Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ - ΠΕΡΑΜΑ | Δεν θα περάσουν τα κυβερνητικά σχέδια να μετατραπεί ο Δήμος σε απέραντο εργοτάξιο
Τελευταία ενημέρωση:Δευτέρα,22/03/2021

 .......

Δήλωση του Δημέρχου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, Χρήστου Βρεττάκου .......

     Ο Δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, προέβη στην παρακάτω δήλωση:


     Το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενέκρινε στις 23/2 νέα Τεχνική Περιβαλλοντική Μελέτη του ΟΛΠ για την λειτουργία ΔΥΟ εργοταξίων στην Δραπετσώνα στο πλαίσιο της κατασκευής του έργου της νότιας επέκτασης του επιβατικού λιμένα Πειραιά, επιδιώκοντας με αυτό τον τρόπο να κάνει την πόλη μας ένα απέραντο εργοτάξιο.


     Η κατασκευή των δύο εργοταξίων έχει σχεδιαστεί να γίνει σε απόσταση αναπνοής από την πόλη. Ειδικότερα, το πρώτο θα βρίσκεται μόλις 50μ. από την είσοδο του Πολυχώρου Λιπασμάτων ενώ το δεύτερο πρόκειται να δημιουργηθεί κάτω από το εργοστάσιο της ΔΕΗ, δίπλα από την Nάφθα. Ο καθένας και η καθεμία επομένως μπορεί να αντιληφθεί το μέγεθος του εγκλήματος που πρόκειται να συντελεστεί με τις ευλογίες της κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργείου.


     Ο Δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας δηλώνει απερίφραστα προς την κυβέρνηση πως δεν υπάρχει περίπτωση να αποδεχθεί τετελεσμένα. Η νομική υπηρεσία του Δήμου έτσι κι αλλιώς θα προσφύγει απέναντι στην αδειοδότηση που ενέκρινε το ΥΠΕΝ.


     Συνιστά τουλάχιστον πρόκληση και υποκρισία από τη μία να μας ζητά η κυβέρνηση να μένουμε σπίτι για την ασφάλεια της υγείας μας ενώ την ίδια ώρα σχεδιάζει και υλοποιεί εγκληματικές πολιτικές σε βάρος των ανθρώπων της περιοχής με καταστροφική υποβάθμιση του περιβάλλοντος.


 

     Να είναι σίγουροι πως τα σχέδια τους εκτός από τη Δημοτική Αρχή θα βρουν απέναντι τη συντριπτική πλειοψηφία των κατοίκων του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, οι οποίοι δεν πρόκειται άπραγοι να παρακολουθούν την καταστροφή της πόλης τους.163949134_1819971241501562_4709825969098206693_n.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων