Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ | Συνάντηση Σωματείου Ο Ηρακλής με τον Αντιδήμαρχο Καθαριότητας
Τελευταία ενημέρωση:Σάββατο,08/05/2021

 .......

Υπάρχουν σημαντικά προβλήματα για τους εργαζόμενους του Δήμου Μεταμόρφωσης και οι απαντήσεις που δόθηκαν δεν ήταν ξεκάθαρες - Ανακοίνωση του Δ.Σ. του Σωματείου .......

    Από το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων "Ο Ηρακλής" εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


    Στη συνάντηση που έλαβε χώρα την Παρασκευή 7/5 του προεδρείου του σωματείου μας με τον αντιδήμαρχο καθαριότητας και τον διευθυντή αυτης τέθηκαν τα παρακάτω θέματα:


1ον υπερωριακή απασχόληση των εργαζομένων της διευθυνσης περιβάλλοντος,

2ον η καθυστέρηση στην παροχή των ΜΑΠ για το 2021,

3ον η μη καταβολή των ΜΑΠ για τα έτη 2019-20 ,

4ον η μόνιμη καθυστέρηση στην πληρωμή των υπερωριών.


    Το σωματείο μας έθεσε ξεκάθαρη πρόταση στο θέμα της υπερωριακής απασχόλησης.Ζήτησε να αμοιβεται ο εργαζόμενος με ποσό το οποίο δεν μπορεί να είναι μικρότερο του ημερομισθίου του σε οποιαδήποτε υπερωριακή βάρδια εργάζεται εντός του σαββατοκύριακου και να μην γίνεται καμία καταπάτηση στις ημέρες αναπλήρωσης όπως ορίζει σαφέστατα ο νόμος. Θεωρούμε λάθος ένα ποσοστό εργαζομένων που ξεπερνά το 50% του δυναμικού της συγκεκριμένης διεύθυνσης να αναγκάζεται να εργαστεί εκτός του 5μερου διότι βαση του προϋπολογισμού δεν μπορεί να αμοιβεται με ένα λογικό ποσό. Φυσικό και επακόλουθο είναι να αδυνατεί η υπηρεσία να αμοιψει σωστά και να πηγαίνουν οι εργαζόμενοι για "ψίχουλα " .


    Επίσης το σωματείο μας ήταν ξεκάθαρο ότι δεν δέχεται κανένα διαχωρισμό των συναδέλφων και δεν πρόκειται ποτέ να δεχθεί εργαζόμενους τριών και τεσσάρων ταχυτήτων όπως γίνεται τώρα.Οι εργαζόμενοι προσφέρουν από το πόστο που θα τους ζητηθεί και δεν δεχόμαστε να αμείβονται ,εργαζόμενοι της ίδιας κατηγορίας ,με το βαθμο δυσκολιας που κρινει η διοικηση.Αυτο άλλωστε δεν προκύπτει από καμία νομοθεσία.Δεν θα δεχθούμε την υποβάθμιση των εργαζομένων και καλούμε άμεσα την δημοτική αρχή να μεριμνήσει του θέματος.


    Για το θέμα των ΜΑΠ οι απαντήσεις που πήραμε ήταν:


    Για το 2021 "θα...θα...θα..." χωρις να ξεκαθαριζετε το αν και πόσο άμεσα θα δωθουν στους εργαζόμενους (ήδη βαδίζουμε τον 5ο μήνα του έτους και οι εργαζόμενοι δεν έχουν παραλάβει τιποτα) για το 2019-20 δεν θα γίνει τίποτα και ήδη το σωματείο μας καταθέτει αγωγη για να διεκδικήσει το νόμιμο δικαίωμα του. Επισημαίνουμε επίσης ότι πάνω από το 40% στην διεύθυνση καθαριότητας εργάζεται χωρίς να έχει καθόλου ΜΑΠ.


   Όσο για την καθυστέρηση στην πληρωμή με σχεδόν μόνιμο το 3μηνο - 4μηνο τουλαχιστον (κατι το οποίο δεν γινόταν με προηγούμενες διοικήσεις να οφείλονται δεδουλευμένα τόσων μηνών στους εργαζόμενους) οι απαντήσεις ήταν "δεν φταίμε εμείς φταίνε οι άλλοι", οπως λεει και το τραγούδι... ίσως να φταίει κι ο χατζηπετρης.


    Λυπούμαστε πραγματικα και έχουμε ανανεώσει το ραντεβού για την επόμενη Παρασκευή 14/5.Επιφυλασσόμαστε για τις κινήσεις μας οι οποίες θα εξαρτηθούν από τις απαντήσεις που θα πάρουμε.  IRAKLISPANSOMOTA11.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων