Πέμπτης 10/6/2021 στις 10πμ στα προπύλαια, μαζί με τις ταξικές δυνάμεις.

 

ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ, ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟΙ ΝΟΜΟΙ Ν.Δ.- ΣΥΡΙΖΑ - ΠΑΣΟΚScreenshot 2021-06-06 204959.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων