Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΒΥΡΩΝΑΣ | Όχι στην τσιμεντοποίηση της πρώην ΠΥΡΚΑΛ
Τελευταία ενημέρωση:Πέμπτη,08/04/2021

 .......

Κατάθεση ψηφίσματος προς υιοθέτηση από τη Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση Βύρωνα - Ανακοίνωση της Παράταξης .......

    Από τη Ριζοσπαστική Ενωτική Κίνηση εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


    Η εξαγγελία του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη από την ΠΥΡΚΑΛ το Σάββατο 3 Απρίλη, δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.


    Είναι  η συνέχιση της νεοφιλελεύθερης πολιτικής, όπου το περιβάλλον και οι ελεύθεροι χώροι θεωρούνται άλλη μια πηγή κερδοφορίας. Ένα ακόμη βήμα καταστροφής του περιβάλλοντος και τσιμεντοποίησης της πόλης με επιπλέον κυκλοφοριακή και περιβαλλοντική επιβάρυνση και των όμορων δήμων.


    Είναι  ένα ακόμα βήμα ενίσχυσης κρατικοδίαιτων επιχειρηματιών μέσω ΣΔΙΤ, με την παραχώρηση δημόσιου χώρου που έχει ανάγκη ο Υμηττός και η Αθήνα.


    Είναι η αναγγελία του λουκέτου στα Εθνικά Αμυντικά Συστήματα, ενός  δημόσιου παραγωγικού τομέα που στηρίζει την άμυνα της χώρας, την εθνική οικονομία και τις θέσεις εργασίας.


    Η εξαγγελία αυτή παραβιάζει κάθε έννοια δικαίου και δημοκρατίας αφού ακυρώνει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου Δάφνης-Υμηττού του 2011, με την οποία εκφράζεται η λαϊκή βούληση για παραχώρηση των εγκαταστάσεων στους πολίτες του δήμου και της ευρύτερης Αθήνας.


    Απαράδεκτη η στάση της δημοτικής αρχής Δάφνης-Υμηττού και των παρατάξεων που επέλεξαν το ρόλο του κλακαδόρου στον Μητσοτάκη και στην κυβέρνηση, αντί να στηρίξουν την απόφαση του δημοτικού τους συμβουλίου και τα συμφέροντα του λαού και της πόλης τους.


    Η υλοποίηση της εξαγγελίας αυτής θα έχει τεράστιες περιβαλλοντικές και κυκλοφοριακές επιπτώσεις και στον δήμο μας ενώ αποστερεί και τους κατοίκους της πόλης μας από ένα χώρο πρασίνου, αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού, τον οποίο έχουν ανάγκη και  στον οποίο έχουν άμεση πρόσβαση.


    Καταθέτουμε το παρακάτω ψήφισμα στο οποίο είμαστε δεκτικοί για συνδιαμόρφωση και πιστεύουμε ότι δεν θα είναι άλλη μια απόφαση που θα μείνει στα χαρτιά, αλλά θα συμβάλλει δυναμικά για να παραμείνει ο χώρος της ΠΥΡΚΑΛ δημόσιος και να αποδοθεί στον λαό. 


                                                        ΠΡΟΤΑΣΗ ΨΗΦΙΣΜΑΤΟΣ


    Το Σάββατο 3 Απριλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε από την ΠΥΡΚΑΛ την μετατροπή του χώρου των εγκαταστάσεών της σε «κυβερνητικό πάρκο», με την μεταφορά εννέα υπουργείων, υπηρεσιών του γραφείου του πρωθυπουργού και εποπτευόμενων φορέων.


    Η εξαγγελία αυτή έρχεται σε ευθεία αντίθεση με το αίτημα και τους αγώνες δεκαετιών των κατοίκων του Υμηττού, για απόδοση του χώρου στους πολίτες, ως χώρου αναψυχής και κάλυψης των αναγκών της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, το οποίο εκφράστηκε με την απόφαση  αρ. 79/22-3-2011 του δήμου  ΔΑΦΝΗΣ – ΥΜΗΤΤΟΥ, η οποία είναι σε ισχύ και  στην οποία μεταξύ άλλων αναφέρονται:


"3. Είμαστε αντίθετοι σε οποιεσδήποτε άλλες χρήσεις της παραπάνω έκτασης πλην των όσων προβλέπονται στο ΦΕΚ   1061Δ/17-9-1996.


4. Δηλώνουμε ότι η Δημοτική αρχή και οι δημότες θα είναι αμετακίνητοι στην προάσπιση των συμφερόντων του Δήμου και της ευρύτερης περιοχής,   έτοιμοι για κάθε δυναμική ενέργεια  για να παραμείνει ο χώρος δημόσιος και να γίνει πάρκο με αθλητικές και πολιτιστικές χρήσεις, ανάσα ζωής όχι μόνο για το Δήμο μας αλλά για όλη την  Αθήνα. Να διασωθεί ο χαρακτήρας του διατηρώντας τον αξιόλογο κτιριακό όγκο (κατασκευές προ του 1928)."


    Όταν τα  ελληνικά και ευρωπαϊκά στάνταρντ απαιτούν 8τμ πρασίνου/κάτοικο και η Αθήνα έχει 2,55 τ.μ. πρασίνου/κάτοικο, όταν ο Δήμος  Υμηττού-Δάφνης είναι πυκνοκατοικημένος και κυκλοφοριακά επιβαρυμένος, στερείται χώρων αναψυχής, πολιτισμού και κάλυψης κοινωνικών αναγκών, η εξαγγελία του πρωθυπουργού αποτελεί πρόκληση προς όλους, αφού αδιαφορεί για τη λαϊκή βούληση και ακυρώνοντας την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, παραβιάζει κάθε έννοια νομιμότητας και λειτουργίας ακόμα και της αστικής δημοκρατίας.


    Η υλοποίηση της εξαγγελίας θα επιβαρύνει και θα υποβαθμίσει κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά τους όμορους δήμους, στερώντας τους κατοίκους τους από ένα πάρκο αναψυχής, αθλητισμού και πολιτισμού.


    Το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα ομόφωνα:


-δηλώνει την αντίθεσή του στον σχεδιασμό της κυβέρνησης και στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού για την τσιμεντοποίηση της ΠΥΡΚΑΛ, τη μεταφορά των υπουργείων, τη μεταφορά των υπηρεσιών του πρωθυπουργικού γραφείου και των εποπτευόμενων φορέων.
-απαιτεί την παραχώρηση των 180 στρεμμάτων των εγκαταστάσεων της ΠΥΡΚΑΛ για την δημιουργία πάρκου αναψυχής και την κάλυψη των πολιτιστικών, αθλητικών και κοινωνικών αναγκών των κατοίκων του Υμηττού και της ευρύτερης Αθήνας
-απαιτεί την διασφάλιση των εργαζομένων στην ΠΥΡΚΑΛ και τη βιωσιμότητα και αναβάθμιση των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων με συγκεκριμένο σχέδιο πριν την μεταφορά τους.

 

    Τέλος το δημοτικό συμβούλιο Βύρωνα δηλώνει ότι θα συμμετέχει δυναμικά στις κινητοποιήσεις των πολιτών και των φορέων , για να παραμείνει ο χώρος δημόσιος και να αποδοθεί στους κατοίκους και στην πόλη. Οι πόλεις μας έχουν ανάγκη από πράσινο και ελεύθερους χώρους και όχι από τσιμέντο.

Βύρωνας 07/4/21

 

Τάσος Μαυρόπουλος δημοτικός σύμβουλος ΡΕΚ ΒΥΡΩΝΑScreenshot 2021-04-08 125518.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων