Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ - ΚΑΜΑΤΕΡΟ | Η Π.Ο.Ε. - Ο.Τ.Α. καταγγέλλει τη διοίκηση του Δήμου Αγίων Αναργύρων - Καματερού
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,11/05/2021

 .......

Η Δημοτική Αρχή, μέσω των λεγόμενων "Αναπτυξιακών Οργανισμών", προχωρά σε έμμεση ιδιωτικοποίηση των ανταποδοτικών υπηρεσιών του Δήμου, σύμφωνα με την Ομοσπονδία - Ανακοίνωση του γραφείου τύπου .......

     Από το γραφείο τύπου της Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), έχει ξεκαθαρίσει πως η δημιουργία «Αναπτυξιακών Οργανισμών» αποτελεί αιτία πολέμου για τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αφού για ακόμη μία φορά με τον τρόπο αυτό επιχειρείται η περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων με αναξιοκρατικό τρόπο παρακάμπτοντας τον Α.Σ.Ε.Π., η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας (Σ.Σ.Ε.) και η ιδιωτικοποίηση βασικών αρμοδιοτήτων και υπηρεσιών των Δήμων.


    Οι «Αναπτυξιακοί Οργανισμοί» αποτελούν τη νέα «φάμπρικα» του συστήματος των Αιρετών και της κυβέρνησης, η οποία φρόντισε να ψηφίσει το νομοθετικό πλαίσιο αλλά και των εργολαβικών συμφερόντων που στόχο έχουν να αλώσουν τις υπηρεσίες των Δήμων προς ίδιον όφελος.


    Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.), καταγγέλλει την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού να συγκροτήσει «Αναπτυξιακό Οργανισμό» και να εκχωρήσει έτσι σε «Ανώνυμη Εταιρεία» αρμοδιότητες και ολόκληρες υπηρεσίες του Δήμου.


     Ως Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στηρίζουμε και καλύπτουμε συνδικαλιστικά τις κινητοποιήσεις  του Σωματείου Εργαζομένων Δήμου Αγίων Αναργύρων-Καματερού προκειμένου να ακυρωθεί στην πράξη η απόφαση της Διοίκησης του Δήμου για δημιουργία «Αναπτυξιακού Οργανισμού». Δεν θα συναινέσουμε στην ούτε πρόσληψη εργολαβικού προσωπικού ούτε στην μετακίνηση προσωπικού από τον Δήμο στην «Ανώνυμη Εταιρεία». Οι όποιες προσπάθειες συγκρότησης των δήθεν «Αναπτυξιακών Οργανισμών» ή Εταιρειών πρέπει να ακυρώνονται στην πράξη.


 

    Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση έχουν αντιληφθεί εξ αρχής το «σχέδιο» κυβέρνησης και Αιρετών και θα βρίσκονται πάντα απέναντι, για να διασφαλίσουν τις θέσεις εργασίας τους, τον Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και εν τέλει, τα συμφέροντα των Δημοτών. Μέχρι την οριστική κατάργηση αυτού του ύπουλου και επικίνδυνου «μορφώματος» που λέγεται «Αναπτυξιακός Οργανισμός».  poeota99999999.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων