Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΗΡΑΚΛΕΙΟ | Να διασφαλιστεί η χρηστή διαχείριση
Τελευταία ενημέρωση:Κυριακή,30/05/2021

 .......

Απόφαση Δ.Σ. Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής για το θέμα της αποκατάστασης των σχολικών συγκροτημάτων από τον σεισμό του 2019 ......

 

  Από το Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Γυμνασίου Ηρακλείου Αττικής εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 


 

    Το Δ.Σ. του Συλλόγου συζήτησε το θέμα που προέκυψε αναφορικά με την απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου μας για την αποκατάσταση των σεισμόπληκτων σχολικών κτηριακών εγκαταστάσεων της πόλης μας και μεταξύ αυτών και του 1ου Γυμνασίου.

 


 

    Σύμφωνα με τις δημόσιες δηλώσεις των δημοτικών παρατάξεων της αντιπολίτευσης, ψηφίστηκε η ανάθεση της εργολαβίας συνολικού προϋπολογισμού 1,7 εκ. ευρώ μετά από διαγωνισμό που συμμετείχε ουσιαστικά μία εταιρεία με συνολική έκπτωση 21%. Περιμέναμε την θέση της δημοτικής αρχής η οποία δεν έχει δημοσιοποιηθεί μέχρι την παρούσα απόφαση.

 


 

    Το Δ.Σ., από την εκλογή του μέχρι και σήμερα, προσπάθησε να συμβάλει από την θέση του στην ολοκλήρωση της αποκατάστασης του ανατολικού κτιριακού συγκροτήματος και για τον σκοπό αυτό:

 


 

1. Συναντηθήκαμε πολλές φορές με τον δήμαρχο της πόλης κ. Ν. Μπάμπαλο και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου, τόσο κατά την φάση των μελετών, όσο και κατά την φάση της προετοιμασίας της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της δημοτικής αρχής και της Περιφέρειας.

 

2. Συναντηθήκαμε, το Δ.Σ. αλλά και συνάδελφοι του συλλόγου σύμφωνα με τις αποφάσεις της Γ.Σ., με το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων της πόλης μας.

 


 

    Στις συναντήσεις αυτές, κυρίως με τις δημοτικές παρατάξεις της αντιπολίτευσης, επαναλάβαμε πολλές φορές την θέση του συλλόγου, που κωδικά συμπυκνώνεται στα παρακάτω σημεία:

 


 

· Τάχιστη αποκατάσταση του σχολείου με διαδικασίες ανάλογες της ανάθεσης και υλοποίησης των μελετών, ώστε να καταστεί δυνατή η λειτουργία των σχολείων εντός του παρόντος έτους, 2021.

 

· Διασφάλιση της διαφάνειας και λειτουργίας του ανταγωνισμού ώστε να εξασφαλιστεί η χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος, Δήμου και Περιφέρειας.

 


 

    Το Δ.Σ. θεωρεί πως η παρούσα κατάσταση, αναφορικά με την μη λειτουργία του ανταγωνισμού και το επίπεδο της έκπτωσης του 21%, δεν προασπίζει το δημόσιο συμφέρον.

 


 

    Καλούμε την διοίκηση του Δήμου σε συνεργασία με τις παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να επαναλάβουν τη διαδικασία δημοπράτησης, ώστε να εξασφαλισθεί, μέσω του υγιούς ανταγωνισμού, η οικονομική αλλά και τάχιστη αποκατάσταση των σχολικών συγκροτημάτων.

 


 

Για το Δ.Σ.

 


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ, Ι. Μανώλας               Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ, Μ. Αγγελοπούλου - Ζερδεβά 194508518_1081691852321869_3052654778130494172_n.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων