Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ | Συνάντηση δημάρχου Σαρωνικού με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής
Τελευταία ενημέρωση:Κυριακή,09/05/2021

 .......

Αντικείμενο της συνάντησης μεταξύ του Πέτρου Φιλίππου και του Κώστα Στουραΐτη τα προβλήματα των επαγγελματιών του κλάδου  που έχουν προκύψει από την πανδημία, αλλά και αυτά που δημιουργεί το νομοσχέδιο για τις λαϊκές αγορές που ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση - Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Σαρωνικού ......

     Από το γραφείο τύπου του Δήμου Σαρωνικού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


    Συνάντηση πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Λαϊκών Αγορών Περιφέρειας Αττικής, κο. Κων/νο Στουραΐτη. Στο επίκεντρο της συζήτησης που έγινε σε φιλικό κλίμα  βρέθηκε, μεταξύ άλλων, η βελτίωση των λαϊκών αγορών του δήμου καθώς και τα προβλήματα των επαγγελματιών του κλάδου κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Ειδική αναφορά έγινε στο καθεστώς εκ περιτροπής εργασίας των παραγωγών (παρίσταται το 50% κάθε φορά) εξαιτίας της τήρησης των υγειονομικών πρωτοκόλλων, που τους φέρνει αντιμέτωπους με οικονομική δυσπραγία χωρίς προηγούμενο. 


    Στη συνέχεια συζητήθηκαν τα αδιέξοδα που προκύπτουν από το νέο νομοσχέδιο για το υπαίθριο εμπόριο, στο οποίο προβλέπεται η απελευθέρωση των λαϊκών αγορών και η δυνατότητα συμμετοχής σε αυτές μεγάλων ιδιωτικών επιχειρήσεων.  Κοινός τόπος μεταξύ των κκ. Φιλίππου και Στουραΐτη αποτέλεσε η πεποίθηση ότι ειδικά οι μικροί παραγωγοί της Αττικής θα πρέπει να στηριχθούν και να ενισχυθούν οικονομικά προκειμένου να γίνουν ανταγωνιστικοί και να μην αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο ολικής επαγγελματικής καταστροφής. Όπως υπογράμμισε ο κος. Στουραΐτης οι λαϊκές αγορές Αττικής και Θεσσαλονίκης είναι οι μόνες που δεν επιδοτούνται από το κράτος.


    Από την πλευρά του, ο δήμαρχος κος Φιλίππου συντασσόμενος με ανάλογη πρόταση της ΚΕΔΕ ζήτησε οι λαϊκές στις παραπάνω περιοχές να φύγουν από την εποπτεία των περιφερειών και να περιέλθουν στους δήμους, όπως γίνεται και στην υπόλοιπη χώρα.


 

    Ο κος Φιλίππου δήλωσε, τέλος, ότι συμπαρίσταται στα δίκαια αιτήματα των επαγγελματιών όπως εκφράστηκαν από τον κο Κ. Στουραΐτη και εξέφρασε την πεποίθηση ότι με συλλογική δράση θα ικανοποιηθούν.   filippou stouraitis (1).jpg
filippou stouraitis (2).jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων