Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΒΡΙΛΗΣΣΙΑ | Υπάρχει πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου στα Βριλήσσια;
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,24/05/2021

 .......

Για εικόνα αποσύνθεσης των θεσμικών διαδικασιών κάνει λόγο σε ανακοίνωση της η “Δράση για μια άλλη πόλη” του Δήμου Βριλησσίων – Ανακοίνωση της παράταξης .......

     Από τη Δημοτική Παράταξη "ΔΡΑΣΗ για μια άλλη πόλη" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


    Λόγω των αραιών πλέον συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, (προηγούμενη συνεδρίαση στις 14 Απριλίου), αναγκαζόμαστε να επανέλθουμε σε ένα θέμα που παραμένει άλυτο κατά τη διάρκεια ολόκληρης της δημαρχιακής περιόδου. Πρόκειται για τη συστηματική πλέον απόκρυψη των πρακτικών των συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου από τις δημοτικές παρατάξεις. Διότι πώς αλλιώς να χαρακτηρίσει κανείς αυτό που συμβαίνει!


    Τελευταίο δείγμα, το αίτημα που υπέβαλε η ΔΡΑΣΗ στις 9 Απριλίου 2021 και το οποίο αγνοήθηκε: Ζητήσαμε τα πρακτικά της συνεδρίασης της 6η Μάϊου 2020, δηλ. μιας συνεδρίασης που έγινε έναν χρόνο πριν, και στη διάρκεια της οποίας είχε αποφασιστεί η απομάκρυνση των απορριμματοφόρων από την Ναυτική βάση. Αντί όμως για τα πρακτικά - και παρά τη διάθεση των Υπηρεσιών να ανταποκριθούν - παραλάβαμε την περίληψή τους, διότι το απομαγνητοφωνημένο κείμενο της συνεδρίασης δεν είναι ακόμη διαθέσιμο, παρότι ο Δήμος αναθέτει αυτή την εργασία σε εξωτερικό συνεργάτη! Ούτε όμως και στη συνέχεια, στον ενάμιση μήνα που μεσολάβησε από την κατάθεση του αιτήματός μας, υπήρξε εξέλιξη.


    Ο Δήμος όχι μόνον δεν φροντίζει να διαθέτει τα πρακτικά των συνεδριάσεών του στους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και αδιαφορεί όταν αυτά του ζητηθούν! Και έτσι, πρέπει να αιτούμαστε για τα αυτονόητα, αυτά που αποτελούν υποχρέωση της δημοτικής αρχής, χωρίς ουδείς να συγκινείται.
Όμως εάν η διοίκηση συμπεριφέρεται έτσι, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, ενήμερος για το «πρόβλημα», για ποιο λόγο δεν αντιδρά; Γιατί κωφεύει;

    Δεύτερον, ποιος θα ασχοληθεί με το ότι έχει παρέλθει η δωδεκάμηνη προθεσμία που όρισε το δημοτικό συμβούλιο στη διοίκηση για να απομακρύνει τα απορριμματοφόρα από την Ναυτική Βάση; Ούτε γι’ αυτό οφείλει κανείς να ενημερώσει, να εξηγήσει, να απολογηθεί;

    Τρίτον, τούτων δοθέντων, δεν έχει νόημα καν να αναρωτηθούμε για την τύχη της πρότασης που υποβάλλαμε στις 26 Απριλίου 2021, απευθείας στον κ. πρόεδρο, για την ανάγκη να συγκληθεί η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης για το θέμα της Ναυτικής Βάσης.


    Εάν κάποιος δεν ενοχλείται, εν έτει 2021, για το ότι ο Δήμος Βριλησσίων δεν διαθέτει πρακτικά των συνεδριάσεών του ένα χρόνο μετά, τότε στο διάστημα του ενός μήνα που μεσολάβησε από την κατάθεση της πρότασής μας, δεν θα βρήκε καν τον χρόνο να την διαβάσει!


    Καλά Χριστούγεννα κε Πρόεδρε!

 

Γιάννης Τσούτσιας, Μαρίνα Παπαχριστοδούλου, Μάρκος Κρητικός 202105241049382.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων