Επαγγελματικός οδηγός

Κατεβάστε τις εφημερίδες σε μορφή pdf


Παλαιότερες ψηφοφορίες - Aρχείο

ΠΕΤΡΟΥΠΟΛΗ | Η Αλήθεια βρίσκεται στους αγώνες κύριε Βλάχο
Τελευταία ενημέρωση:Τρίτη,23/02/2021

 .......

Μια οφειλόμενη απάντηση στον Δήμαρχο Πετρούπολης - Ανακοίνωση της Ριζοσπαστικής Αγωνιστικής Κίνησης Πολιτών Πετρούπολης .......

     Από την Ριζοσπαστική Αγωνιστική Κίνηση Πολιτών Πετρούπολης εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση:


    Ο Δήμαρχος Πετρούπολης Κος Στέφανος Βλάχος σε προσωπική του ανάρτηση στο facebook προσπαθώντας να δικαιολογήσει την ολιγωρία και την άρνηση υλοποίησης της ομόφωνης απόφασης του δημοτικού μας συμβουλίου για τη διεκδίκηση ίδρυσης Κέντρου Υγείας στην πόλη μας στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ , αλλά και για να δικαιολογήσει και τις δικές του πολιτικές επιλογές, δεν απαντά επί της ουσίας γιατί επί δύο μήνες τώρα δεν έχει κάνει τίποτα απολύτως ούτε καν στην κατεύθυνση προετοιμασίας για τη διεκδίκηση του περιεχομένου της απόφασης του δημοτικού μας συμβουλίου. Δίνει μόνο αόριστες υποσχέσεις προβαίνοντας σε παραποίηση των τοποθετήσεών του (τα πρακτικά του δημοτικού συμβουλίου το επιβεβαιώνουν) και στην κατασυκοφάντηση μας. Αναφέρει κατά λέξη "Συκοφάντησαν την πόλη στην οποία εκλέγονται ως συνεπείς ανυποχώρητοι ...διεθνιστές της Αριστεράς!!!".


    Κατ' αρχάς να ξεκαθαρίσουμε ότι σε όλα τα χρόνια λειτουργίας της παράταξής μας - από το 2013- αλλά και ως μεμονωμένα άτομα που δραστηριοποιούμαστε πολλά χρόνια στην Τ.Α προσπαθήσαμε και προσπαθούμε να υπερασπίσουμε τα συμφέροντα του κόσμου της εργασίας και όλων όσων έχουν πληγεί από τις μνημονιακές πολιτικές δέκα χρόνια τώρα.


    Λειτουργήσαμε και λειτουργούμε με βάση τις αρχές μας ως μέλη της Ριζοσπαστικής Αριστεράς που παλεύουμε για δήμους και περιφέρειες στην υπηρεσία των αναγκών των δημοτών και όχι των όποιων ιδιωτικών συμφερόντων. Εναντιωθήκαμε σε κυβερνητικές και περιφερειακές επιλογές που υποβάθμιζαν το δήμο μας και τις παρεχόμενες υπηρεσίες του μέσω της υποχρηματοδότησης και της αποψίλωσης του προσωπικού του. Ασκήσαμε και ασκούμε κριτική όταν το θεωρούμε αναγκαίο. Ο Δήμαρχος Κος Βλάχος όμως δεν αντέχει την κριτική και με τη λογική "όποιος δεν είναι μαζί μου είναι εχθρός μου " ταυτίζει το πρόσωπό του με την πόλη.


    Εμείς πάντα δημόσια τοποθετούμαστε και δρούμε καθαρά και ξάστερα.


    Εναντιωθήκαμε και αντιπαλέψαμε τη διάλυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με την κατάργηση νοσοκομείων της Αττικής και συγχώνευση και κατάργηση των υποκαταστημάτων του ΙΚΑ - μεταξύ των οποίων και του δικού μας- με τους νόμους 4213/13 ΦΕΚ 261/Α/3-12-2013 και 4238/14 ΦΕΚ 38/Α/17-2-2014 (υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης), με κινητοποιήσεις στο ΙΚΑ της πόλης μας.


    Αναδείξαμε και αναδεικνύουμε όλα αυτά τα χρόνια τι σημαίνει Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας και την ανάγκη ύπαρξης στην πόλη μας. Έτσι από την πρώτη στιγμή σε ξεχωριστό κεφάλαιο στο πρόγραμμα της παράταξής μας με τίτλο Υγεία αναφέρουμε: "[...] Η Πρωτοβάθμια Υγεία στην πόλη μας είναι και πρέπει να γίνει υπόθεση όλων μας. Παλεύουμε και απαιτούμε να επαναλειτουργήσει στο δήμο μας πλήρες Κέντρο Υγείας με όλες τις ειδικότητες γιατρών στο ίδιο κτίριο ώστε οι δημότες μας να εξυπηρετούνται στην πόλη μας και να συνδέεται με τα νοσοκομεία της περιοχής μας [...]"


    Με δημόσιες ανακοινώσεις και μέσω της ιστοσελίδας μας κάναμε συγκεκριμένες προτάσεις για το θέμα όπως:


-     3/12/2014 ''Πετύχαμε το άνοιγμα του ΙΚΑ ''σε ποιούς απευθύνεται η δημοτική αρχή της Πετρούπολης;"

-   18/12/2020 ''Το δημόσιο σύστημα Υγείας δοκιμάζεται για μια ακόμα φορά. Αντέχει;''

-   29/12/2020 ''Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ώρα μηδέν''

-     2/2/2021 ''Η Υγεία πάνω από όλα . Απαιτούμε Κέντρο Υγείας στην Πετρούπολη''

-   19/2/2021 ''Απαιτούμε Κέντρο Υγείας στην Πετρούπολη τίποτα λιγότερο!''


    Αλλά και στις 30/3/2020 '' Οι προτάσεις των αιρετών της Ριζοσπαστικής Αριστεράς στον α' και β' βαθμό Αυτοδιοίκησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας'' με κείμενο που δημοσιεύτηκε στο Αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων, όπου έγκαιρα αναδείξαμε την αναγκαιότητα στελέχωσης και δημιουργίας Κέντρων Υγείας.

    Τις πολιτικές σας επιλογές δεν έχουμε την πρόθεση να τις ''διαταράξουμε'', έχουμε όμως δικαίωμα να τις κρίνουμε.


    Αναφέρετε ότι : " Η αγωνία μας όμως για την εξεύρεση λύσης είναι συνεχής" και για εμάς το ίδιο Κε δήμαρχε, μόνο που εμείς βλέπουμε ως αντίπαλο τα προβλήματα και αυτούς που τα δημιουργούν και τα διαιωνίζουν. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι υπαίτιοι έχουν ονοματεπώνυμο και αρνούνται να δώσουν λύση.


    Αναφέρετε επίσης ότι: "Θα συνεχίσουμε να ταράζουμε τα νερά. Η αφάνεια είναι ήττα . Αν δεν στελεχωθεί το Πρώην ΙΚΑ θα καλέσουμε τον κόσμο μπροστά στο υπουργείο Υγείας για να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το δίκιο μας"


    Αν ήθελε Κε Δήμαρχε η διοίκησή σας να ταράξει, όπως λέτε, τα νερά, θα είχε προβεί στις στοιχειώδεις ενέργειες υλοποίησης τριών διαδοχικών αποφάσεων του δημοτικού μας συμβουλίου (σχολεία, μαζικά μέσα μεταφοράς, κέντρο υγείας) με αντίστοιχη κινητοποίηση των συμπολιτών/ισσων μας και παραστάσεις στα αντίστοιχα υπουργεία.


    Εμείς ποτέ δεν ήμασταν αφανείς , προσπαθούμε στο μέτρο των δυνάμεών μας να είμαστε παρόντες. Αφανείς είναι όσοι συμβιβάζονται με τα προβλήματα και επιδιώκουν την εύνοια της όποιας κυβερνητικής εξουσίας , γνωρίζοντας ότι προωθεί το άδικο.


    Τέλος όσον αφορά το κάλεσμα σε κινητοποιήσεις, κρούετε ανοιχτές θύρες, μιας και μήνες τώρα σας καλούμε να πράξουμε τα αυτονόητα, υλοποιώντας τις αποφάσεις του δημοτικού μας συμβουλίου.


 

    Εμείς θα είμαστε παρόντες με ή χωρίς εσάς κύριοι και κυρίες της διοίκησης.152886223_6111758122182865_659646930328037239_n.jpgNewsletters
Πληκτρολογίστε το ον/μο σας και τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σας (email) και πατήστε

Αναζήτηση άρθρων