Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ | Εκδικητική μετάθεση σχολικής καθαρίστριας;
Τελευταία ενημέρωση:Παρασκεύη,04/06/2021

 .......

Ερώτηση προς τον Αντιδήμαρχο Παιδείας κατέθεσαν οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν.Ιωνίας για τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες αποφασίστηκε η μεταφορά σχολικής καθαρίστριας από το 7ο Δημοτικό Σχολείο στο 8ο λόγω απαίτησης, όπως καταγγέλλεται,της Διευθύντριας του Σχολείου και μετά από λεκτική αντιπαράθεση με την καθαρίστρια .......

     Από τη Δημοτική Ομάδα της Λαϊκής Συσπείρωσης Ν.Ιωνίας εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση - ερώτηση προς τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου,τον Αντιδήμαρχο Παιδείας και τη Δήμαρχο:

                           


 ΕΡΩΤΗΜΑ

ΠΡΟΣ

Τον πρόεδρο  του δημοτικού συμβουλίου Ν. Ιωνίας κον Κ. Κουλούρη

Κοινοποίηση :

την αντιδήμαρχο Παιδείας κα Αλατσίδου

Την κα Δήμαρχο Δέσποινα Θωμαϊδου

Τους επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους

 

    ΘΕΜΑ:   ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ    ΣΧΟΛΙΚΗΣ    ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΑΣ


    Πληροφορηθήκαμε, ύστερα από έγγραφη καταγγελία της κας Πελαγίας Καλαϊτζάκη,  συμβασιούχου σχολικής καθαρίστριας, ότι η ίδια ενημερώθηκε  και μάλιστα με τηλεφωνική εντολή, από υπάλληλο του  τμήματος  Παιδείας του Δήμου Ν. Ιωνίας, για την ξαφνική μετακίνησή της από το  σχολικό συγκρότημα  των 23ου Ν/γείου – 7ου δημοτικού σχολείου Ν. Ιωνίας, όπου  προσφέρει τις υπηρεσίες της για 14 χρόνια, προς το 8ο  δημοτικό  σχολείο.


    Σύμφωνα με την καταγγελία της, οι διαδικασίες της μετακίνησής της δρομολογήθηκαν ύστερα από έντονη λεκτική αντιπαράθεση με τη  διευθύντρια  του  7ου  δημοτικού,  η οποία όπως διαβάζουμε επιτέθηκε με απαράδεκτες  εκφράσεις  εναντίον  της.


    Η μετακίνησή της αποφασίστηκε από την αντιδήμαρχο Παιδείας με συνοπτικές διαδικασίες,  χωρίς να  δοθεί στην ίδια την εργαζόμενη η δυνατότητα να εκθέσει τις απόψεις  της και  να υπερασπιστεί τον εαυτό της, πολύ δε περισσότερο να της  δοθούν οι απαραίτητες εξηγήσεις και ο λόγος της μετακίνησής της  ή  η  έγγραφη εντολή  για τη μετακίνηση σε άλλο σχολείο .


    Αποδεικνύεται  ότι η αντιδήμαρχος Παιδείας, προφανώς  ικανοποιώντας  την απαίτηση της Διευθύντριας του 7ου δημοτικού σχολείου, αποφάσισε να προβεί  σε κατασταλτικά μέτρα, τα οποία αποκαλύπτουν εκδικητικές συμπεριφορές τρομοκράτησης εκ μέρους της και αυταρχικές τακτικές της εποχής του «αποφασίζομεν και διατάσσομεν».


    Απαιτούμε  να δοθούν απαντήσεις χωρίς περιστροφές του τύπου:  «Η σύμβαση των σχολικών καθαριστριών προβλέπει τη μετακίνηση σε άλλους σχολικούς χώρους όπου υπάρχει ανάγκη».


    Ρωτάμε:


Γιατί  η αντιδήμαρχος Παιδείας προχώρησε στη  μετακίνηση της σχολικής καθαρίστριας, χωρίς μάλιστα να τηρήσει τις προβλεπόμενες νόμιμες διαδικασίες.

Γιατί η αντιδήμαρχος δε ζήτησε εξηγήσεις και από τις δύο πλευρές για το γεγονός του διαπληκτισμού διευθύντριας – σχολικής καθαρίστριας και δέχτηκε ως αληθή την άποψη της πρώτης;

Γιατί στη συγκεκριμένη εργαζόμενη δε δόθηκε γραπτή εντολή με τους λόγους που να εξηγούν τη  μετακίνησή της και για τον νέο χώρο εργασίας που ορίζεται να εργαστεί;

Θα ανακληθεί η μετακίνησή της  εάν  και εφόσον δεν υπάρχουν σοβαροί λόγοι που να στοιχειοθετούν τη συγκεκριμένη ενέργεια;

                                                                                                     ΝΕΑ  ΙΩΝΙΑ  2/06/2021

                                              ΓΙΑ ΤΗ  ΛΑΪΚΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ

                                                  Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

 

Κ. Κατιμερτζόγλου,  Π. Τσουκαλάς, Θ. Χαμαλίδης, Α. Ματθαίου, Ε. Μποτζιολή.lasinionia22.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων