Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΠΑΛΛΗΝΗ - ΓΕΡΑΚΑΣ - ΑΝΘΟΥΣΑ | Ανήθικο κέντρο η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων;
Τελευταία ενημέρωση:Πέμπτη,25/03/2021

 .......

Η Δημοτική Παράταξη "Εμείς η Πόλη μας" καταγγέλλει την απόφαση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Παλλήνης - Γέρακα - Ανθούσας να τοποθετήσει κάμερες παρακολούθησης στα σχολεία του Δήμου.Ανακοίνωση της Παράταξης ........

   

 Από το γραφείο τύπου της Δημοτικής Παράταξης “Εμείς η Πόλη μας” εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:

 


 

    Η  Δημοτική Παράταξη ΕΜΕΙΣ Η ΠΟΛΗ ΜΑΣ, ήταν αντίθετη στην ανάθεση σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης  την  ασφάλεια των κατοίκων. Η πρόταση, ήταν να ληφθούν άλλου είδους μέτρα όπως η ενίσχυση του φωτισμού, η δημιουργία ανοικτών και προσβάσιμων στην κοινότητα σχολείων, η πρόσληψη προσωπικού φύλαξης όπου απαιτείται, το  ζωντάνεμα των παιδικών χαρών.

 


 

    Αντί για τα παραπάνω η δημοτική αρχή διολισθαίνει σε ένα αντιδημοκρατικό, οικονομικά δαπανηρό  και αμφισβητούμενης αποτελεσματικότητας, για την ασφάλεια των κατοίκων, κατήφορο.

 


 

    Αφού ανέθεσε σε ιδιωτική εταιρεία φύλαξης την ασφάλεια των κατοίκων, με κόστος 1.050.000,00 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ, για διάστημα τριών ετών, από χρήματα των δημοτών, προχωράει στην τοποθέτηση συστημάτων βιντεοεπιτήρησης σε όλα τα σχολεία του Δήμου, κατά παρέκκλιση των προβλεπομένων στην σύμβαση.

 


 

    Κι αυτό, παρά τις αντιδράσεις των πρωτοβάθμιων και δευτεροβάθμιων συλλογικών φορέων της πόλης όπως ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Αλέξανδρος Δελμούζος, η Ένωση Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Παλλήνης, Σύλλογοι Διδασκόντων και Σύλλογοι Γονέων.

 


 

    Ζητήσαμε το αυτονόητο να διεξαχθεί ενημερωτική συζήτηση στο δημοτικό συμβούλιο  με όλους τους φορείς της εκπαιδευτικής κοινότητας. Η απάντηση του Δημάρχου “Δεν θα κάνουμε συζήτηση σε κανένα συμβούλιο  για το αν θα φυλάξουμε τις περιουσίες του Δήμου”.

 

    Ζητήσαμε να μάθουμε αν το οικονομικό κόστος της σύμβασης αποσβένει το κόστος των ζημιών από τους βανδαλισμούς στα δημοτικά κτίρια και η απάντηση ήταν «σχεδόν θα αποσβέσουμε».

 


 

    Η απάντηση σε όλες τις παραπάνω ανησυχίες τις δικές μας αλλά και των φορέων της πόλης ήταν ότι «εκπορεύονται από επιτήδεια και ανήθικα κέντρα, με πολιτική τοποθέτηση, από συγκεκριμένο πολιτικό χώρο απέναντι στο Δήμο και στον Δήμαρχο και με γενικότερη πολιτική τοποθέτηση εναντίον των καμερών”.

 


 

    Όλα αυτά μέχρι που η Αρχή Προστασίας Προσωπικών δεδομένων, με έγγραφο που απέστειλε στο Δήμο Παλλήνης στις 8/3/2021 και το οποίο επιμελώς αποσιωπήθηκε από τον Δήμαρχο στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, έρχεται να δικαιώσει τις ανησυχίες όλων.

 

 

 

    Ζητάει λοιπόν η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων από τον Δήμο Παλλήνης:

 


 

1)   Να προσδιορίσει τον αριθμό των σχολικών μονάδων του Δήμου για τις οποίες έχει ληφθεί απόφαση εγκατάστασης συστήματος βιντεοπιτήρησης.

 

2)   Να προσκομίσει κάθε στοιχείο για την τεκμηρίωση, με βάση την αρχή της λογοδοσίας, της νομιμότητας της εγκατάστασης συστήματος βιντεοπιτήρησης για κάθε μια εκ των σχολικών μονάδων και ιδίως:

 

α)τα τεχνικά χαρακτηριστικά του συστήματος βιντεοεπιτήρησης καθώς και τον αριθμό και τα σημεία τοποθέτησης των καμερών

 

 β) έγγραφη τεκμηρίωση της καταλληλόλητας και αναγκαιότητας της εγκατάστασης και τεκμηρίωση αν όντως  υφίσταται πραγματική κατάσταση κινδύνου, με χρήση καταγεγραμμένων συμβάντων, οικονομική ζημιά και σχετικών ποινικών διώξεων.

 

γ) έγγραφη αιτιολόγηση από την οποία να προκύπτει ότι ο επιδιωκόμενος σκοπός δεν μπορεί εύλογα να εκπληρωθεί με άλλα μέσα τα οποία θίγουν σε μικρότερο βαθμό τα θεμελιώδη δικαιώματα και τις ελευθερίες των υποκειμένων

 

δ) την σύμφωνη γνώμη του οργάνου διοίκησης του σχολείου, του συλλόγου διδασκόντων, του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων και των μαθητικών συλλόγων (όπου υπάρχουν).

 

 

 

    Άραγε ο Δήμαρχος μετά από αυτά πείστηκε για τις εύλογες ανησυχίες? Η μήπως εννοούσε ότι τα “ανήθικα” κέντρα από τα οποία εκπορεύονται οι ανησυχίες είναι η Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων?

 


 

     Γιατί όλα τα παραπάνω, είναι όλα όσα κατά καιρούς έχουν εκφραστεί από συλλογικούς φορείς της πόλης και δημοτικές παρατάξεις, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης.

 

Και σίγουρα όλα τα παραπάνω δικαιώνουν  τους φορείς και όχι την αλαζονεία του Δημάρχου.Banner444.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων