Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ | Παράκτιος καθαρισμός στον Δήμο Σαρωνικού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος
Τελευταία ενημέρωση:Παρασκεύη,04/06/2021

 ......

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος - Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 από τις 9 το πρωί μέχρι τις 12 το μεσημέρι στην παραλία Γλύστρα Λαγονησίου.Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου .......

     Από το γραφείο τύπου του Δήμου Σαρωνικού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


    Ο Δήμος Σαρωνικού με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος διοργανώνει το Σάββατο 5 Ιουνίου 2021 από τις 9:00 το πρωί μέχρι και τις 12:00 το μεσημέρι, δράση παράκτιου καθαρισμού στην παραλία Γλύστρα Λαγονησίου σε συνεργασία με την περιβαλλοντική οργάνωση iSea.


    Στο πλαίσιο της δράσης, ο δήμος θα παράσχει ειδικό όχημα και προσωπικό για την αποκομιδή των συλλεχθέντων απορριμμάτων στο σημείο του καθαρισμού όπου θα παρίστανται και εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής.


    Η περιβαλλοντική οργάνωση iSea έχει υλοποιήσει μέχρι τώρα 58 δράσεις παράκτιων καθαρισμών σε όλη τη χώρα με την παράλληλη εκπαίδευση πολιτών για τις επιπτώσεις των υδάτινων απορριμμάτων και τη συλλογή ερευνητικών δεδομένων μέσα από την καταγραφή τους. Έχουν απομακρυνθεί 6.312 kg απορριμμάτων, με τη συμμετοχή 897 εθελοντών.


    Η 5η Ιουνίου έχει θεσμοθετηθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ), ήδη από το 1972. Το θέμα-σύνθημα της φετινής ημέρας περιβάλλοντος είναι «Επανασχεδιασμός, αναδημιουργία, αποκατάσταση» (Reimagine. Recreate. Restore) και εστιάζει στην αποκατάσταση των οικοσυστημάτων σε κάθε ήπειρο και σε κάθε ωκεανό. Σηματοδοτεί επίσης την επίσημη έναρξη της δεκαετίας του ΟΗΕ (2021-2030) για την αποκατάσταση των οικοσυστημάτων.


 

     «Μόνο με υγιή οικοσυστήματα μπορούμε να βελτιώσουμε τη ζωή των ανθρώπων, να αντιμετωπίσουμε την κλιματική αλλαγή και να σταματήσουμε την κατάρρευση της βιοποικιλότητας», σημειώνει ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου και τονίζει: «Είναι μια διαρκής προσπάθεια από την οποία δεν πρέπει να λείπει κανείς. Είναι η στιγμή να πάψουμε να καταστρέφουμε το φυσικό περιβάλλον και να βρούμε τρόπους να συμβιώσουμε αρμονικά με αυτό».  Screenshot 2021-06-04 125853.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων