Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ | Την παρέμβαση Βορίδη - Βεσυρόπουλου στη Κτηματική Υπηρεσία ζητά ο Πέτρος Φιλίππου
Τελευταία ενημέρωση:Κυριακή,25/04/2021

 .......

Ώστε να αποδοθούν στο Δήμο Σαρωνικού οι παραλίες του βρίσκονται στα όρια του - Ανακοίνωση του γραφείου τύπου του Δήμου Σαρωνικού .......

 

   Από το γραφείο τύπου του Δήμου Σαρωνικού εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 


 

    Ένα ακόμη αποφασιστικό βήμα προκειμένου να αποδοθεί η διαχείριση των παραλιών στους δήμους, ώστε μέσα από λογοδοσία και υπό το πρίσμα της βιώσιμης ανάπτυξης να αποτελέσουν δημόσιο αγαθό, πραγματοποίησε σήμερα ο δήμαρχος Σαρωνικού, Πέτρος Φιλίππου.

 


 

    Απευθυνόμενος στον υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, στον υπουργό Εσωτερικών κ. Μάκη Βορίδη, στον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών κ. Στέλιο Πέτσα και στον υφυπουργό Οικονομικών  κ. Απόστολο Βεσυρόπουλο ζητά με επιστολή του την άμεση παρέμβασή τους προς την Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών – Ανατολικής Αττικής  για δυο καίριας σημασίας λόγους:

 


 

·       Για τα ξενοδοχεία, ενώ η νομοθεσία προβλέπει την παραχώρηση των παραλιών που βρίσκονται στην προβολή τους προκειμένου να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις αυτές στην άσκηση της τουριστικής τους δραστηριότητας, η Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών – Ανατολικής Αττικής απαγορεύει με διάφορα προσχήματα την παραχώρηση των παραλιών δίνοντας τους τη χαριστική βολή και συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στο κλείσιμο των επιχειρήσεων αντί να είναι αρωγός στο να σταθούν όρθιες, κινούμενη αντίθετα στην προσπάθεια στήριξης που επιχειρεί η πολιτεία και η τοπική αυτοδιοίκηση.

 

 

 

·        Για τις δε παραλίες που ο δήμος αιτείται την παραχώρησή τους προς διαχείριση, επίσης όλες οι μέχρι σήμερα απαντήσεις υπήρξαν αρνητικές.

 


 

    Με άλλα λόγια ενώ ο δήμος Σαρωνικού επιθυμεί και επιδιώκει να αναμορφώσει τις παραλίες εντός των διοικητικών του ορίων για να υποδεχθεί τους χιλιάδες κατοίκους του λεκανοπεδίου που επισκέπτονται την περιοχή ως διέξοδο αναψυχής, ουσιαστικά η Κτηματική Υπηρεσία απαγορεύει την οποιαδήποτε προσπάθεια αξιοποίησης των παραλιών προς όφελος των κατοίκων όλης της Αττικής.

 

 

 

    «Παρακαλούμε για την άμεση παρέμβασή σας προς την Κτηματική Υπηρεσία Αθηνών – Ανατολικής Αττικής» τονίζει ο κος Φιλίππου, «προκειμένου να πάψει να αποτελεί ανυπέρβλητο εμπόδιο ώστε οι πολίτες της Αττικής να έχουν τη δυνατότητα να χαρούν τις παραλίες μας «παίρνοντας ανάσα» μετά και τη δύσκολη περίοδο της πολύμηνης καραντίνας».175927605_n.jpg
175162650_n.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων