Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ - ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ - ΠΕΡΑΜΑ | Αποκλεισμός του ΣΜΑ Σχιστού από Δήμους και Δημοτικές Παρατάξεις του ευρύτερου Πειραιά
Τελευταία ενημέρωση:Σάββατο,06/03/2021

 .......

Την Τρίτη 16 και Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 στις 6 το πρωί.Κοινή ανακοίνωση - κάλεσμα συμμετοχής  .......

    Ο Δήμαρχος της πόλης και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Πολιτών Κερατσινίου-Δραπετσώνας “ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ”, Χρήστος Βρεττάκος,

    Ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ”, Παναγιώτης Διαλινάκης,

    Ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ”, Φίλιππος Καμπούρης,

    Ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ”, Γεώργιος Τσιρίδης,

    Η επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ”, Βασιλική Δατσέρη,

    Η επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης “Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΤΑΣΗ”, Ελένη Δαβγιώτη,

    Ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης “ΚΕΡΑΤΣΙΝΙ-ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ”, Παντελής Καμάς,

 

     Καλούν τους εκπροσώπους όλων των Δημοτικών παρατάξεων των Δήμων του Πειραιά σε αποκλεισμό του ΣΜΑ στο Σχιστό, την Τρίτη 16 Μαρτίου και την Τετάρτη 17 Μαρτίου στις 6 το πρωί.

 

     Την Τετάρτη θα βρίσκονται μαζί μας, Δημοτικές παρατάξεις και συλλογικότητες που αντιτίθενται με τη σειρά τους στα σχέδια κυβέρνησης και περιφέρειας για την περιοχή της Φυλής.

 

    Αναλυτικά, το κείμενο – κάλεσμα δράσης έχει ως εξής:

 

ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ

 

ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ  ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ  Η ΠΙΣΩ ΑΥΛΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

 

    Οι τελευταίες εξελίξεις στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων στην Αττική  δημιουργούν σοβαρούς κινδύνους για το περιβάλλον αλλά και για τη ζωή και την υγεία μας.

 

    Για μια ακόμη φορά Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή επιλέγουν να αντιμετωπίσουν τους πολίτες του δυτικού Πειραιά και της δυτικής Αθήνας – Αττικής ως ανθρώπους β΄ κατηγορίας και να τους φορτώσουν και για τα επόμενα 30 χρόνια τα σκουπίδια όλης της Αττικής.

 

    Κυβέρνηση και Περιφερειακή Αρχή

 

-    Προωθούν, επιλεκτικά, ορισμένες μόνο από τις προβλεπόμενες -από το υφιστάμενο ΠΕΣΔΑ-μονάδες επεξεργασίας σύμμεικτων (μόνο για τις περιοχές του δυτικού Πειραιά και της δυτικής Αθήνας - Αττικής) και τις προσανατολίζουν, όχι στην επέκταση και ενίσχυση της ανακύκλωσης, αλλά   στην   παραγωγή   δευτερογενών   καυσίμων.   Eπέλεξαν   να κατασκευάσουν, με τη μέθοδο σύμπραξης δημόσιου - ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) και με προϋπολογισμό 640  εκατομμύρια  ευρώ,  μια  ακόμη  μονάδα  στο  ΣΧΙΣΤΟ (170.000 τόνων/έτος) και μια ακόμη μεγαλύτερη από το ΕΜΑΚ στη ΦΥΛΗ (400.000 τόνων/έτος).

-     Ολοκληρώνουν τον διαγωνισμό, που ξεκίνησε η διοίκηση Δούρου, για την κατασκευή νέου ΧΥΤΑ στη Φυλή, με την ανάθεση σε εργολαβικό σχήμα με επικεφαλής την εταιρεία
ΗΛΕΚΤΩΡ. Αυτό το διάστημα προωθείται και η περιβαλλοντική αδειοδότηση του έργου, που
για να γίνει κατασκευάζουν περιμετρικά ένα φαραωνικό κωνικό τείχος - φράγμα ύψους 20 μέτρων και μήκους 1.530 μέτρων, με κόστος πάνω από 50 εκατομμύρια.

-    «Τρέχουν» άλλο διαγωνισμό για την επέκταση της υφιστάμενης μονάδας επεξεργασίας σύμμεικτων (ΕΜΑΚ), ώστε να μπορεί να υποδέχεται 300.000 τόνους σύμμεικτα και 100.000 τόνους βιοαπόβλητα, το χρόνο.

 

    Όλα τα παραπάνω συνθέτουν ένα εφιαλτικό τοπίο κατασπατάλησης δημόσιου χρήματος και  προώθησης  ιδιωτικών  συμφερόντων.  Είναι φανερό στον καθένα πως Κυβέρνηση, Περιφερειακή Αρχή και η Ε.Ε του ΕΔΣΝΑ αποφάσισαν να καταδικάσουν τις περιοχές μας να είναι οι μοναδικοί και οι μόνιμοι σκουπιδότοποι ολόκληρης της Αττικής.

 

 

    Παίρνοντας υπόψη μας τις δυσκολίες της πανδημίας, καλούμε τους εκπροσώπους από όλες τις δημοτικές παρατάξεις των Δήμων του Πειραιά σε συγκέντρωση - αποκλεισμό του ΣΜΑ Σχιστού την Τρίτη 16 και την Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021 στις 6.00' π.μ. 9460f5f35fa60362143f713999b97f6b_XL.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων