Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΜΑΡΟΥΣΙ | Το Δάσος Συγγρού είναι ΔΑΣΟΣ κι όχι Κτήμα...
Τελευταία ενημέρωση:Παρασκεύη,28/05/2021

 ......

Όπως το χαρακτηρίζει ο Δήμαρχος κ.Αμπατζόγλου - Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Παράταξης "Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή" ......

     Από το γραφείο τύπου της Παράταξης "Μαρούσι Αδέσμευτη Φωνή" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


    Ο δήμαρχος κ. Αμπατζόγλου στις 21/05 ανακοίνωσε μετά των γνωστών φωτογραφιών αυτοπροβολής, τη συνάντησή του με τον νέο Πρόεδρο του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών, κ. Δ. Κυριακόπουλο.


    Στο σχετικό δελτίο τύπου αυτοπροβολής εκ μέρους του γραφείου δημάρχου που ακολούθησε τη συνάντηση , για άλλη μία φορά διατυπωνόταν ο χαρακτηρισμός «κτήμα» για το Δάσος Συγγρού, του οποίου η ευθύνη διαχείρισης ανήκει στο Ι.Γ.Ε. Υπενθυμίζουμε ότι διαχρονικά, όλοι όσοι προσπάθησαν να βλάψουν με πάρα πολλούς τρόπους το Δάσος Συγγρού, όχι τυχαία, αποκαλούσαν στα έγγραφα τους και τις ανακοινώσεις τους το Δάσος Συγγρού, «κτήμα».


    Στον κ. Αμπατζόγλου έχει επισημανθεί επανειλημμένα ότι δεν μπορεί ως δήμαρχος Αμαρουσίου να διαμορφώνει το γλωσσικό περιβάλλον που βολεύει την άποψη ότι το Δάσος Συγγρού είναι ένα ιδιωτικό κτήμα με κάτι δένδρα, όπου, εφόσον εκδοθεί μία άδεια ή παρθεί μία απόφαση κυβέρνησης, μπορεί να κατασκευαστεί οποιαδήποτε νέα εγκατάσταση, νέα οικοδόμηση, ενοικίαση υπαρχόντων κτηρίων (πλην των δημόσιων σχολείων και σχολών που ήδη υπάρχουν), παραχώρηση για εκμετάλλευση κλπ. Είτε από το κράτος, είτε από ιδιώτη, είτε σε συνεργασία.


    Θα τονίζουμε κάθε φορά που μας δίνει την αφορμή ο κ. Αμπατζόγλου, ότι παρ’ όλες τις επισημάνσεις, επιμένει στην – τουλάχιστον «περίεργη» - χρήση του όρου «κτήμα», αντί για Δάσος.       

 

Μαίρη Διακολιού

Επικεφαλής Δημοτικής παράταξης «ΜΑΡΟΥΣΙ ΑΔΕΣΜΕΥΤΗ ΦΩΝΗ»

 

Δημοτική Σύμβουλοςdasos-syggrou.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων