Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΜΕΓΑΡΑ - ΝΕΑ ΠΕΡΑΜΟΣ | Η καταστροφή να γίνει αφετηρία για συνολικό σχεδιασμό στην πρόληψη
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,24/05/2021

 ........

Ανακοίνωση του γραφείου τύπου της Δημοτικής Παράταξης "ΤΩΡΑ Μέγαρα - Νέα Πέραμος", με την οποία ζητά τη σύγκλιση ενός έκτακτου Δημοτικού Συμβουλίου που θα συζητήσει προτάσεις και λύσεις στο θέμα της πρόληψης και της ολιστικής διαχείρισης του φυσικού πλούτου της περιοχής ........

     Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης «ΤΩΡΑ Μέγαρα – Νέα Πέραμος» εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


    Η νέα περιβαλλοντική καταστροφή που χτύπησε τον φυσικό μας πλούτο στα Γεράνεια Όρη, μας βρίσκει όλους συγκλονισμένους και σκεπτικούς για το μέλλον. Πρώτα και πάνω απ’ όλα, θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσοι συνέβαλαν στην κατάσβεση της μεγάλης και δύσκολης αυτής πυρκαγιάς, τόσο τους πυροσβέστες όσο και απλούς πολίτες εθελοντές που πάντα βρίσκονται στην πρώτη γραμμή.


    Σαν υπεύθυνος δημοτικός συνδυασμός, δεν επιθυμούμε να εκμεταλλευτούμε την κατάσταση για μικροπολιτική κριτική και συμφέροντα. Επιθυμούμε μόνο η νέα αυτή καταστροφή να γίνει αφετηρία για συνολικό σχεδιασμό, στο μέτρο που μας αναλογεί ως τοπική αυτοδιοίκηση, προς τον τομέα της πρόληψης μέσω της Ολοκληρωμένης Διαχείρισης των Δασών, η οποία θα εμπλέκει και θα ενεργοποιεί όλη την κοινωνία, από τα θεσμικά όργανα, τις εθελοντικές οργανώσεις, έως τους απλούς πολίτες.


    Καλούμε τους υπόλοιπους δημοτικούς συνδυασμούς, να αδράξουν τη συγκυρία αυτή και να δουλέψουμε πάνω σε προτάσεις και λύσεις προκειμένου να βάλουμε τις βάσεις για την αποτροπή τέτοιων μελλοντικών καταστροφών, οι οποίες δεν θα είναι σπάνιο φαινόμενο στην εποχή της κλιματικής αλλαγής.  Το οφείλουμε στις μελλοντικές γενιές που ήδη κάνουν τα πρώτα τους βήματα.


 

    Πρέπει όλοι μαζί σε ένα ιδιαίτερο Δημοτικό Συμβούλιο να συζητήσουμε για το τι μέλλει γενέσθαι στο επίπεδο της πρόληψης, καθώς αυτό είναι το κυρίαρχο πεδίο στο οποίο έχουμε τη δυνατότητα να ορίσουμε τις τύχες του περιβάλλοντος στο οποίο ζούμε.Gerania21.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων