Σημεία συνάντησης: Στις 9 το πρωί στα γραφεία της Παράταξης (Δεληγιάννη 8, Μεταμόρφωση) και τέρμα οδού Ιθάκης στην Κάτω Μποφίλια στις 9.30'

'/> Καθαρίζουμε τον Κηφισό, διεκδικούμε ποιότητα ζωής για τη Μεταμόρφωση | Έκφραση

Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ | Καθαρίζουμε τον Κηφισό, διεκδικούμε ποιότητα ζωής για τη Μεταμόρφωση
Τελευταία ενημέρωση:Τετάρτη,02/06/2021

 .......

 

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση διοργανώνει δράση καθαρισμού της κοίτης του Κηφισού - Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 στις 9.30' μ.μ.

Σημεία συνάντησης: Στις 9 το πρωί στα γραφεία της Παράταξης (Δεληγιάννη 8, Μεταμόρφωση) και τέρμα οδού Ιθάκης στην Κάτω Μποφίλια στις 9.30' ......

 

   Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλοντος, η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση - κάλεσμα σε δράση καθαρισμού της κοίτης του Κηφισού την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 και ώρα 9.30' το πρωί:

 


 

     Όπως κάθε χρόνο, η 5η Ιουνίου ορίζεται ως παγκόσμια ημέρα Περιβάλλοντος. 

 


 

    Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση κάθε χρόνο διοργανώνει δράσεις αυτήν την ημέρα με στόχο να αναδειχθούν οι ανάγκες και τα προβλήματα, να προστατεύσουμε με πράξεις - και αυτήν την ημέρα - το περιβάλλον της πόλης μας, να ευαισθητοποιήσουμε όσο περισσότερους γίνεται.

 


 

      Τον τελευταίο χρόνο τα θέματα περιβάλλοντος πάνε από το κακό στο χειρότερο στη χώρα: περιβαλλοντοκτόνοι νόμοι που ψήφισε η κυβέρνηση εν μέσω πανδημίας, παράδοση εκτάσεων, όπως το Ελληνικό για κερδοσκοπία, καταπάτηση περιοχών Natura για οικονομικές δραστηριότητες κλπ.

 


 

      Δυστυχώς το ίδιο συμβαίνει και στην πόλη μας: αποδοχή από τη δημοτική αρχή της δημιουργίας Mall, αποψίλωση πρασίνου και δένδρων, ολιγωρία στη δημιουργία χώρων πρασίνου, επέκταση των εμπορικών χρήσεων σε βάρος του πρασίνου και των πολιτών, αδιαφορία για τη μόλυνση από την πυρκαγιά στο Λεβεντάκη, ανυπαρξία οποιασδήποτε κίνησης για την προστασία του Κηφισού κλπ.

 


 

     Οι πολίτες δεν πρέπει να μείνουν απαθείς σε μια τέτοια κατάσταση. Οφείλουν να παρέμβουν για να προστατεύσουν το περιβάλλον που ζούμε, να βελτιώσουν τις συνθήκες ζωής, να απαιτήσουν να αυξηθεί το πράσινο, να μην εγκατασταθούν καταστροφικές χρήσεις στην πόλη μας.

 


 

     Η Συμμαχία Πολιτών για τη Μεταμόρφωση κινείται δραστήρια προς αυτήν την κατεύθυνση. Είναι η μοναδική παράταξη στην πόλη μας που έχει παρουσιάσει σε δυο ημερίδες (2015 & 2019) την πρόταση για την εναλλακτική διαχείρση των απορριμμάτων, έχει αναδείξει όσο κανένας τον Κηφισό, πραγματοποιώντας το River Party , διοργανώνει κάθε χρόνο δράσεις προστασίας του περιβάλλοντος, συμμετέχει σε διάφορες εκδηλώσεις και εκτός της πόλης μας.

 


 

     Σας καλούμε την Κυριακή 6 Ιουνίου, σε δράση καθαρισμού του ξεχασμένου - και από τη σημερινή δημοτική αρχή - Κηφισού. Θα συναντηθούμε στις 9 πμ στα γραφεία της Συμμαχίας και στις 9.30 στο τέρμα της οδού Ιθάκης, στην Κάτω Μποφίλια. Σας περιμένουμε όλους να δείξουμε έμπρακτα το ενδιαφέρον μας. Για όσους δεν έχουν επισκεφθεί το ποτάμι της πόλης μας θα είναι και μια εξαιρετική εμπειρία!kifsymm.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων